Görüş Bildir
Haberler
Tüm Abartılara Rağmen Hepimizde Hayal Kırıklığı Yaratan Son 10 Yılın En Kötü 19 Filmi

etiket Tüm Abartılara Rağmen Hepimizde Hayal Kırıklığı Yaratan Son 10 Yılın En Kötü 19 Filmi

A. Ece
30.12.2019 - 08:15 Son Güncelleme: 03.06.2022 - 11:19

Kabul edelim ki bu filmlerin çoğunu izledikten sonra aklımızdan sildik...

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Yeşil Fener

1. Yeşil Fener

Bu film doğru işlenseydi belki süper kahraman filmleri içinde harika bir örnek olabilirdi fakat kabul edelim ki başrol oyuncusu Ryan Reynolds bile bu film hakkında iyi bir şey söyleyemiyor!

2. Battleship

2. Battleship

Klasik bir uzaylı istilasını anlatan bu film, Rihanna rol aldığı için bolca abartılmıştı fakat doğrusunu söylemek gerekirse oldukça başarısız bir anlatıma sahipti.

3. Emoji Filmi

3. Emoji Filmi

Bu filmin reklamlarını her yerde gördüğünüzü hatırlıyor musunuz? Film daha çıkmadan bol bol kötü yorumlar almıştı fakat belki de vizyona girdikten sonra en ağır yorumları alan film bile olabilir... Vanity Fair film hakkında 'Kimse Emoji Filmini Sevmiyor,' isimli bir makale yayınlarken, The Verge ilgili makalesinde 'Filmi izlemenizi önermiyoruz ama sizin iyiliğiniz için filmi anlamanızı öneriyoruz' denmişti. Emoji kullanıyoruz diye emojilerle ilgili film yapmaya gerek yoktu sanki...

4. John Carter: İki Dünya Arasında

4. John Carter: İki Dünya Arasında

Yapımında yaklaşık 350 milyon dolar harcanan bu Disney filminin başarısızlığının şirket içinde sallanmalara neden olacağı düşünülüyordu. Filmin önemli noktaları arasında bağlantı kurmaması ve zayıf bir hikayeciliğe sahip olması izlenme oranlarını oldukça düşürmüştü.

5. Son Hava Bükücü

5. Son Hava Bükücü

Avatar bildiğiniz gibi daha önce baka bir formda işlenmiş bir hikaye. Durum böyle olunca bu hikayeye ait bazı sınırlar aslında belirlenmiş oluyor. Doğal olarak filmde bazı önemli noktaların atlanması ya da önemsenmemesi hayranları oldukça üzmüş ve tat almalarını engellemişti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Transformers: Kayıp Çağ

6. Transformers: Kayıp Çağ

Transformers adı altında son on yılda bir değil, iki değil, üç değil, tam dört film yayınlandı! Fakat belki de artık dönemi geçtiği için olsa gerek, hiçbiri de büyük bir başarı yakalayamadı.

7. Fantastik Dörtlü

7. Fantastik Dörtlü

Daha önce sadece bir filmi yönetmiş bir yönetmenle çekilmiş olmasından tutun yapımcıyla yönetmenin aynı düşüncelere sahip olmamasına kadar filmin yapımında her şey problemliydi. Bir noktada yönetmen ve yapımcılar neredeyse yumruk yumruğa kavga edecek raddeye gelmişlerdi... Böyle bir ekipten ancak böyle bir film çıktı.

8. Uzay Oyunları

8. Uzay Oyunları

Bildiğiniz üzere 2010'lar kitaplardan uyarlama filmlerle doluydu. Bu film de aslında bir kitaptan uyarlanmıştı. Fakat film insanlarda klasik bilim kurgu heyecanını bir türlü uyandırmadı. Çünkü aslında olması gereken bir uzay savaşıyken bu daha çok birisinin bilgisayar oyunu oynamasını izlemesi gibiydi. Aslında harika bir oyuncu kadrosuna sahip olan film maalesef hayal kırıklığı yaratmıştı.

9. Göçebe

9. Göçebe

Baş rolünde Saoirse Ronan olan bu film Andrew Nichol gibi başarılı bir yönetmen tarafından yönetilse de, kitaplardan uyaramai başarısız bir film olmaktan maalesef öteye gidememişti. Uzaylılarla ilgili bir bilim kurgu filmi olması gerekirken daha çok romantik kısmına ağırlık verilmiş, aceleye getirilmişlikten kurtulamamıştı.

