Görüş Bildir
Haberler
THK Başkanı Yıldırım Gözaltına Alındı

THK Başkanı Yıldırım Gözaltına Alındı

Batuhan
28.10.2014 - 10:46 Son Güncelleme: 28.10.2014 - 12:56

THK Başkanı Osman Yıldırım'ın da aralarında bulunduğu 9 kişi, 'kurumda bazı usulsüz işlemler yapıldığı' iddiasıyla başlatılan operasyon kapsamında, Ankara Emniyet Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alındı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü ekipleri, savcılığın talimatıyla 'THK'da bazı işlemlerde usulsüzlük yapıldığı' iddialarına ilişkin soruşturma başlattı. 

Soruşturma kapsamında 11 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Polis, THK Başkanı Osman Yıldırım ile bazı yakınları ve kurum çalışanlarının da aralarında bulunduğu 9 kişiyi gözaltına aldı. Olayla ilgili iki kişinin arandığı bildirildi.

Gözaltına alınanlar ifade işlemleri için Ankara Emniyet Müdürlüğüne getirildi.

THK Genel Başkanlığı binasında arama yapılıyor

Türk Hava Kurumunda 'bazı usulsüz işlemler yapıldığı' iddiasıyla başlatılan operasyon kapsamında THK Genel Başkanlığı binasında arama yapılıyor.

Kurumun, Opera'daki binasına gelen Ankara Emniyet Müdürlüğü Mali Şube ekipleri, bazı dosya ve belgeleri inceleyip örnekler alıyor.

Binanın önünde çok sayıda sivil polis aracı da bekliyor.

Bu arada gözaltına alınan şüphelilerden bir kişi, polis eşliğinde aramanın yapıldığı yere getirildi. Şüphelinin, binaya girerken yüzünü kapattığı görüldü.

Polisin binadaki arama çalışmaları sürüyor.

Polis araması tamamlandı

Ankara Cumhuriyet Savcılığının, 'bazı usulsüz işlemler yapıldığı' iddiasıyla başlatılan operasyon kapsamında, Türk Hava Kurumundaki (THK) polis araması tamamladı. 

Ankara Emniyet Müdürlüğü ekipleri sabah saatlerinden itibaren THK'da yaptıkları aramayı tamamladı.

Bir bilgisayarın hard diskine incelenmek üzere el koyan polis, soruşturma kapsamında gözaltına alınan Kurum Başkanı Osman Yıldırım ile kurumdan ayrıldı. Yıldırım'ın Ankara Emniyet Müdürlüğüne götürüldüğü belirtildi. 

Öte yandan, THK Basın Yayın Müdürü İsmail Çanak ise basın mensuplarına açıklamada bulundu.

Çanak, soruşturma devam ettiği için Kurum Başkanının herhangi bir açıklama yapmasına izin verilmediğini söyledi. 

Yıldırım'ın emniyette ifadesine başvurulacağını açıklayan Çanak, kurumun, süreçle ilgili yazılı açıklama yapacağını bildirdi. 

'Halkımızın merak etmesin, uçağımızı çok kısa bir zamanda gökyüzünde göreceğiz'

Çanak, Yıldırım hakkındaki iddiaların sorulması üzerine, 'Şu anda bize belirtilmiş herhangi bir şey yok. Ancak, Türk Kuşu Uçağı'nın üretim aşamasıyla ilgili bazı konular var' diye konuştu. 

Usulsüzlük iddialarının doğru olup olmadığı sorusunu yanıtlayan Çanak, şunları söyledi:

'Araştırılıyor, emniyet güçleri tarafından yapılacak araştırmanın ardından süreçle ilgili bilgilendirme yapılacak. Soruşturma devam ediyor, herhangi bir şey söylememiz mümkün değil. Ancak, Türk Kuşu Uçağı'nın üretim planlarının sosyal medyaya sızması iddialar arasında. Diğer iddialara ilişkin bize gelen herhangi bir bilgi olmadı. Bilgi geldikçe sizle paylaşacağız. Başkanımızın söylediği şu; 'Halkımızın merak etmesin, uçağımızı çok kısa bir zamanda gökyüzünde göreceğiz. Bundan halkımızın şüphesi olmasın. Biz çalışmaya devam ediyoruz.'

AA

Kaynak: http://www.aa.com.tr/tr/u/411430--thk...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0