Görüş Bildir
Haberler
Türk Siyasi Tarihinin Unutulmaz Seçim Vaatleri

Türk Siyasi Tarihinin Unutulmaz Seçim Vaatleri

Kadir Saymaz Ft
06.02.2014 - 16:26 Son Güncelleme: 06.02.2014 - 18:20

Siyasiler, oy uğruna verdikleri uçuk sözleri seçimin ardından unutuyor. Bakın geçmiş seçimlerde hangi lider ne vaatte bulunmuştu sonrasında neler olmuştu?Geçmişe dönüp baktığımızda, bugünkünden çok daha renkli vaatlere rastlamak mümkün. İşte dünden bugüne siyasilerin unutulmayan seçim vaatleri:

İçeriğin Devamı Aşağıda

DEMİREL'İN 5 LİRA VAADİ

Kendine has uslubu ile Türk siyasi hayatına damgasını vuran Süleyman Demirel seçim vaatlerinde de tartışmasız bir numara. Yasaklar sonrası yeniden siyasete döndüğü 1991 seçimlerinde 'kim ne veriyorsa beş lira fazlasını vereceğim' sözü ile hafızalara kazınan Demirel, ekonomiyi 500 günde düzlüğe çıkarma sözü verdi.

MAZOT 1 TL OLACAK

Cem Uzan'ın 'Vallahi Mazot 1 Lira olacak' diye ettiği yemin de siyasi tarihimize geçen vaadlerden biri oldu. Her işsize 350 TL maaş vadeden Cem Uzan, konser eşliğinde halka döner-ekmek dağıtarak 2002 seçiminde Genç Parti'ye yüzde 7 oy kazandırmıştı. 2007 seçiminde ise barajı aşabilmek için inanılmaz vaadlerde bulunmasına ve İbrahim Tatlıses'i aday göstermesine rağmen büyük bir hayal kırıklığı yaşadı.

HER AİLEYE İKİ ANAHTAR

Süleyman Demirel'in ekonomi kurmayı olarak siyasete adım atan Tansu Çiller'in vaatleri de Demirel'i aratmadı. DYP-SHP hükümetinde ekonomiden sorumlu devlet bakanı olar Çiller herkese biri ev biri araba olmak üzere iki anahtar vaat etti. 'Her mahallede yüz trilyoner olacak' dedi, bunu her köylüye traktör sözü takip etti. Demirel sonrasında Başbakanlık koltuğuna oturdu ama verdiği sözleri yerine getirmedi

TAKSiM'E CAMi YAPACAĞIM

Necmettin Erbakan ise vaad yarışında rakiplerinin hiçbirisinden geri kalmadı. Taksim Meydanı'na Cami yapma sözü veren Erbakan seçmene 5 bin tank üreteceğiz deyip her İle bir havaalanı ve hızlı tren vadetti. REFAHYOL iktidarında Başbakan olan Erbakan, işçi memur ve emekli maaşlarına süper zamlar yaptı. Ancak 28 Şubatta gerçekleştirilen darbe sebebiyle vaadlerini yerine getiremeden iktidardan indirildi.

600 TL MAAŞ, 6 AY ASKERLİK

Cumhuriyet Halk Partisi 2002 seçimlerine üniversiteye giriş sınavlarını kaldırma ve 1 milyon işsize iş sözü ile girmişti. İktidar olamayınca doğal olarak hiçbirini yerine getiremedi. Kemal Kılıçdaroğlu ise vaad yarışında Deniz Baykal'ı da geçti. Yoksul ailelere 600 TL maaş bağlayacağın söyleyen Kılıçdaroğlu'nun 'parayı nerden bulacaksın' sorusuna verdiği ' Benim adım Kemal, ben bulurum' cevabı ise kimseyi tatmin etmedi. Parası olmayana bedelsiz askerlik ve askerlik süresini 6 aya indirme sözleri de kamuoyunda şaşkınlıkla karşılandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Mazot 80 kuruş olacak - Her ev hanımına iktidarın ilk ayından başlamak üzere her ay 500 TL maaş verilecek - Doğum yapan her anneye 15 bin YTL doğum ikramiyesi verilecek - Çocuklar için kişi başına 250 YTL çocuk maaşı verilecek - Asgari ücret 2 bin YTL olacak

Kesinlikle dokunulmazlıkları kaldıracağız - Trafik sorununa özellikle büyük şehirlerdeki ve en öncelikli İstanbul'daki trafik sorununa kesin çözüm bulacağız.Çalışanı ihya edeceğiz.yaşam standartlarını yükselteceğiz.

APO'YU İDAM EDECEĞİZ

MHP lideri Devlet Bahçeli ise 1999 seçimlerinde 'Apo'yu idam edeceğiz ' vaadinde bulundu. Sandıktan ikinci parti olarak çıkan MHP hükümet ortağı olmasına rağmen bu sözünü yerine getiremedi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
19
13
12
6
4
4
1