Görüş Bildir
Haberler
Tırmandığınız Tozlu Yollara ve Eskittiğiniz Ayakkabılara Fazlasıyla Değecek 15 Harika Yer

Tırmandığınız Tozlu Yollara ve Eskittiğiniz Ayakkabılara Fazlasıyla Değecek 15 Harika Yer

Dünyanın dört bir yanında ziyaret edilecek birbirinden güzel yerler var ama bazılarına ulaşmak hiç de kolay değil. National Geographic'in derlediği bu güzel ama zorlu rotaları küçük tüyolarla birlikte sizler için hazırladık.

Kaynak: http://www.nationalgeographic.com/tra...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Peru: Machu Pichhu

1. Peru: Machu Pichhu

Deniz seviyesinden 3.000 metrede Huayna Picchu'nin zirvesinde Maccu Picchu'nun İnka manzarasını görebilirsiniz. Günde sadece 200 ziyaretçinin bu yürüyüş yoluna çıkmasına izin veriliyor ve en tepelerdeki sarp kayalıklara 'Ölüm Merdivenleri' adı veriliyor.

2. Ürdün: Petra

2. Ürdün: Petra

Dik kumtaşı uçurumlara yontulmuş antik Nebati şehri dünyanın en ünlü arkeolojik alanlarından biri. Petra Dağı'nda 800 adım kadar çıktığınızda Wadi Arabah çölünün semalarında bu şehire ulaşabilirsiniz.

3. Endonezya: Borobudur

3. Endonezya: Borobudur

Java Adası'ndaki, Maha-yanalı Budist hacılar her yıl bu dünyanın en büyük Budist tapınağına aydınlanmak için giderler. Çevredeki volkanik dağlar nefes kesen bir manzara oluştursa da tapınaktaki 3000'e yakın kabartma eseri yakından görmelisiniz.

4. Yunanistan: Akropolis

4. Yunanistan: Akropolis

Antik Yunan'dan ayakta kalış en bütün kalıntı olan Akropolis Atina şehrinin tepelerinde yer alıyor ve yüreyerek 15 - 20 dakikada ulaşım sağlanıyor. Biraz daha uzun süren ve daha az dikine çıkılan bir rota istiyorsanız Akropolis Metro istasyonunun bulunduğu güneydoğu tarafından girin.

5. Çin: Çin Seddi

5. Çin: Çin Seddi

Yapımı 2000 yıl süren ve sınır duvarlarının anası olarak görülen Çin Seddi, farklı bölümlerden oluşuyor. İmparatorların yürüdüğü taşların üzerinden yürüyebilir, Ming Handanlığı döneminden kalan gözetleme kulelerini görebilirsiniz. Jinshanling Bölümü Pekin'den 2.5 saat mesafede. 1.5 - 3 saat arası değişen yürüyüşler için Zhuanduokou Geçişi'nden başlayın.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Sri Lanka: Sigiriya

6. Sri Lanka: Sigiriya

Aslan Kaya olarak da bilinen ve ülkenin merkezinde çevresinden 200 metre yüksekte bulunan bu eser aslında bir 5. yüzyıl kraliyet sarayı. Zirveye çıkmak 1.200 basamak sürüyor ve baş döndürücü yükseklik bazı ziyaretçiler için oldukça zorlu.

7. Hırvatistan: Plitvice Gölleri Ulusal Parkı

7. Hırvatistan: Plitvice Gölleri Ulusal Parkı

Zümrüt rengi bir cenneti andıran, UNESCO dünya mirası Plitvice'da toplamda 16 teraslı göl bulunuyor. Kanyonun içinden yürüyerek milli parkın en yüksek şelalesine ulaşabilirsiniz. Park içindeki geziler yaklaşık 6 ile 8 saat arası sürüyor rahat ayakkabılar giyin.