10. Ölümcül Oyuncaklar: Kemikler Şehri

10. Ölümcül Oyuncaklar: Kemikler Şehri

Kitaplardan uyarlanmış başka bir film, fakat o kadar beğenilmedi ki devam filmleri asla çekilmedi... 6 kitaplık olan seri filmde hızlandırılmıştı, derin ilişkiler kurulmadan karakterlerin hikayesi ilerliyordu ve bu durum karakterlerle seyirci arasında bir bağ kurulmasını maalesef engellemişti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Uyumsuz Serisi

11. Uyumsuz Serisi

Kitaplardan uyarlanan başka bir seri ise Uyumsuz'du... Maalesef aslında daha güçlü ve akıllı karakterler barındıran kitaplar filmde sürekli ağlayan karakterlerle doluydu. Ayrıca klişe repliklerden ve sahnelerden ne yazık ki kaçınılmamıştı... İlk film biraz daha kendini izletse de sonraki filmler oldukça sıkıcı bir hal alıyordu.

12. Batman ve Superman: Adaletin Şafağı

12. Batman ve Superman: Adaletin Şafağı

DC'nin Marvel'ı yakalama çabası olarak görülen bu film hem yönetmeniyle, hem senaryosuyla, hem de oyunculuğuyla çok fazla eleştirilmişti. Maalesef mantık hatalarıyla ve aceleye getirilmişlikle dolu bu film unutulanlar kervanına katıldı...

13. İnanılmaz Örümcek Adam

13. İnanılmaz Örümcek Adam

2 film vizyona sokmayı başarmış bu seri baş rollerinde Andrew Garfield ve Emma Stone'u barındırırken, yönetmen koltuğunda ise Aşkın 500 Günü filmini yöneten Marc Webb bulunuyordu. Fakat film daha önce Spider Man karakteri ile ilgili bilmediğimiz ayrıntılar eklerken bir yandan tekrarlayan sahneler ve karakterin zekasına yakışmayan hareketler içeriyordu. Bunun sonucunda birçok kişi tarafından da beğenilmedi. Oysa ne hayallerle beklemiştik...

14. Han Solo: Bir Star Wars Hikayesi

14. Han Solo: Bir Star Wars Hikayesi

250 milyonluk bütçeyle çekilen bu film, hepimizin çok sevdiği Han Solo karakterinin geçmişini anlatma planıyla yola çıkmıştı. 40 yıldır hayatımızda olan bir karakteri yansıtmak büyük iş olduğu için film en başta oyuncu seçimiyle bir hata yaptığı için bolca eleştirildi. Ayrıca izleyiciler filmin hiç de Star Wars havasına sahip olmadığını düşündüler... Bunların yanında bir de senaryoda büyük sıkıntılar gözden kaçmıyordu.

15. Karanlık Gölgeler

15. Karanlık Gölgeler

Oyuncu kadrosuna bakılınca oldukça güven verse de, bu film de maalesef bir hayal kırıklığı olmaktan kurtulamadı... Bir Burton filmi olmasıyla beraber maalesef derinlik, karanlık ve çeşitlilik iyi yansıtılmamıştı ve genel olarak sıkıcı bir filmdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Alice Harikalar Diyarında 2: Aynanın İçinden

16. Alice Harikalar Diyarında 2: Aynanın İçinden

İlk filmi 116 milyon ile açılış yaparken sadece 34 milyon dolara ulaşabilen bu devam filmi maalesef Tim Burton'ın ilk filmdeki masalımsı fakat karanlık havayı yakalayamamıştı.

17. Ölüm Defteri

17. Ölüm Defteri

Bu film anime severleri de, hayatında sadece tek bir anime izlemiş olanları da oldukça üzmüştü... Bol bol reklamı yapılsa da açıkcası oldukça amatör ve asıl seriye hiçbir yönden sadık kalmamış bir filmdi.

18. O

18. O

Bir Stephen King kitabından uyarlanan bu film, ikincisi çekilmiş olsa da aslında çok da tatmin edici değildi. Korku olması gerekirken korku yoktu, başka yapımlardan tanıdığımız çocuk karakterlerin olması ve asıl kötü karakterin basında çekicileştirilmesi de bu duruma çok yardımcı olmadı. Oysa bolca reklam çalışması yapılmıştı...

19. Suicide Squad

19. Suicide Squad

Suicide Squad'ın çıktığı dönemde belki her yerde reklamlarını gördük, karakterlerin kılığında insanlarla karşılaştık... Fakat üzülerek söylüyoruz ki bu film sadece belli bir yaşın altındaki seyirciyi tatmin edecek düzeydeydi. Zayıf bir kötü karakter, zayıf bir anlatım ve zayıf bir hikayeye sahipti. Filmdeki Joker karakterinin asıl Joker karakterine saygısızlık olduğunu düşünenler bile oldu!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
550
108
100
22
16
16
6
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
vay-bee

kafanıza göre liste yapmışsınız alakasız iyi kötü sallamışsınız kaynak neresi ....

Yusuf Arvas

Editörün götü...

Hermione Granger

IT'i bu listeye koymak ?!?!?

Pasif Kullanıcı

Uyumsuz serisi, IT, Alice Harikalar Diyarında, bunlar gayet de güzeldi, bence.