Görüş Bildir
Haberler
Turizm Sektörü Umudunu Arap Turiste Bağladı: 'Özel Alanlar' Geliyor

etiket Turizm Sektörü Umudunu Arap Turiste Bağladı: 'Özel Alanlar' Geliyor

ATKN
05.12.2016 - 13:24 Son Güncelleme: 05.12.2016 - 17:10

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun bir süre önce Arap turist sayısını artırmak için Antalya'da bir Arap köyü kurmayı planladıkları yönündeki açıklaması ve Arap turistlere özel alanlar yeniden gündemde. Avrupa ve Amerika ile ilişkilerin gerilmesi gibi nedenlerle turizm sektöründe zorlu geçen 2016'nın ardından Türkiye'nin Arap turistlerle telafi arayışına girdiği, turist sayısını artırmak için birçok ilde Araplara özel alanlar oluşturacağı belirtiliyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

'Arap turistlere özel alanlar' konusu yeniden gündeme geldi. 

Al-Monitor yazarı Tülay Çetingüleç, konuyla ilgili yazısında Türkiye için sıkıntılı geçen 2016 ve turizm sektöründeki kaybın ardından, Türkiye'nin Arap turistlerle telafi arayışına girdiğini ve turist sayısının artırılması amacıyla birçok ilde Araplara özel alanlar oluşturacağını belirtiliyor.

Arap tatil köyleri ile ilgili ilk açıklama şubat ayında Arap Turizm Örgütü Başkanı Bandar Fahad El Fehaid tarafından yapılmıştı:

Arap tatil köyleri ile ilgili ilk açıklama şubat ayında Arap Turizm Örgütü Başkanı Bandar Fahad El Fehaid tarafından yapılmıştı:

'Arapların sağlık turizmi için Türkiye’ye akın edeceğini düşünüyorum. Sağlık turizmiyle ilgili ilk adımlar atıldı. Bursa’da yürütülmekte olan büyük bir proje var. Türkiye ile hem turizm hem sağlık turizmi alanında planlanan projeler var. Antalya’ya yönelik de çalışmalarımız var. Antalya’ya daha fazla Arap turistin çekilmesine yardımcı olacağız. Arap turistin konaklama yerlerine dair taleplerini ilgililere ileteceğiz.'

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Arap turist hedefinin 10 milyon olduğunu olduğunu açıklamıştı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Arap turist hedefinin 10 milyon olduğunu olduğunu açıklamıştı
İçeriğin Devamı Aşağıda

Çavuşoğlu, mayıs ayında yaptığı açıklamada Arap turist sayısını artırmaya yönelik projeleri anlatırken, “Arap Köyü kurulması için çalışmalar yapılıyor. Bunu Antalya’da kurmak istiyoruz” demişti.

Arap ülkelerinden 2013 yılında 2 milyon 77 bin 708 turist gelirken bu sayı, 2014 yılında 2 milyon 495 bin 783, 2015 yılında ise 2 milyon 954 bin 92’ye yükselmiş durumda.

Arap ülkelerinden 2013 yılında 2 milyon 77 bin 708 turist gelirken bu sayı, 2014 yılında 2 milyon 495 bin 783, 2015 yılında ise 2 milyon 954 bin 92’ye yükselmiş durumda.

'Kaybı sadece Arap turistlerle gideremezsiniz'

Al-Monitor’a konuşan Eski Turizm Bakanı Ahmet Tan ise 'Helal et, helal lokanta, helal otelden sonra helal köylerin de kurulacak olması iktidarın anlayışıyla bütünleşen bir yaklaşım' diyor ve şöyle devam ediyor:

'Alman Köyü, İngiliz Köyü, Fransız Köyü’nden sonra Arap köylerinin kurulması mantıklı. Ama iktidardakilerin hocası olan rahmetli Erbakan’ın yaklaşımıyla anlatayım: Bunlar pansuman tedbirler. Turizmdeki kaybı sadece Arap turistlerle gideremezsiniz. AB ile ipler koparsa Avrupa’dan gelen turist sayısı iyice azalır. Turizmde yaşanan travma büyür.'

Arap tatil köylerinde neler olacak?

Arap tatil köylerinde neler olacak?

Tülay Çetingüleç, yazısında 'Türkiye’de muhafazakarlığın yükselişiyle birlikte birçok turizm yöresinde kadınlar için özel plajlar oluşturulmaya başlamıştı. Araplar için kurulacak özel köylerin de benzer özellikler taşıması bekleniyor' diyor ve şöyle devam ediyor:

'Bu köylerde sadece Arap turistler konaklayacak ve kendilerini ülkelerinin tarihinden esintiler taşıyan bir ortamında hissedecekler. Arap köylerine ilişkin bir uygulama Birleşik Arap Emirlikleri’nin başkenti Abu Dabi’de yapılmış. 'Heritage Village' adı verilen Arap köyü dalgakıran üzerine konuşlandırılmış, Arapların geleneksel köylerini canlandıran projede kale surları içinde Bedevi çadırları, cami ve evler bulunuyor. Petrol bulunmadan önceki yaşamın canlandırıldığı Arap köyünde geleneksel Arap yemeklerinin yanı sıra kahve türü içeceklerin ikram edildiği restoranlar ve kafeler yer alıyor.

Türkiye’de kurulacak Arap köyünde ilave özellikler de olacak. Örneğin, sağlık turizmi için Bursa’da kurulacak Arap köyünde kaplıcalar yer alacak.'

İçeriğin Devamı Aşağıda

'Arap turistlerin Türkiye’yi tercihine etki eden birçok unsur var'

'Arap turistlerin Türkiye’yi tercihine etki eden birçok unsur var'

Tur Operatörleri Platformu Başkanı Cem Polatoğlu, Türk dizilerinin Arap ülkelerinde çok sevilmesini birinci neden olarak gösterip şöyle sıralama yapıyor: 

'Türkiye’nin modern Müslüman ülke olarak sağladığı rahatlık ve huzur. Dini vecibelerini her an her yerde yerine getirebilmeleri. Haram korkusu olmadan yemek yiyebilmeleri. Nargile içebilmeleri. Sağlık ve saç ekimi olmak üzere estetik operasyonları yaptırabilmeleri. Alışveriş merkezlerinin çeşitliliği, fiyatların uygunluğu. Kültürel yakınlık hissi. Türkiye’nin doğal güzellikleri ve yeşil alanları.'

Tülay Çetingüleç'in yazısının tamamı için buraya tıklayın.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
413
262
31
19
12
10
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın

Ortadoğu bokluğuna battık iyice. Arapların bu ülkede bırak yaşamasını, turist olarak bile gelmelerini istemiyorum. Nefret ediyorum bu kabileci yobaz araplard... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

Arapların Güney'de dolanmaları bile canımı sıkıyorken 10 milyon Arap Türkiye'ye gelirse yakarım bu Dünya'yı.

delirium

SAÇMALAMAYIN AQQQQQQ YAKARIM LAN ORTALIĞI, TERTEMIZ DENIZLER PISLIKLE DOLACAK YAPMAYIN AQQQ YAOACAGINIZ IŞE SICAYIM BEN SIZIN. LAN ÜLKE ELDEN GIDIYOR.

Ali Çelik

ülke zaten bitmiş ....