8. Kentucky: Mamut Mağarası Ulusal Parkı

8. Kentucky: Mamut Mağarası Ulusal Parkı

Kentucky eyaletinin merkezinde bulunan tepelerin altına saklanmış bu mağara sistemi dünyanın en uzun mağara sistemidir. Günümüze kadar 643km'si keşfedilmiş bu istalaktit ve istalagmit taşları bulunan mağarada çıkacağınız 2 saatlik gezide 280 basamak yerin altına girmeniz gerekecek.

9. Fransa: Provence Lavanta Rotası

9. Fransa: Provence Lavanta Rotası

Provence'in Lubéron bölgesinde canlı renkleriyle ve kokusuyla dikkat çeken bu patikalarda inanılmaz fotoğraflar da çekebilirsiniz. Sénanque Yolu'nu özellikle tavsiye ediyoruz ve erken saatlerde gidin ki turist otobüslerinin kalabalığından kaçınmış olursunuz.

10. Madaskar: Baobap Yolu

10. Madaskar: Baobap Yolu

30 metreye kadar ulaşan baobap ağaçlarının sağlı sollu uzayıp gittiği toprak yol Madagaskar Adası'nın batı sahiline yakın bir noktada yer alıyor. 2007 yılından bu yana koruma altında tutulan bu ağaçlar primordiyal ormanların 800 yaşındaki torunlarıdır diyebiliriz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Tibet, Lhasa: Potala Sarayı

11. Tibet, Lhasa: Potala Sarayı

Deniz seviyesinden 3657 metre yüksekte yer alan bu mimari şaheser, bir dönem Dalai Lama'ya ev sahipliği yaptı. Dünyanın en yüksekte bulunan antik yeri olma özelliğine sahip bu saraya ulaşmak için önce kendinizi iklime daha sonra da tırmanacağınız 400 basamağa hazırlayın.

12. Hindistan, Jaipur: Amber Kalesi

12. Hindistan, Jaipur: Amber Kalesi

Rajasthan'ın şahinler tepesinde yer alan saraylar ve tapınaklar kompleksi 16. yy'dan bugüne kadar ayakta kalmayı başardı. 10 dakika tırmanarak hisarın değerli taşları andıran mozaiklerini, özenle bakılmış avlularını ve salonlarını görebilirsiniz. Pembe Şehrin manzarası ise ayaklarınızın altında kalacak.

13. Avustralya, Sydney: Sydney Limanı Köprüsü

13. Avustralya, Sydney: Sydney Limanı Köprüsü

1332 basamaklı köprü tırmanışını yaparak Sydney'nin sembolü olan bu köprünün deniz seviyesinden 134 metre yüksekteki tepesine çıkabilir, içinizdeki Örümcek Adamı özgür bırakabilirsiniz. Yüksekten korkuyorsanız yalnızca orta seviyeye kadar çıkma imkanı da var.

14. İtalya: Pisa Kulesi

14. İtalya: Pisa Kulesi

İnternet üzerinde alabileceğiniz zaman damgalı biletlerle 251 basamaklı Pisa Çan Kulesine çıkabilirsiniz. Yapımı 1399 yılında tamamlanmış kule 2001 yılındaki restorasyondan bu yana çok daha sağlam duruyor.

15. Almanya, Berlin: Reichstag

15. Almanya, Berlin: Reichstag

Almanya'nın yeni parlemento binasının içindeki spiral rampa toplam 300 basamaktan oluşuyor. Basamaklar halkın kendini temsil edenlerde üste çıkmasını temsil ediyor. Bu binaya giriş ücretsiz ama önceden rezervasyon yaptırmak şart, ayrıca şehrin eşsiz manzarası da bu tecrübeye dahil.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
29
17
4
3
3
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
esen-miray-yilmaz

Kentucky Mamut mağarası ulusal parkı, Madagaskar'daki Baobab yolu ve Provence lavanta tarlaları müthiş.

Gizem Yenikler

Muhteşem yerler.

Gezsene Co

Çok uzağa gitmeye gerek yok, Yakınımızda Kapadokya ve eşsiz vadileri var, Kızıl Vadi Yürüyüşü detaylı anlatılmış https://gezsene.co/2017/05/16/kapadokya-... Devamını Gör