Görüş Bildir
Haberler
Tüm Çay Çeşitleri İçinde En Az İşlenmiş Olanı: Beyaz Çayın Vücudumuza Sağladığı Faydalar

Tüm Çay Çeşitleri İçinde En Az İşlenmiş Olanı: Beyaz Çayın Vücudumuza Sağladığı Faydalar

Asya'da ortaya çıkan, tek elle toplanan ve diğer çaylara göre en az işlem görmüş olan beyaz çay bu özellikleriyle oldukça fayda sağlayabiliyor. Az işlem görmesi, birçok hastalıkla savaşabilen kateşin ve antioksidan bakımından zenginliği önemini artırıyor.

Not: Düzenli tüketim için uzmana danışın.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Nedir bu beyaz çay?

Nedir bu beyaz çay?

Beyaz çay tüm çay çeşitleri içinde en az işlenmiş olanıdır. Camellia Sinensis bitkisinin yaprakları ve tomurcuklarından, açılmadan bir gün önce koparılır. Yapraklar daha sonra işlenmeden basitçe hazırlanır ve güneşte kurutulur.

Gayet doğal, hafif ve tatlı bir çay!

Gayet doğal, hafif ve tatlı bir çay!

Çin (Fujian eyaleti), Doğu Nepal, Doğu Tayland, Tayvan, Sri Lanka ve Hindistan'a özgü olan beyaz çayın diğer çaylardan çok daha faydalı olduğu söyleniyor.

Beyaz çayın birçok çeşidi var!

Beyaz çayın birçok çeşidi var!

Bu çeşitler aromaya, tomurcuk sayısına, yapraklarına göre değişiklik gösteriyor. En kaliteli beyaz çay silver needle olarak biliyor. Bu çay türü tamamen açılmamış yapraklardan oluşuyor.

1. Antioksidan deposu

Beyaz çay antioksidan yararları olan polifenollerle doludur. Vücudu serbest radikallerin zarar görmesine karşı koruyarak kronik inflamasyonun azaltılmasına yardımcı olur.

2. Kalp sağlığında etkili:

Beyaz çayda bulunan polifenoller kan damarlarını gevşetmeye, bağışıklığı arttırmaya ve kötü kolesterolün oksitlenmesini önlemeye yardımcı olabilir. Bu faktörler kalp hastalığı riskini azaltmaya yardımcı olabilir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

3. Kilo vermede yardımcı

Beyaz çay, EGCG gibi iyi bir kafein ve kateşin kaynağıdır. Bu iki bileşik, vücudun yağ yakmasına ve metabolizmayı hızlandırmasına yardımcı olan sinerjik bir etkiye sahip olabilir.

4. Dişlerinizi bakterilerden korur.

Beyaz çay, flüorür, kateşinler ve tanenlerin büyük bir kaynağıdır. Birçok çalışma, bu bileşiklerin dişlerde plağa neden olan bakterilerle savaşmaya yardımcı olabileceğini göstermiştir.

5. Bir kolesterol düşürücü

Beyaz çay, kötü kolesterolü (LDL) düşürmeye ve iyi kolesterolü artırmaya yardımcı olur.

6. Kanserle savaşan bileşenler içerir.

Test tüpü çalışmaları, beyaz çay ekstresinin çeşitli kanser hücresi tiplerini baskıladığını ve bunların yayılmasını engellediğini bulmuştur. Bununla birlikte, daha fazla araştırmaya ihtiyaç vardır.

7. İnsülin direnci riskini düşürebilir.

İnsülin direnci birçok kronik hastalığa bağlı zararlı bir durumdur. Çalışmalar, beyaz çayda bulunan polifenollerin, insülin direnci riskini azaltabileceğini ve kan şekeri kontrolünü iyileştirebileceğini göstermiştir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

8. Beyaz çaydaki bileşikler osteoporoza karşı koruyabilir.

Osteoporoz yaşlılarda sık görülür ve kırıklara yol açabilir. Beyaz çayda bulunan, kateşinler olarak adlandırılan polifenoller de dahil olmak üzere bileşikler, kemik büyümesini teşvik ederek ve kemik yıkımını bastırarak osteoporoz riskini azaltabilir.

9. Cilt yaşlanmasına karşı mücadele edebilir.

Beyaz çay ve bileşikleri cildi yaşlanma ile bağlantılı hasarlardan koruyabilir. Buna güneşin UV ışınlarından ve cildin fiber ağına zarar verebilecek hücresel bileşenlerden kaynaklanan dahili hasarlar dahildir.

10. Parkinson ve alzheimer hastalıklarına karşı korunmaya yardımcı olabilir

Beyaz çayda bulunan EGCG, alzheimer ve parkinson hastalıkları için daha düşük risk ile ilişkilendirilmiştir. EGCG, iltihapla savaşmaya ve sinirlere zarar vermesini önlemeye yardımcı olabilir.

11. Bağışıklığı artırır.

Beyaz çayda bulunan kateşinler iltihabı azaltmaya, bağışıklık sistemini düzenlemeye ve enfeksiyonlara karşı direncin artmasına yardımcı olur.

12. Enerji verir ve uyanık kalmayı sağlar

Beyaz çayda bulunan ve bir başka önemli besin olan L-theanine, uyanıklık hissi ve artan zihinsel berraklık yaratır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

13. Endişeli ve stresli misiniz?

Sabah ve öğleden sonra beyaz çay içmeye başlayın. Beyaz çay, yıpranmış sinirlerin onarılmasına ve kendinizi rahat hissetmenize yardımcı olan teanin içerir.

Nasıl demlenir?

Beyaz çay siyah çay gibi kaynar su ile birlikte demlenmez. Türüne göre kullanacağınız suyun sıcaklık derecesi değişebilir. Bu yüzden satın aldığınız yere demleme önerisini mutlaka sorun. Genel olarak beyaz çayı demlemek için:

  • 70 derece sıcaklıkta olan içme suyuna beyaz çay yapraklarını atın ve kupanızın kapağını kapatın. 3-5 dakika arası demledikten sonra süzerek tüketin. Şeker ve tatlandırıcı kullanmamanız önerilir.
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
56
20
8
3
1
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
g

"16 yıl önce fakir fukarayı temsil ediyordu doğru. Artık o saraylı, milletin evladı benim. 1150 odalı sarayda 4 bin 500 liralık beyaz çay içiyor. Erdoğan bey... Devamını Gör

Tayyip'in içtiği çay.Sarayını Hint mermeriyle yaptırdı,çayı beyaz çay,ama Akplilere sorsak adam her alanda milli.Ah,ah be cennet gibi ülkeyiz de insanlarımız... Devamını Gör