Görüş Bildir
Haberler
Tüm Zamanların En iyi 10 Komedi Filmi

Tüm Zamanların En iyi 10 Komedi Filmi

miyomotomusashi
03.03.2014 - 23:44 Son Güncelleme: 04.03.2014 - 13:06

Tüm Zamanların En iyi 10 Komedi Filmi

Komedi filmleri , sinema tarihinin en eski türlerinden biridir.Komedi

filmi dediğimizde ilk aklımıza gelen gündelik hayatın sıkıntılarından ve

stresten birazda olsa uzaklaşmak gibi görünsede bazı komedi filmleri

sadece bu durumdan ibaret değildir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Tüm Zamanların En İyi 10 Komedi Filmi « Webnolojik

Komedi filmleri , sinema tarihinin en eski türlerinden biridir.Komedi filmi dediğimizde ilk aklımıza gelen gündelik hayatın sıkıntılarından ve stresten birazda olsa uzaklaşmak gibi görünsede bazı komedi filmleri sadece bu durumdan ibaret değildir.

Aşağıda paylaştığımız 'Tüm zamanların En İyi 10 Komedi Filmi' de sadece komedi filminden ibaret olmayan , izleyenlerin hiç unutamadığı sahneleri ile izleyeceklerinde hafızalarında iz bırakacak türden olan filmlerdir.

10. Airplane / Uçak – 1980 (IMDB Puanı: 7.8)

Yönetmen koltuğunda muhteşem ZAZ üçlüsünün (David Zucker, Jim Abrahams, Jerry Zucker) oturduğu Airplane tüm zamanların en komik filmlerinden biri. Daha önce yapılmış felaket filmleri ile dalga geçen yapımda 2.Dünya Savaşı pilotlarından Ted Striker, uçaktaki pilotların besin zehirlenmesi nedeni ile kokpit’e geçiyor ve ondan sonra olanlar oluyor. Özellikle kalabalık bir arkadaş grubu ile tadından yenmeyecektir.

Airplane Fragmanı

9. Monty Python’s Life of Brian / Brian’ın Hayatı – 1979 (IMDB Puanı: 8.2)

Efsanevi İngiliz komedi ekibi Monty Python’s dan tüm zamanların en komik yapımlarından biri. İsa peygamber ile aynı gece doğan Brian adında bir erkek çocuğunun M.S 33 yılında kendini sahte mesih ilan etmesi ve ardından yaşanan diyaloglar ile belleklere kazınacak ve bol bol kahkaha atmanıza neden olacak kült bir yapım.

Monty Python’s Life of Brian Fragmanı

8. Rushmore / Çılgın Liseliler – 1998 (IMDB Puanı: 7.8)

Son derece sosyal bir çocuk olan Max okuduğu okulun hemen hemen tüm kulüplerine üyedir ve okul gazetesinde editörlük yapmaktadır. Fakat bununla birlikte Max’ın dersleri de bir o derece kötüdür. Lise’den sonra Oxford için erken kayıt yaptıran Max Oxford’dan red cevabı alır ve tam o sırada beklenmedik bir olay yaşanır. Max öğretmeni Bayan Cross’a aşık olur, sonrasında kahkaha dolu sahneler ile Çılgın Liseliler, keyfinize yerine getirecek filmlerden bir diğeri.

Rushmore Fragmanı

7. Duck Soup / Marx Kardeşler Savaşta – 1933 (IMDB Puanı: 8.1)

1933 yılında çevrilen ve 68 dakika boyunca yaşattığı deneyimle hafızalarımıza kazınan Duck Soup, Marx kardeşlerin yolsuzluklarla dolu olan Freedonia ülkesinde Bayan Tasdale’den istenilen bağışı yapmak mücadelesi ile ve komşu ülkelerin yarattığı problemler ile büyük beladadır. Günümüz mizah anlayışının dışında bir örnek olan Duck Soup; Groucho, Chico, Harpo ve Zeppo Marx’ın üstün komedi anlayışı ile birlikte enfes bir şölene dönüşmekte.

