Görüş Bildir
Haberler
Trump: Kürtaj Olan Kadınlar Cezalandırılsın

Trump: Kürtaj Olan Kadınlar Cezalandırılsın

Ulaş
31.03.2016 - 22:19

ABD'de Cumhuriyetçi aday adayı Donald Trump'ın 'Kürtaj olan kadın cezalandırılmalı' açıklaması büyük tepki topladı. Trump tepkiler üzerine bir düzeltme yayınladı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

MSNBC Televizyonu'na bir demeç veren Trump, kürtaja karşı olduğunu, yasağa rağmen kürtaj olan kadınların da cezalandırılması gerektiğini söyledi. Kürtaj hakkını savunan sivil toplum örgütleri Trump'ın sözlerine tepki gösterdiler.

ABD siyasetinin tartışmalı konusu

Kürtaj, ABD Yüksek Mahkemesi'nin kararıyla 1973 yılından bu yana yasal. Ancak konu Amerikan siyasetinin önde gelen tartışmalı konuları arasında yer almaya devam ediyor. Muhafazakâr politikacılar konuyu ısrarla gündemde tutuyor. Trump bir süredir kendisini kamuoyuna keskin kürtaj karşıtı olarak sunuyor.

Tepkiler üzerine Trump bir düzeltme yayınladı. Kürtajın mahkemeler tarafından yasaklanmasını talep eden Trump, 'Kadın değil kürtajı yapan doktor cezalandırılmalı. Kadın böyle bir durumda karnında taşıdığı hayat gibi kurban durumunda' dedi.

Trump'a tepkiler

Demokrat Parti'nin başkan aday adayı Hillary Clinton, 'Daha kötüsü olamaz derken böyle bir açıklama geliyor. Korkunç ve çok şey anlatıyor' ifadesini kullandı. .

Kendisi de bir kürtaj karşıtı olan, Cumhuriyetçi Parti'nin bir başka aday adayı Ted Cruz, 'Kadınları cezalandırmayı değil, onurlarını ve inanılmaz dünyaya hayat getirme armağanını korumayı tartışmalıyız' dedi.

Kürtaj karşıtları da Trump'a kızdı

Her yıl kürtaj hakkına karşı gösteriler düzenleyen 'Hayat için Yürüyüş' (March for Life) isimli sivil toplum örgütü de Trump'a tepki gösterdi. Örgütün başkanı Jeanne Mancini, 'Hayatın korunmasını savunmak anne ve çocuk için en iyisini istemektir. Kadınların cezalandırılması sözkonusu olamaz' dedi.

Önlenemeyen yükselişi devam ediyor

Başkan adaylığı yarışında daha önce kendisine şans tanınmayan Trump, ön seçimlerde ard arda elde ettiği zaferlerle adaylık ihtimalini güçlendirdi. Trump, rakipleri Ted Cruz ve John Kasich'in açık farkla önünde gidiyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
190
34
21
15
15
3
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Dex Dex

'' Yaşayan bebekler istiyorlar ki ölü askerlere çevirebilsinler . '' George Carlin

Pasif Kullanıcı

çok güzel özetlemişsin şuan bizi yöneten dünya liderlerinin içinde bulunduğu vaziyet tam olarak bu

Pala Raki

Keşke Trump'ın annesi, zamanında kürtaj olsaymış.

Mavi Kedi

İsterseler doğururlar, istemezseler doğurmazlar size ne ya. Anlamıyorum şu insanları.

Janset cataltug

karnında başka bir can tasiyorken dogurmama karari anne adayının keyfine kalmış bir durum degildir sonucta karpuz degil bebek taşıniyor bir yasam var yani ay... Devamını Gör