Görüş Bildir
Haberler
'Trump ve Snowden Nobel Barış Ödülüne Aday'

'Trump ve Snowden Nobel Barış Ödülüne Aday'

Batuhan
03.02.2016 - 16:00 Son Güncelleme: 03.02.2016 - 16:40

Dünya kamuoyunda adını Müslümanların ABD’ye girişlerinin yasaklanmasını isteyerek duyuran Cumhuriyetçi Parti’den başkan aday adayı olan Donald Trump’un Nobel Barış Ödülüne aday gösterildiği öğrenildi.  İsveç medyasına yansıyan bilgiye göre 2016 Nobel Barış Ödülü’ne aday gösterilenler arasında Edward Snowden, Papa Francis ve Angela Merkel de bulunuyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Nobel’e aday gösterilenler Nobel Komitesi tarafından gizli tutulmakla birlikte, adayları önerenler gösterdikleri adayların ismini açıklayabiliyor. 

Geçen yıl da Nobel Barış Ödülü’ne aday gösterilenlerin bir kısmı kamuoyuna sızmıştı.

İsveç televizyon kanalı SVT’nin haberine göre Donald Trump’un adaylığına, kendisinin ‘’sert barış ideolojisinin, Radikal İslam, IŞİD, atom ülkesi İran ve komünist Çin’e karşı caydırıcı silah olarak kullanılması” gerekçe gösterildi.

‘2016 Snowden’ın yılı olabilir’

‘2016 Snowden’ın yılı olabilir’

Reuters’ın haberine göre, Oslo Merkezli Barış Araştırmaları Enstitüsü Başkanı Kristian Berg Harpviken, Amerikan Ulusal Güvenlik Teşkilatı’nın (NSA) dünya çapındaki dinleme-gözleme bilgilerini ifşa eden eski CIA analisti Snowden için “2016, nihayet Snowden’ın yılı olabilir” dedi.

Yunan Adaları da adaylar arasında

Yunan Adaları da adaylar arasında

Kamoyuna sızan Nobel Barış Ödülü adayları arasında Avrupa’ya kaçan bot sığınmacılarına yaptıkları yardımlar nedeniyle Yunan Adaları da bulunuyor. Yunan Adaları 630 bin imza ile ödüle aday gösterildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Dikkat çeken bir başka aday da Kongo’lu jinekolog Denis Mukwege

Dikkat çeken bir başka aday da Kongo’lu jinekolog Denis Mukwege

Denis Mukwege Kongo’da tecavüze uğrayan kadınları tedavi etmekteki çalışmaları ile tanınıyor.

Sonuçlar ekimde açıklanacak

Sonuçlar ekimde açıklanacak

Nobel’e aday gösterilenler Nobel Komitesi tarafından gizli tutuluyor. Ancak adayları önerenler gösterdikleri adayların ismini açıklayabiliyor. Geçtiğimiz yıl 273 adayın ismi açıklanmıştı.

Nobel Komitesi, bu yılki ödüller için ilk kez 29 Şubat’ta toplanacak. Kazananlar ekim ayında açıklanacak.

Milliyet ve Diken

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
123
17
7
7
6
3
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
neodammerung

Nobele aday olan herkes dünyanın anasını ağlatıyor afedersin. Trump aday olmus hitler gibi yakcak milleti.

Anonim anonim

Yunan Adaları ve Trump aday ha? Ne desem bilemedim. Botları batırmaya çalışan Yunan adaları ve İslamofobili Trump dünyanın barışını nasıl sağlıyır acaba? Sno... Devamını Gör

Berkan Çiftçi

Neredeyse 4 yıldır hatta daha fazla bir süredir MÜLTECİ KARDEŞLERİMİZE kucak açan ekmeklerini bölen, barındıran 3 milyon Suriyeli göçmeni kucaklayan Türk hal... Devamını Gör