Duck Soup Fragmanı

6. Dr. Strangelove / Dr. Garip Aşk – 1964 (IMDB Puanı: 8.6)

Pembe Panter serisinin unutulmaz aktörü Peter Sellers’ın George Scott ile birlikte tarih yazdığı, efsanevi yönetmen Stanley Kubrick tarafından beyaz perdeye aktarılan Dr. Strangelove kesinlikle sıra dışı bir mizah içermekte. Savaş yanlısı bir Amerikan generalinin Sovyetler’e karşı ansızın açtığı savaş, Sovyetler’in bu olaya verdikleri reaksiyon ve Amerikalıları bekleyen sürpriz bir silahın devreye girmesi ve ardından gelen sürpriz finali ile Dr. Strangelove tüm sinema tutkunlarının seyretmesi gereken, güldürürken önemli ölçüde büyük mesajlara imza atan olağanüstü bir film.

Dr. Strangelove Fragmanı

5. The Ladykillers / Kadın Avcıları – 1955 (IMDB Puanı: 7.9)

Yine Peter Sellers ve yine enfes bir komedi. Beş kişiden oluşan çete, ayrıntılı bir soygun planlamaktadır. Fakat soygunu planladıkları ev bir kadının evidir ve bu kadının olağandışı hareketleri çete üyelerinin başına türlü zorluklar çıkaracaktır. Peki bu senaryonun içerisine bir grup gangster’i de eklersek ortaya çıkabilecek cümbüşü tahmin edebiliyor musunuz? İngiliz sinemasının en yetenekli komedyenlerinden yine sıradışı bir durum komedisi, kaçırmayın.

The Ladykillers Fragmanı

4. Team America: World Police / Amerikan Gücü: Dünya Polisi – 2004 (IMDB Puanı: 7.2)

South Park’ın yapımcıları Matt Stone ve Tray Parker imzalı bu film

kuklalar ile olağanüstü eğlenceli bir film ortaya çıkartmışlar. Dünyayı

terörizm ve çeşitli tehlikelerden temizlemek için bir araya gelmiş olan

Team America, karşısına çıkan tüm engelleri hatta Eifel kulesini bile

yıkmaya çekinmiyor! İzleyenleri aynı anda güldüren ve aynı anda rahatsız eden (bknz South Park) Team America: World Police’i mutlaka

seyretmelisiniz.

3. Some Like It Hot / Bazıları Sıcak Sever – 1959 (IMDB Puanı: 8.4)

Başrolünde Hollywood’un unutulmaz aktrisi Marilyn Monroe’nun oynadığı

filmde iki caz müzisyenin korkunç bir olaya tanıklık etmeleri ve

mafya’dan kaçışlarını konu alıyor. Bulundukları kasabayı terk ederek

Miami’de kadınlardan oluşan bir dans grubuna sığınan ikili, kadın gibi

giyinip çok ilginç bir serüvene başlar. Sonrası ise tahmin

edebileceğiniz gibi kahkahalar ile izleyeceğiniz olaylar ve diyaloglar

devam edecektir.

Some Like It Hot Fragmanı

2. Borat – 2006 (IMDB Puanı: 7.3)

Kazakistan’ın önemli bir televizyon kanalında muhabirlik yapan Borat Sagdiyev aynı zamanda ülkesinin en önemli kişilerinden biridir. Kazakistan hükümeti tarafından Amerikan halkının yaşam alışkanlıkları ile ilgili bir belgesel hazırlanması için Amerika’ya gönderilen Borat, Pamela Anderson’a aşık olur! Tek isteği onunla evlenebilmek olan Borat’ın Amerika’da yaşadığı türlü maceraları bu çok ses getiren yapımda bulabilirsiniz. 1. Annie Hall – 1977 (IMDB Puanı: 8.2)

Sinema tarihinin en ilginç kişiliklerinden biri olan dahiyane isim Woody Allen’dan oldukça sıradışı ve özgün bir komedi. New York’un tanınan

komedyenlerinden olan Alvy Singer yaşadığı ilişkiyi sorgulaması ve daha

sonrasında Annie Hall ile tanışmasının ardından tüm düşüncelerini geride bırakarak oldukça ilginç bir ilişkiye yelken açmasını konu alan Annie

Hall, Woody Allen’ın şüphesiz en başarılı filmi.

Annie Hall Fragmanı

İnternetten Anket Başına 5-75 $ Kazanç Elde Etmek İstiyorsanız Buraya Tıklayarak

Anket Listesini Bilgisayarınıza İndirin.Günde 20 Dakikanızı ayırarak dolduracağınız anketlerle aylık 3000 - 5000 TL Arası Kazanç Elde Edebilirsiniz.

Kaynak: http://webnolojik.blogspot.com.tr/201...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın