Görüş Bildir
Haberler
TÜİK Başkanından Tartışma Yaratan Sözler: Veriler 'Rica Üzerine' Değişiyor mu?

TÜİK Başkanından Tartışma Yaratan Sözler: Veriler 'Rica Üzerine' Değişiyor mu?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Başkanı Sait Erdal Dinçer, “elde edilen bilgilerde eksikler veya ricalar veya protokoller sonucunda” doğru verilere ulaşılamadığını söyledi. CHP Ankara Milletvekili Gamze Taşçıer, “TÜİK verilerinin ricalarla değiştirildiğini Başkan’ın ağzından duymuş olduk. Bu büyük bir skandal ve itiraftır. Bu konudaki soru işaretleri artık kalktı” dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Cumhuriyet'ten Erdem Sevgi'nin haberine göre, CHP’li Gamze Taşçıer, TBMM’de Kadına Yönelik Şiddetin Sebeplerini Araştırma Komisyonu’nda sunum yapan TÜİK Başkanı Sait Erdal Dinçer’in kurumun verilerin doğruluğu ilgili sözlerine tepki gösterdi. 

Dinçer’in, “Biz verilerimizi iki ana gruptan elde ediyoruz. Birisi, kendimiz, doğrudan direkt elde ederiz; diğeri ise idari olarak kamu kuruluşlarında veya STK’lerden elde ettiğimiz veriler vardır. Şimdi bu verilerin elde edilmesinde maalesef ki, kendi elde ettiğimiz verilerle ilgili bir sıkıntım yok amma vekalin diğerleri ile elde edilen bilgilerde eksiklikler veya ricalar veya protokoller sonucunda bazı şeyleri… Yani tam şunu demek istiyorum: İstenilen boyuttaki tüm veri miktarına ulaşılamayabiliyor” ifadelerini değerlendiren Taşçıer, TÜİK Başkanı itirafta bulundu, bu büyük bir skandal” dedi.

"Büyük bir skandal"

"Büyük bir skandal"

CHP’li Taşçıer, kuruma yeni atanan başkanın koltuğa oturmadan önce, dışarıdan baktığında yayınlanan verilerle ilgili kendisinin de şüpheleri olduğunu söylediğini belirterek, “Şaşırmadığımız üzere koltuğa oturunca fikri hemen değişmiş. Verilere müdahale edilmediğini görünce mutlu olmuş. Aynı başkan konuşmasının devamında bir diğer skandal ifadeyi kullandı. Elde edilen verilerde ricaların etkisi olduğunu söyledi. Ağzından kaçan şeyin büyüklüğünü duyunca da hemen konuşmasını kesti ve sorularımıza cevap vermedi. Bu çok ama çok büyük bir skandal ve itiraftır” diye konuştu.

"Soru işaretleri kalktı"

"Soru işaretleri kalktı"
İçeriğin Devamı Aşağıda

Taşçıer, TÜİK Başkanı’nın kurumun açıkladığı istatistiklere rica adı altında müdahalede bulunulduğunu itiraf ettiğini kaydederek, “Tam da düşündüğümüz gibi, TÜİK verilerinin ricalarla değiştirildiğini bizzat başkanın ağzından duymuş olduk. Tüm Türkiye'ye hayırlı uğurlu olsun, bu konudaki soru işaretleri artık kalkmıştır. Bakalım koltuğa yeni oturan Başkan'a İletişim Başkanlığı nasıl bir açıklama yapmasını ve cümlesini çevirmesini söyleyecek bekliyoruz. Ama gerçekler ağızdan çıkmıştır. Bu ifade malumun ilanı, suçun ikrarıdır” ifadelerini kullandı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
200
77
32
11
7
2
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Barney

rica mı? daha çok emirdir o bence. bu ülkede hava durumunda söylenen rakamlar da dahil olmak üzere verilen hiç bir rakama ben inanmıyorum. güvenim sıfır yani... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

özgürlükçü özgürlükçü yuz diyorsunuz da cumhuriyet le yonetilen bir ulkeyi 'emir' gibi bilip bilmedigin uydurdugun gtunden salladigin seyleri ufururken az bi... Devamını Gör

Ilker Ilerler

Soru işareti yoktu bende. Malumun ilanı.

rustemketum

yazın, maks. 2 ay... ve tüik başkanı görevden alınır