Görüş Bildir
Haberler
Türkiye Teröre Tepki İçin Yürüdü

Türkiye Teröre Tepki İçin Yürüdü

ATKN
18.12.2016 - 17:56 Son Güncelleme: 19.12.2016 - 10:16

Türkiye'nin pek çok ilinde vatandaşlar, ellerinde Türk bayraklarıyla son dönemde artan terör saldırılarına tepki için yürüyüş düzenledi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Fotoğraflar: AA

Son dönemde artan terör saldırıları, pek çok ilde protesto edildi.

Hakkari

Hakkari

İlçede dondurucu soğuğa rağmen İpekyolu Caddesi'nde bir araya gelen yaklaşık 3 bin kişi, ellerinde Türk bayraklarıyla 'Vatan sana canım feda', 'Kahrolsun PKK', 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez' ve 'Türk Kürt kardeştir PKK kalleştir' sloganları atarak çarşı merkezine yürüdü.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yediden yetmişe çok sayıda vatandaşın yürüyüşe katılarak terör örgütüne tepki gösterdiğini belirten Kaymakam Mehmet Kaşıkçı, şöyle dedi:

'Sayın Cumhurbaşkanımız, 'Artık seferberlik olsun. Bu ülkede, bu topraklarda terör olmasın. İnsanlık için huzur gelsin' başlangıcını, talimatını, açıklamasını yaptı. Yüksekova buna cevap verdi. Halk burada dedi ki; 'Artık bundan sonra bu güzel günde ay yıldızlı bayrağın altında nasıl bugün yürüyorsak, bundan sonra da mutlu huzurlu yürüyelim. Geleceğin büyük Türkiyesini birlikte inşa edelim.' İnsanlar balkonlarından, kaldırımlardan da bize destek verdi. Bu güzel yürüyüşten dolayı Yüksekovalı kardeşlerimize, bütün insanlarımıza teşekkür ediyorum.'

Çukurca'da da bir araya gelen çok sayıda vatandaş, terör olaylarını kınamak için ellerinde Türk bayraklarıyla yürüdü.

Antalya

Antalya

Antalya'da AK Parti, CHP ve MHP il başkanlıklarının Valiliğine yaptığı ortak başvuruyla, Cumhuriyet Meydanı'nda 'teröre lanet protestosu' düzenlendi. 

Protestoya, Vali Münir Karaloğlu, Antalya milletvekilleri, siyasi partilerin il başkanları, kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum örgütü temsilcilerinin de aralarında bulunduğu binlerce kişi katıldı.

Ellerindeki Türk bayraklarıyla meydanı dolduran Antalyalılar, terör örgütü PKK aleyhine sloganlar attı. Şehitler için saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından protesto sona erdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Diyarbakır

Diyarbakır

Fotoğraf: (Abdülkadir Konuksever / Al Jazeera)

Diyarbakır'da düzenlenen, 'Şehitlere Saygı ve Milli Birlik Yürüyüşü'ne katılan vatandaşlar da ellerinde Türk bayrakları ile saldırıları kınadı.

Memur-Sen Diyarbakır Temsilciliği ile Anadolu Güvenlik Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu öncülüğünde merkez Yenişehir ilçesindeki Şehitler Anıtı önünde toplanan vatandaşlar ellerinde Türk bayrakları ile 'Şehitler ölmez vatan bölünmez', 'Bayrağa uzanan eller kırılsın' , 'Vatan sana canım feda' ve 'Zalimler için yaşasın cehennem' sloganları attı.

Burada büyük bir Türk bayrağı açan vatandaşlar adına açıklama yapan Memur-Sen İl Temsilcisi Yunus Memiş, Kayseri'deki terör saldırısından duydukları üzüntüyü dile getirdi.

'Bu alçakça saldırıyı lanetliyor, şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz.' diyen Memiş, şöyle devam etti:

'Türkiye, insanlıktan nasiplenmemiş melun terör örgütleri tarafından dize getirilemeyecek kadar büyük, millet, hainlerin oyununa gelmeyecek kadar feraset ve dirayet sahibidir. Alçaklıkta sınır tanımayanlar beyinlerini uyuşturarak canlı bomba haline getirdikleri zavallıları, asker, polis, sivil, yaşlı, çocuk ayrımı yapmadan insanlarımızın arasına sürmekte ve onlarca masumun canına kıymaktadırlar.'

Şırnak

Şırnak
İçeriğin Devamı Aşağıda

Şırnak'ın Cizre ilçesinde 'Teröre Karşı Tek Ses, Tek Yüreğiz Yürüyüşü' düzenlendi.

Memur-Sen Şırnak Temsilciliği öncülüğünde gerçekleştirilen yürüyüşe, Şırnak merkez ile Silopi ve İdil ilçelerinden gelen vatandaşlar da katıldı.

Dicle Mahallesi'nde bulunan Sanat Sokağı'nda toplanan, aralarında çocuk, yaşlı, ve kadınların da bulunduğu vatandaşlar, ellerinde Türk bayrakları ile 'Vatan sana canım feda', 'Polise, askere uzanan eller kırılsın', 'Türk-Kürt kardeştir, PKK kalleştir' sloganlarını attı.

Türkiye'de Türk, Kürt, Arap, Çerkez, Laz herkesin bir ve beraber olduğunu vurgulayan Mehmet Akdeniz, şöyle devam etti:

''Bu kardeşliği parçalamak isteyen PKK terör örgütü, işine, okuluna giden masun insanlarımıza, hafta sonu izne çıkan askerlerimize saldırmıştır. Terör örgütlerinin hedefi milletimizi ve dinimizi yok etmektir. Bu anlamda tüm terör örgütlerini lanetliyoruz.'

Mardin

Mardin

Midyat'ta bazı sivil toplum kuruluşları öncülüğünde vatandaşların katılımıyla düzenlenen miting ve Türk bayrakları ile gerçekleştirilen yürüyüşle terör örgütü PKK'nın saldırıları kınandı.

İlçede araçlarla düzenlenen konvoyun ardından Midyat Belediyesi önünde bir araya gelen vatandaşlar, ellerinde Türk bayrakları ile 'Vatan sana canım feda', 'Kahrolsun PKK', 'Şehitler ölmez vatan bölünmez' ve 'Türk Kürt kardeştir PKK kalleştir' sloganları attı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Mardin Valisi Mustafa Yaman burada yaptığı konuşmada, Midyat'ın birlik ve beraberliğin sembolü olan ilçelerden biri olduğunu söyledi.

Türkiye topraklarına göz dikenlere karşı mücadele verildiğine işaret eden Yaman, 'Millet olarak Kurtuluş Savaşı'nda olduğu gibi, terörle mücadelede ve 15 Temmuz'da siz vatan evlatları ülkeye ve bu topraklara göz dikenlere karşı büyük mücadele verdiniz. Terörle mücadele kararlılıkla devam edecektir.' dedi.

Karaman, Konya, Elazığ, Şanlıurfa, Kars, Erzurum, Nevşehir, Yozgat, Kırşehir, Bursa, Eskişehir, Kütahya, Balıkesir ve Sakarya'da da yürüyüşler düzenlendi.

Karaman, Konya, Elazığ, Şanlıurfa, Kars, Erzurum, Nevşehir, Yozgat, Kırşehir, Bursa, Eskişehir, Kütahya, Balıkesir ve Sakarya'da da yürüyüşler düzenlendi.

Kayseri'deki saldırıyla birlikte, son bir buçuk yılda 32 terör saldırısı düzenlendi...

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Enise

Tamam duyarlilik gösterip yürüdünüzde is yürümekle bitmiyo. Kimlere oy verdiginizi herkes biliyor. Güldürmeyin.

raheanne

Canım benim şuanda iş AKP ye CHP ye MHP yada HDP ye oy verenler değil, şuanda teröre karşı bir olma günüdür, terörün karşısında dik duramazsan, ezilirsin, ez... Devamını Gör

blackbrain.

Hakkari,Diyarbakır,Mardin,Şırnak..gerçek Kürtler kardeşimiz bi kez daha görmüş olduk.Ayağınıza sağlık. #Bölemeyeceksiniz

Kraken

Kayar, bu söylediklerini rüyanda bile göremezsin or.spu çocuğu :)

raheanne

işte Türkiye dediğin Türk milleti dediğin böyle olur <3 "Gel, gel, ne olursan ol yine gel, İster kafir, ister mecusi (zerdüş), ister puta tapan ol yine ge... Devamını Gör