Görüş Bildir
Haberler
Türk Basınının Duayen İsmi Sami Kohen Hayatını Kaybetti

Türk Basınının Duayen İsmi Sami Kohen Hayatını Kaybetti

Batuhan
19.10.2021 - 09:00

Yoğun bakıma kaldırıldığı açıklanan usta gazeteci Sami Kohen hayatını kaybetti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Milliyet’teki 66’ıncı yılını doldurmaya hazırlanan duayen gazeteci Sami Kohen’in, Okmeydanı Florance Nightingale hastanesinde böbrek yetmezliğinden dolayı yoğun bakıma kaldırıldığı öğrenilmişti.

Türk basınının duayen ismi, yazarımız Sami Kohen, tedavi gördüğü hastanede 93 yaşında hayata veda etti. 1954 yılından bu yana Milliyet’te görev yapan, evli ve iki çocuk babası olan Kohen, bir süredir tedavi görüyordu.

Sami Kohen kimdir?

Sami Kohen kimdir?

İlk günden bu yana Milliyet’in serüvenine ortak olan ve Türkiye’de dış haberciliğe damgasını vuran Sami Kohen 1928 yılında İstanbul'da doğdu. Gazeteci Albert Kohen'in oğlu olan Sami Kohen 1939-1949 yılları arasında Ladino ve Fransızca dillerinde çıkarttığı 'La Boz de Türkiye' (Türkiye'nin Sesi) gazetesini babasının vefatından sonra Türkçe olarak önce 'Türkiye'nin Sesi' ve sonra 'Haftanın Sesi' adları altında yayınladı. Tan, Yeni İstanbul ve İstanbul Ekspres gazetelerinde çalıştı. 1954 yılında Milliyet gazetesine katıldı.

Milliyet Gazetesi'ndeki köşe yazarlığının yanı sıra ABD'de yayınlanan 'Christian Science Monitor' ve New York Times gazetelerinde de makaleler yazdı. 1954 yılından bu yana aralıksız olarak Milliyet Gazetesinde yazarlık yapan Kohen, gazetecilik anılarını 2007 yılında Özer Yelçe tarafından Sami Kohen Dünyanın Yazısı adı altında bir kitap olarak yayınladı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
9
4
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
favilla favilla

Vay be 66 sene çalışmak bir gazetede