Görüş Bildir
Haberler
Türkan Saylan'ın Adının Yaşadığı Sokağa Verilmesi Teklifi Yine Reddedildi

Türkan Saylan'ın Adının Yaşadığı Sokağa Verilmesi Teklifi Yine Reddedildi

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'nin eski başkanlarından Prof. Dr. Türkan  Saylan'ın adının Beşiktaş'ta yaşadığı sokağa verilmesi önerisi İBB Meclisi'nde bir kez daha AKP ve MHP'li üyelerin oylarıyla reddedildi. AKP ve MHP grupları, Şişli’de bir sokağa yazar Ümit Kaftancıoğlu’nun isminin verilmesine de karşı çıktı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İBB Meclisi'nin mart ayı ikinci oturumu, Dr. Mimar Kadir Topbaş Gösteri ve Sanat Merkezi’nde 2. Başkan Vekili Ömer Faruk Kalaycı başkanlığında bugün yapıldı.

Toplantıda, Beşiktaş Belediyesi'nin 'Karakavak Sokağı' adının 'Türkan Saylan Sokağı' olarak değiştirilmesine ilişkin teklifi gündeme alındı. Komisyonların ortak raporunda, Karakavak Sokağı isminin mükerrer olmadığı belirtilerek, şehrin mevcut adres sisteminin bozulmaması için mükerrer isimler haricinde isim değişikliği yapılamayacağı yönündeki 2019 tarihli başkanlık kararına atıf yapıldı. Bu gerekçe ile isim değişikliği talebi komisyon tarafından uygun bulunmadı.

CHP’li Meclis üyesi Ferhunde Şirin, teklifle ilgili söz alarak, Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat'ın 'Karakavak Sokağı'na geçici olarak Türkan Saylan adını verdiğini hatırlattı. Cumhur İttifakı’nın böylesine aydın bir insanın ismini neden ısrarla reddettiğini anlayamadığını belirten Şirin, 'Özverili çalışmalarıyla FETÖ'nün hedefi oldu. Sizlere soruyorum; ömrünü bilime ve eğitime adayıp ülkemizde cüzzamı tarihe gömen, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) aracılığıyla 100 binlerce çocuğa eğitim imkânı sağlayan, ancak FETÖ kumpasları ile mağdur edilen ülkemizin en kıymeti bilim kadınlarından Türkan Saylan'ı hangi gerekçe ile yargılıyorsunuz? Türk adaletinin 'kumpas' kabul edip akladığı bir davada sizler hala neyin kavgasını yürütüyorsunuz? Saylan adı ve anısı milyonların gönlünde, fikrinde yaşamaya devam edecek. Türkan Saylan ismi Beşiktaşlıların gönlünde yaşayacak” dedi.

AKP'li Gökkuş, Saylan'ı "mürteci" diyerek hedef aldı

AKP'li Gökkuş, Saylan'ı "mürteci" diyerek hedef aldı

Konuyla ilgili söz alan AKP Grup Sözcüsü Faruk Gökkuş ise “Kimse bizden riyakarlık, ikiyüzlülük beklemesin. Biz Cumhur İttifakı olarak, kendi dünya görüşümüz, inancımız ve değerlerimizle kavgalı, sözde aydın, özde mürteci (gerici) hiçbir kişinin isminin bu şehirde hiçbir sokağa verilmesine burada olduğumuz sürece müsaade etmeyeceğiz. Sizlere de tavsiyem, vefa göstereyim derken bu ismi tartışmaya açarak ruhuna azap vermeyin' diye konuştu.

Komisyon kararı, CHP ve İYİ Parti gruplarının 'hayır' oylarına karşın AKP ve MHP gruplarının oylarıyla kabul edildi.

Ümit Kaftancıoğlu ve Kadir Savun ismine de red

Ümit Kaftancıoğlu ve Kadir Savun ismine de red

Yüzlerce filmde rol alan Kadir Savun, Yeşilçam'ın unutulmaz aktörleri arasında yer alıyor... 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Toplantıda, Şişli Belediyesi'nin Fulya mahallesindeki Ünsal Sokağı'nın adının 'Ümit Kaftancıoğlu Sokağı', Meşrutiyet ve 19 Mayıs mahallelerinden geçen 'Dere Sokağı'nın adının ise 'Kadir Savun Sokağı' olarak değiştirilmesi talepleri de gündeme geldi. Komisyonlar, aynı gerekçe ile bu talepleri de uygun bulmadı.

Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin oylama öncesinde söz alarak “Bu salonda Kadir Savun'u tanımayan yoktur. Türk sinemasının sevilen ismidir. Ailesi de orada yaşamaktadır. Sokağın bir kısmına isminin verilmesini istedik” dedi.

Daha önce de reddedildi

İBB Meclisi aralık ayı toplantısında, Türkan Saylan ismi yine İBB Meclisi’nin gündemine gelmişti.  

AKP Grup Sözcüsü Faruk Gökkuş, Saylan’ın toplumun ortak değerlerini böldüğünü öne sürerek “Bize göre Türkan Saylan, toplumun çoğunluğunu teşkil eden insanların ortak değerlerine saygı duymayan biridir. Türkan Saylan bu milletin ortak değerlerine hakaret eden birisidir. AKP çoğunluğu burada olduğu sürece Türkan Saylan gibi bu toplumu bölen kişilerin isimleri bir yerlerde yaşatılmayacaktır” diye konuşmuştu.

Sokağın adı geçici olarak reddedildi

Teklifin iBB Meclisi'nden geçmemesi üzerine Beşiktaş Belediyesi geçici olarak  'Karakavak Sokağı'nın adını 'Türkan Saylan Sokağı' olarak değiştirmişti.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
38
27
17
11
9
3
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın