Görüş Bildir
Haberler
Türkiye'nin Kariyer Alanında En İyi 10 Öğrenci Topluluğu

Türkiye'nin Kariyer Alanında En İyi 10 Öğrenci Topluluğu

Mustafa Demir
13.09.2014 - 22:32 Son Güncelleme: 14.09.2014 - 15:33
İçeriğin Devamı Aşağıda

Her yıl binlerce öğrenci üniversite hayatına adımını atıyor. Ve bir o kadarı da üniversite hayatını sonlandırıyor. Ancak bazen iş hayatına atılmaya başlayan mezunlar arkaya dönüp baktıklarında keşke boşa geçirilen zamanı değerlendirseydim diye pişman olabiliyorlar. Bu derdin dermanı tabi ki öğrenci toplulukları. Bünyelerinde ülkenin dört bir köşesinden gelen dimağlara sahip pırıl pırıl idealist ve hayalleri olan insanlara bir çok imkan sunuyor. Tamamen gönüllülük esasına dayanan öğrenci toplulukları, düzenledikleri  konferanslar, seminerler, söyleşiler, zirveler, ödül geceleri, geziler ve daha nice organizasyonlar ile tüm öğrencilere kendi alanlarındaki kariyer imkanlarından haberdar olmaları, güncel kalmaları,  çalışmak istedikleri sektörlerin en yetkin kişileriyle tanışma olanakları, staj imkanları, kişisel gelişimin yanında öğrenirken eğlenme fırsatları da sunuyor. Özellikle bu yıl yeni üniversite hayatına atılacakların kulağına küpe olması gereken bu köklü geçmişlere sahip öğrenci toplulukların en aktif ve en büyük olanları sizlerle paylaşma gereği duyuyoruz. 

1. ODTÜ İşletme Topluluğu

1. ODTÜ İşletme Topluluğu

12 Şubat 1992 tarihinde kurulan bu topluluk, yaptığı etkinliklerde her zaman yenilikçi olmayı önde tutmuş, benzer oluşum ve etkinliklere yön vermiş bir topluluk olma yolunda ilerlemiştir.Türkiye çapında düzenlediği Finans, Pazarlama & Reklamcılık, Liderlik, vs. gibi konular hakkındaki etkinlikleriyle adından her zaman söz ettirmiştir.

http://managementclub.metu.edu.tr

2. Boğaziçi Üni. İşletme ve Ekonomi Kulübü

2. Boğaziçi Üni. İşletme ve Ekonomi Kulübü

1953 yılında Robert Kolej bünyesinde İş İdaresi ve Talebe Cemiyeti adı altında kurulan kulüp 1975′te İşletme Kulübü olarak anılmaya başlamış, 1990 yılında ise İşletme ve Ekonomi Kulübü adını almış. Şu anda 4 yıldır Dinamik Gazete’yi çıkarmaktadır. 17 yıldır bir uluslararası öğrenci kongresi olan Brandmarker’ı gerçekleştirmekte, 12 yıldır devam eden Adventure Reklamcılık Yarışması’nı düzenlemektedir. Geçtiğimiz yıl ilk defa düzenlenmiş olan Enterprize Girşimcilik Yarışması ve Boğaziçi Marka Zirvesi ile öncü çizgisini korumaktadır.

http://buik.boun.edu.tr

3. Bilkent Üni. İşletme ve Ekonomi Topluluğu

3. Bilkent Üni. İşletme ve Ekonomi Topluluğu

Faaliyetlerine 1988 yılında başlamış olan ve halen 90 kişilik aktif üye kadrosu, 500'den fazla üyesi ile çalışmalarına devam eden bir öğrenci topluluğu olan Bilkent İşletme ve Ekonomi Kulübü. 26 yaşında olup ülkemizdeki en büyük öğrenci organizasyonlarından biridir.

https://www.facebook.com/bilkentmec

4. KTÜ İşletme ve Ekonomi Kulübü

4. KTÜ İşletme ve Ekonomi Kulübü

1998 yılında kurulan KTÜ İşletme ve Ekonomi Kulübü ekonomi ve iş dünyasının yanı sıra sanat ve kültür alanında da öncü olmuş isimlerle öğrencileri buluşturup deneyim ve yaşam tecrübelerinden faydalanmalarını ilke edinmiş bir kulüptür. Mesleki bilgi, kişisel gelişim, kariyer planlama gibi birçok alanda faaliyet göstermektedir. Özellikle son 2 yıldır düzenledikleri Medya Ödülleriyle adlarından söz ettirmektedirler.

http://ktuiek.com

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Hacattepe Üni. İşletme Topluluğu

5. Hacattepe Üni. İşletme Topluluğu

Hacettepe İşletme Topluluğu 1993 yılından beri faaliyetlerini sürdüren bir öğrenci topluluğudur. Hacettepe Üniversitesi’nin köklü topluluklarından biri olan faaliyetlerini tamamı gönüllü olarak çalışan; kişisel gelişime açık, çevresini daima araştıran; dinamik üniversite öğrencilerinden oluşan yönetim kurulu ve aktif üyeleri gerçekleştirmektedir. Çalışmalarında daima üniversite öğrencilerinin kültürel, sosyal ve kişisel gelişimine katkı sağlamayı amaçlayan topluluk 1993 yılından beri ara vermeksizin faaliyetlerini sürdürmektedir.

http://www.hitpage.org

6. İstanbul Üni. ÇEKO Kulübü

6. İstanbul Üni. ÇEKO Kulübü

1992 yılında kurulan ÇEKO Kulubü, her yıl birçok başarılı etkinlik ve organizasyonlar gerçekleştirmektedir. Her sene ulusal anlamda gerçekleştirilen ÇEKO Kongresiyle adından söz ettirmeye devam ediyor.

http://cekokulubu.com

7. Ege Üni. İşletme Kulübü

7. Ege Üni. İşletme Kulübü

Kurulduğu günden bu yana öğrencileri bilgilendirme, iş olanakları sağlama, onlara takım ve liderlik içgüdüleri kazandırma yolunda büyük adımlar atmıştır. Her yıl düzenlediği konferanslar, etkinlikler, zirveler ve yarattığı uluslararası projeler ile öğrencilerin iş hayatını daha yakından tanımasına olanak sağlamış, aynı zamanda şirketlerin gelecek neslin ihtiyaçlarını, isteklerini öğrenmelerine aracı olmuş ve yarının üst düzey yöneticilerine yaratıcılıklarını serbest bir ortamda açığa çıkarma fırsatı sunup, pratik yapma, deneyim kazanma imkanı sağlamayı amacı ile faaliyetlerine devam etmektedir.

http://egeisletme.org

8. Bilkent Üni. Marka Kulübü

8. Bilkent Üni. Marka Kulübü

Üniversite öğrencilerinin ‘Marka’ özel alanında bir araya gelerek oluşturduğu 2008 yılından bu yana uluslararası ve ulusal birçok öğrenci projesine imza atmış, öğrenci projesinin gerçekleşmesine katkıda bulunmuş bir grubun Bilkent Üniversitesi’nde kurduğu bir öğrenci kulübüdür.

http://brandclubbilkent.com

9. Uludağ Üni. İşletme Topluluğu

9. Uludağ Üni. İşletme Topluluğu

Kuruluşundan bu yana Uludağ Üniversitesi bünyesindeki tüm öğrencilerin kişisel gelişimlerine katkıda bulunmak amacıyla çeşitli faaliyetler düzenleyen (Kişisel Gelişim Eğitimleri, Teknik Geziler, Konferanslar, Eğitimler, Atölye Çalışmaları, Kariyer Günleri, Bahar Şenlikleri vb.) İşletme Topluluğu 13. yılını kutlamaktadır.

http://ulit.uludag.edu.tr

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Dokuz Eylül Üni. İşletme Kulübü

10. Dokuz Eylül Üni. İşletme Kulübü

1982 yılında kurulmuş olup bilgi ve teknolojiye hakim, çağın gereklerine çözüm üretebilen, girişimci ruha sahip genç liderleri iş dünyasına kazandırmayı kendine amaç edinmiş ve bu amaç doğrultusunda etkinlikler düzenleyen bir topluluktur.

http://www.deuisletmekulubu.net

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
39
10
6
4
3
1
1