Görüş Bildir
Haberler
Türkiye Salgına Aldırmadı: Avrupa'da Ertelenen Şampiyona Antalya'da Yapıldı

Türkiye Salgına Aldırmadı: Avrupa'da Ertelenen Şampiyona Antalya'da Yapıldı

Covid-19 nedeniyle Avrupa ülkelerinde ertelenen Kicboks Şampiyonası, binlerce kişinin katılımıyla Antalya’da bir otelde gerçekleştirildi. Yasak olmasına karşın kentte, “Milli takım seçmeleri” adı altında Türkiye şampiyonaları düzenlendiği de öğrenilirken CHP’li Murat Emir, “Turnuva geliri halk sağlığından önemli mi?” diye sordu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

BirGün'den Mustafa Bildircin'in haberine göre,Covid-19 tehdidi nedeniyle Avrupa’nın birçok ülkesinde ertelenen Kickboks Şampiyonası, 15 ülkeden 388 kulüp, bin 500 sporcu ve 300'ün üzerinde antrenörün katılımıyla Antalya’da bir otelde gerçekleştirildi. Turnuvanın ardından federasyon yöneticileri ve yüzlerce sporcu Covid-19’a yakalandı.

Avusturya, Hollanda, Slovakya ve İtalya’da yapılması planlanan Kickboks şampiyonaları, Covid-19 salgını gerekçe gösterilerek belirsiz bir tarihe ertelendi. Buna karşın Antalya’da, 8-11 Nisan 2021 tarihleri arasında, “6. Uluslararası Türkiye Kickboks Avrupa Kupası” düzenlendi. Etkinliğe katılan Dünya Kickboks Organizasyonları Birliği Başkanı Roy Baker, pandemi nedeniyle Avrupa ülkelerinde iptal edilen etkinliklere atıfta bulunarak, “6. Uluslararası Türkiye Kickboks Avrupa Kupası, pandemi nedeniyle uzun süredir yapılan ilk WAKO etkinliğidir” ifadesini kullandı.

Otelde Fitness Şampiyonası

Otelde Fitness Şampiyonası

Fotoğraf: Arşiv

Olimpik branş ve milli takım seçmeleri haricindeki tüm müsabakalar Gençlik ve Spor Bakanlığı genelgesi doğrultusunda ileri bir tarihe ertelenirken Antalya’daki bazı otellerde, “Milli takım seçmeleri” adı altında Türkiye şampiyonaları düzenlendiği de öğrenildi. Kentte, 31 Mart 2021-4Nisan 2021 tarihleri arasında, “Türkiye Vücut Geliştirme ve Fitness Şampiyonası” ile “Avrupa Şampiyonası Milli Takım Seçmeleri” yapıldığı bildirildi. Yüzlerce sporcuyu aynı otelde bir araya getiren organizasyon ve Antalya’da düzenlenen kupa, TBMM gündemine de taşındı.

"Halkın sağlığından önemli mi?"

"Halkın sağlığından önemli mi?"
İçeriğin Devamı Aşağıda

Avrupa ülkelerinin ertelediği turnuvanın Türkiye’de bu düzenlenmesine tepki gösteren CHP Milletvekili Murat Emir, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’na, “Bu şampiyonalardan elde edilen gelir, sporcuların ve halkın sağlığından önemli midir?” diye sordu. 

Turnuvaların birçoğunun aynı otelde düzenlendiğine de dikkat çeken Emir, “Federasyon yöneticileri ile otel sahipleri arasında akrabalık ilişkisi ya da ticari bir bağ bulunmakta mıdır?” sorusunun da yanıtlanmasını istedi.

"Başkan yaşamını yitirdi"

"Başkan yaşamını yitirdi"

Esat Delihasan

CHP’li Emir, Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan’ın 29 Mart’ta Yalova’da düzenlenen Türkiye Karate Şampiyonası’nın ardından Covid-19’a yakalandığını ve yaşamını yitirdiğini de anımsatarak şunları söyledi:

“Yalova’da düzenlenen turnuvaya da binlerce sporcu katıldı. Karate her ne kadar olimpik branşlar arasında yer alsa da halk ve sporcu sağlığı adına bu turnuvanın düzenlenmemesi gerekiyordu. Federasyon Başkanı, kupa töreninde yaptığı konuşmada organizasyonun iptali için defalarca başvuru yapıldığını belirterek, ‘Çok şükür hiçbir problem yaşamadan şampiyonayı tamamladık. Organizasyonu gerçekleştirmenin gururunu yaşıyoruz’ ifadesini kullanmıştı. Karate, her ne kadar olimpik branşlar içerisinde yer alsa da federasyon başkanının Covid-19’dan yaşamını yitirmesi, turnuvaya ilişkin kaygıları haklı çıkardı.”

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
2
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın