Görüş Bildir
Haberler
Elini Anahtar Gibi Kullanıyor: Türk YouTuber Derisinin Altına NFC Çipi Yerleştirdi

Elini Anahtar Gibi Kullanıyor: Türk YouTuber Derisinin Altına NFC Çipi Yerleştirdi

Demir adam zırhı ile ismini duyuran YouTuber Tolga Özuygur, bu kez derisinin altına NFC çipi yerleştirdi. Özuygur çipi, ofisinin kapısını veya aynı iletişim protokolünü kullanan cihazları programlayarak tıpkı bir anahtar gibi kullanabiliyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bilim kurgu filmlerinde görmeye alışık olduğumuz teknolojiyi Türk YouTuber Tolga Özuygur hayata geçirdi. Yaptığı 'Iron Man' kostümü ile adından söz ettiren Türk YouTuber Tolga Özuygur, bu kez derisinin altına çip yerleştirdi.

Projeyi hayata geçirmek için bıçak altına yatan Özuygur, minik bir operasyonla NFC çipini derisinin altında enjekte ettirdi. O anları saniye saniye kaydeden Özuygur, sosyal medya hesabından yayınladı.

NFC teknolojisini kullanıyor

NFC teknolojisini kullanıyor

Özuygur el derisinin altına yerleştirdiği implant ile RFID ( Radyo Frekansı ile Tanımlama) ve NFC teknolojilerini kullanabiliyor. Çipi bilgisayardan düzgün çalışıp çalışmadığını test etti.

Ardından daha önce ofisinin kapısını kurduğu ses komutu ile açılan sisteme RFID (Radyo Frekansı ile Tanımlama) ve NFC teknolojilerini okuyan bir sistem entegre etti. Elinde olan çipi kapıyı açması için bilgisayardan kodlama yaparak kapının açılmasını sağladı. Derisinin altına yerleştirilen bu çip kodlandığı zaman onu görebilen elektronik sistemlerle etkileşime girebiliyor. Ancak yerleştirdiği bu implant ile temassız ödeme yapılamıyor. Youtuber izleyenleri de bu konuda özenmemeleri için de uyarıda bulundu.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
14
4
3
3
2
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Onur Kaan Yılmaz

o anahtarı çevirmeden rahat edemem güven vermesi lazım olmaz

Develop ER

Kıçı kırık NFC çipi WPS i androidde nasıl kırıyorlar ise onunda uygulaması çıkar.. Anahtar olacak, ben onu çiviricem.

Minister of Magic

Adam zaten videoda nasıl kolayca hacklenceğini de gösteriyor. Sadece bir bant aracılığıyla hem de😂 Kapı için yapmıyor onu o sadece ufak bi demo sayılabilir.

Barney

bence kıçına da taksın bi tane. kapıdan çıkınca götü algılayıp otomatik olarak kilitlenir.