Görüş Bildir
Haberler
Türkiye İbrahim Çivici’yi tatile göndermek için seferber oldu

Türkiye İbrahim Çivici’yi tatile göndermek için seferber oldu

Türkiye onu yanından selamsız geçen makinistlere gönül koymasıyla tanıdı. Aydın'daki Sultanhisar-Nazilli demiryolu hattında çalışan İbrahim Çivici'nin sitemi yerine ulaştı ve gülümseten bir olay yaşandı. Çok istediği selamı ihtişamlı bir şekilde aldı ve şimdi Türkiye, onu deniz kıyısına tatile göndermek istiyor.

Yağmur çamur, sıcak hava demeden işi gereği sırtında çantası, elinde kontrol anahtarı günde 15, haftada 75 kilometre yürüyüp rayların ve yolcuların can güvenliğini sağlayan İbrahim Çivici, Devlet Demiryolları'nda çalışan toplam 59 yol bekçisinden biri…

İçeriğin Devamı Aşağıda

ALESİYLE TATİLE GÖNDERELİM KAMPANYASI

Çivici, Al Jazeera Türk’in hazırladığı haberde bazı makinistlerin yanından geçerken selam vermediği dile getirmiş ve  ‘İçinde bir eziklik hissediyorum’ demişti. Haberin yayınlanmasının ardından Çivici’nin naif konuşmaları, doğal tavırları Türkiye’yi derinden etkiledi ve sosyal medyada kullanıcıları da makinistlere sitem etti. Hatta Türkiye onu öyle sevdi ki tatile göndermek için kampanya başlattı. 

Ege’nin mavi sulara birkaç saat uzaklıktaki Aydın’da yaşamasına rağmen yol bekçisinin “Denize veya sahil kenarına bir yere 20 yıldır gitmedim. Ailecek öyle bir yere gitmedik” sözleri kalplere buruk bir dokunuş yaptı. 

Haftada 75 kilometre yürüyen İbrahim’e motivasyon hediyesi olsun düşüncesiyle change.org üzerinden tatil kampanyası yürütülüyor. Türkiye, can güvenliğimizi sağlayan bu gizli kahramanı “Mümkünse ailesiyle” tatile göndermek istiyor.

Bu sözler küçük şeylerin insanı ne kadar mutlu edeceğini hatırlattı..

Bu sözler küçük şeylerin insanı ne kadar mutlu edeceğini hatırlattı..

KOCA TREN YOL BEKÇİSİNE SELAM DURDU

Yol bekçisinin ince siteminden sonra çok naif bir olay yaşandı ve Nazilli-Söke seferi yapan bir yolcu treninin makinisti, koca treni durdurup İbrahim Çivici’nin gönlünü aldı.  Trenin durması karşısında şaşkına döndüğünü anlatan Çivici, 'Sultanhisar-Atça arasındaki hemzemin geçitte bir günlüğüne geçit bekçiliği yapıyordum. Nazilli-Söke seferini yapan yolcu treni geçide doğru yaklaşırken yavaşlamaya başladı. Yavaşladı, yavaşladı sonra önümde durdu. ‘Ne oldu hayrola, bir şey mi var’ dedim. Makinist arkadaşlar ‘İbrahim Çavuş’um, bize gönül koyuyormuşsun, seni görünce duralım selâm verelim, gönlünü alalım dedik’ dediler. Ben de kendilerine teşekkür ettim daha sonra hareket edip uzaklaştılar' sözleriyle yaşanan bu güzel olayı anlattı.

20 yıllık meslek hayatından ilk kez onun için bir trenin durduğunu söyleyen yol bekçisi, 'Hem çok şaşırdım hem de çok sevindim. Meslek hayatımda ilk kez böyle bir selâm aldım.'

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yol bekçisi İbrahim Çivici’nin hikâyesini Güray Ervin haber yaptı.

Hurriyet

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0