Görüş Bildir
Haberler
Tüm Zamanların En Erkeksi 12 Filmi

Tüm Zamanların En Erkeksi 12 Filmi

Rıza Poda
18.04.2015 - 03:17 Son Güncelleme: 19.04.2015 - 22:40

Tüm Zamanların En Erkeksi 12 Filmi

Bir filmi 'erkeksi' kılan nedir? Karakterler mi? Hikayesi mi? Özel efektleri mi? Oyuncuların performansları mı? Yoksa filmin sadece erkek cinsini öne çıkarması mıdır?  Hollywood ve Dünya Sinemasında Manliest (Erkeksi) olarak adlandırılan Erkek Karakterinin her yönüyle ortaya çıkarıldığı gelmiş geçmiş en iyi örnek olacak 12 filmini aşağıda sıraladık.

Kaynak: http://topmensmagazine.com
İçeriğin Devamı Aşağıda

12. Spartacus-1960

12. Spartacus-1960

Tabi ki Gladyatörler... Tarihin herhangi bir döneminde antik Roma'dan yada Antik Yunanistan'dan daha erkeksi bir dönem var mıdır?  Stanley Kubrick tarafından yönetilen, Spartacus onun dördüncü büyük stüdyo filmi, ama birçok film eleştirmeni için onun en iyi filmi olarak değerlendirilecektir. Roma imparatorluğuna karşı M.Ö 70 yılında çıkan köle ayaklanmasının Özgürlükle bağdaştırılarak anlatıldığı Kirk Douglas'ın başrollerinde oynadığı ve günümüzdeki birçok yapıma ilham kaynağı olan Spartacus listemizde olmayı hakediyor.

11. Starship Troopers (Yıldız Gemisi Askerleri) -1997

11. Starship Troopers (Yıldız Gemisi Askerleri) -1997

Paul Verhoeve'in yönettiği 1997 yapımı olan Yıldız Gemisi Askerleri filminde tüm erkeksiliğiyle Casper Van Dien göze çarpmaktadır.

10. Gladiator-2000

10. Gladiator-2000

Evet listemize yine Romalı Gladyatörlerin olduğu bir film daha girdi.!Ridley Scott'ın Oscar ödüllü filmi ayrıca Russell Crowe en iyi oyuncu Oscarını aldığı filmi. Erkekliğin savaş sahnelerinde ön plana çıkarıldığı Galdyatör kıyafetlerinin içerisinde kaslı savaşçıların olduğu bol ödüllü film.

9. Braveheart (Cesur Yürek)-1995

9. Braveheart (Cesur Yürek)-1995

Tarihsel filmlerde erkekler ön plana nedense daha fazla çıkarılıyor belki de tarihte savaşçıların erkek olması buna destek oluyor.Bu sefer yönetmen koltuğunda ve başrölde Mel Gibson'un olduğu Özgürlşük temasıyla yola çıkılmış Akademi ödüllerini alan Cesur Yürek var listemizde.Filmde tarihsel doğruların olmasının yanı sıra biraz fazla kan ve şiddet var diyebiliriz.

8. 300-2006

8. 300-2006

Ve bir Gladyatör filmi daha çıktı karşımıza.Çizgi romandan uyarlanan yönetmen koltuğunda Zack Snyder 'ın oturduğu film Stop Motion tekniğinin kullanıldığı savaş sahneleriyle ve kaslı savaşçı erkekleriyle o dönemede adında fazlasıyla bahsetmeyi başarmakla beraber ardından bir çok filmede kullanılacak effect çalışmalarıylada adından söz ettirmiştir. Hatta ve hatta ülkemizde yayınlanan Muhteşem Yüzyıl dizisinde savaş sahneleri 300'ün  savaş sahnelerine benzetilmiştir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

7. The Clash Of The Titians (Titanların Savaşı)-2010

7. The Clash Of The Titians (Titanların Savaşı)-2010

Bu sefer eminim listemizdeki son Gladyatör ve son Antik Çağ filmi :) Listeye girmesinin tek sebebi erkeksi dokusu ve kahramanların erkeksi yapılarıyla ön plana çıkmaları.Pek de iyi bir film olduğunu söyleyemem hele ki oyun hamuruna benzeyen yaratıklarıyla pek de seyredilesi bir yapım değildi.

6. True Grit (Gerçeğin Peşinde)-1969

6. True Grit (Gerçeğin Peşinde)-1969

Kimsenin aklına bir John Wayne filminin bu listeye gireceği aklına gelmemiştir eminim.Wayn'e Oscar kazandıran ,oyunculuğunun tavan yaptığı bir filmdir.Wayne in listeye  şişman haliyle yada gözünün kapalı haiyle nasıl girdiğini düşünenler varsa hemen söyleyeyim listede olmasının tek sebebi oynadığı karekterin Erkeksi özellikleri ve şiddeti.

5. The Good, The Bad, and The Ugly (İyi-Kötü-Çirkin)-1966

5. The Good, The Bad, and The Ugly (İyi-Kötü-Çirkin)-1966

Yine bir Western Klasiği.Bu sefer aktörümüz Clint Eastwood.Filmim yönetmek koltuğunda Sergio Leonevar.Eastwood'un o sakin duruşu cool tavırları ve ağzında sigarayla verdiği pozları bu filmin listede yer almasına sebep olan en büyük etkenler olmalı.

4. The French Connection (Kanunun Kuvveti)-1971

4. The French Connection (Kanunun Kuvveti)-1971

French Connection çok erkeksi kılan nedir? İki şey: Steve McQueen ve Gene Hackman. Eğer biraz daha nedene ihtiyacınız var diyorsanız  tek yapmanız gereken filmin araba sahnelerini izlemek olabilir.

3. The Rambo-1982

3. The Rambo-1982

Vietnam gazisi John Rambo-başlangıçta David Morrell en çok satan romanından uyarlanan hikayenin devamı da geldi. O zamanlar serinin diğer filmlerine bakıldığında Komünist Ruslar ile devam eden soğuk savaşlara atıflar görülmektedir.Hala düşünüyorum kaslar şişme derlerdi doğrumu acaba ?

İçeriğin Devamı Aşağıda

2. Fight Club (Dövüş Kulübü)-1999

2. Fight Club (Dövüş Kulübü)-1999

'I want you to hit me as hard as you can.” Bana olabildiğince sert vurmanı istiyorum.' Cümlesiyle akıllara kazınan bir filmdi Dövüş Kulübü.

Film adını Chuck Palahniuk'un en çok satan romanından alan ve beyazperdeye  uyarlanan film, belki de yönetmen David Fincher'ın en stilize ve başarılı filmi olmuştur.Sinemanın Kültleri arasına girmeyi başarmış olan filmde erkeksi sahnelerin ön plana çıkarılması,anti-otoriterlik dolu kan sahnelerinin olması  listemizde yerini bulmasına sebep olmuştur..

1. Die Hard (Zor Ölüm)-1988

1. Die Hard (Zor Ölüm)-1988

Roderick Thorp un romanından uyarlanarak John McTiernan'ınyönetmeni olduğu Zor Ölüm baştan sonra erkeklik hormonlarıyla bezenmiş bir film olarak listemizin ilk sırasında olmayı hakediyor.Bruce Willis'in kural tanımayan başına buyruk mimlenmiş bir polisi canlandırdığı John McClane karekteri filmin başından sonuna kadar ter kan kas şiddet sahneleriyle seyirciyi koltuğuna bağlamayı başarmıştır.İlk filmden günümüze 26 sene geçmesine rağmen çekilen serinin diğer filmlerindede aynı şeyler göze çarpmaktadır.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
0
0
0
0
0
0