Görüş Bildir
Haberler
The Abraaj Group, Hepsiburada.com’un Yüzde 25 Hissesini Satın Aldı

The Abraaj Group, Hepsiburada.com’un Yüzde 25 Hissesini Satın Aldı

ATKN
23.02.2015 - 11:49

1 milyar liralık cirosu ile Doğu Avrupa, Ortadoğu, Afrika (EEMEA) ve Rusya’yı kapsayan bölgede en büyük elektronik ticaret şirketi olan hepsiburada.com’a Abraaj Grubu yatırım yaptı. Abraaj Grubu hepsiburada. com’un yüzde 25 ‘lik azınlık hisselerini alırken bu anlaşma ile hepsiburada.com e-ticaret sektöründe hızlı büyümesine devam edecek.

Hürriyet'te yer alan habere göre; Avrupa dijital pazarı, haftaya İstanbul’dan gelen sürpriz bir ortaklık haberi ile başladı. Ortadoğu ve Balkanların en büyük elektronik alışveriş şirketi olan ‘hepsiburada.com’ son yıllarda özellikle Asya ve Latin Amerika pazarlarında hızla büyüyen Abraaj Group’la ortaklık için anlaştı. Büyüyen global piyasalarda yatırımlarıyla bilinen Abraaj Group, Türkiye’nin lider e-ticaret platformu hepsiburada. com’un yüzde 25’lik azınlık hissesini satın aldı. Net 1 milyar liralık cirosu ile Doğu Avrupa, Orta Doğu, Afrika (EEMEA) ve Rusya’yı kapsayan bölgede en büyük e-ticaret şirketi olan ve müşterilerine, ihtiyaç duydukları her şeyi tek bir noktadan karşılama imkânı veren hepsiburada. com, bu anlaşmanın sağlayacağı ivme ile e-ticaret sektöründeki operasyon merkezi, bilgi işlem, CRM ve mobil alışveriş yatırımlarına hız katacak. Doğan Online çatısı altında faaliyetlerini sürdüren hepsiburada.com, müşterilerine 30 farklı kategoride 500 binin üzerinde ürün sunuyor.

AYDA 15 MİLYON ZİYARETÇİ

Ayda 15 milyon ziyaretçiye hizmet veren hepsiburada.com Doğan ailesinin ikinci kuşaktan üyesi Hanzade Doğan Boyner tarafından geliştirildi. Şirket 10 yılda önemli başarılar elde ederek gelirini 25 kat artırdı. Hepsiburada.com, Abraaj Group ortaklığı ilk olarak Gebze’deki 100 bin m2’lik yeni operasyon merkezini devreye sokacak. Şu anda ayda 1 milyonun üzerinde ürün 5 ayrı depodan sevk edilirken, Eylül 2015’te Gebze’de faaliyete başlayacak yeni operasyon merkezi ile tüm ürünlerde konsolidasyon yapılmaya başlanacak. Yeni merkez, Türkiye’de e-ticaret alanında şimdiye kadar yapılan en büyük ve en teknolojik depo yatırımı olacak.

HEPSİBURADA’NIN İLKLERİ

‘Tek tıkla alışveriş’ hizmeti sayesinde müşteriler kredi kartı bilgilerini tekrar tekrar girmeden alışveriş imkanı sağladı. Müşterilere siparişlerini haftanın yedi günü ‘Randevulu Bugün Teslimat’ hizmetinden yararlanarak aynı gün içerisinde alma imkanı sağladı. Yakında kişiye özel teklifler uygulamasına geçecek. Böylece müşterilerin harcama alışkanlıklarının geleneksel perakendeden online perakendeye kaymasına öncülük edecek.

PERAKENDE DÖNÜŞÜYOR MU?

Müşterilerine hepsiburada.com olarak ihtiyaç duydukları herşeyi rekabetçi fiyatlar ve katma değerli hizmetlerle sunduklarını söyleyen Hepsiburada.com’un Yönetim Kurulu Başkanı Hanzade Doğan Boyner şöyle konuştu: “Müşterilerimize kolay ve kaliteli bir alışveriş deneyimi yaşatıyoruz. Mayıs 2015’te Pazar yeri platformumuzu devreye alacağız. Perakende sektörünün kaçınılmaz dönüşümünü hızlandıracak olan pazar yeri platformumuz üçüncü taraf satıcılara hizmet verecek. Mobil alışveriş konusunda öncülük yapmaya devam edeceğiz. Aynı zamanda Mayıs 2015’te responsive (platform bağımsız) sitemizi müşterilerimizle buluşturacağız. Hepsiburada. com böylece bilgisayar, tablet, telefon gibi farklı ekranlarda otomatik olarak şekillenme esnekliğini kazanacak. 2014 yılında mobil gelirlerimizi üç katına çıkartmıştık. Mobil alışveriş, büyümemizde önemli rol oynamaya devam edecek. Abraaj’ın Türkiye’deki başarılı yatırımları, büyüyen işletmelerdeki deneyimleri, hepsiburada.com’un genişleyen yaşam döngüsünde kendilerini doğal bir partner haline getirmektedir. Türkiye pazarı bizim birinci önceliğimiz olmaya devam edecek. Ancak ortağımızın da katkıları ile orta vadede bölge ülkelerine yayılma üzerinde düşünmekteyiz.”

200’DEN FAZLA ŞİRKETE YATIRIM

Afrika, Latin Amerika, Orta Doğu, Güney Asya, Güneydoğu Asya, Türkiye ve büypazarlarında faaliyet gösteren bir özel sermaye şirketi olan Abraaj Grubu 300’ün üzerinde çalışanıyla İstanbul, Mexico City, Dubai, Bombay, Nairobi ve Singapur’daki merkezleriyle 6 bölgede 25 ofis ile faaliyet gösteriyor. Grup’un sayısı 20’yi geçen sektör, bölge ve ülke odaklı fonlarında şu anda 7.5 milyar doların üzerinde özel sermaye ve gayrimenkul yatırımı bulunuyor. Abraaj, gerçekleştirdiği 80’den fazla tam ve kısmi satış işlemi ile yatırımcılarına 4.9 milyar dolardan fazla getiri sağladı. Abraaj Group tarafından yönetilen fonlar tüketici, enerji, finans, sağlık ve kamu hizmetlerinin de yer aldığı 10 sektöre yayılan 200’den fazla şirkete yatırım yaptı.

ÖNEMLİ BİR KİLOMETRE TAŞI

Abraaj Grubu Kurucusu ve Grup İcra Başkanı olan Arif Naqvi, “hepsiburada.com’a yaptığımız yatırımımız, e-ticaret alanında önemli bir kilometre taşını temsil etmektedir. Bu yatırım, 2007 yılından beri Türkiye’de yaptığımız dokuzuncu yatırımdır. Türkiye’deki başarılı geçmişimiz, kanıtlanmış ortaklıklarımız ve değer yaratma konusunda kararlılığımız ile bu yatırımımızı desteklemekteyiz. Geçmiş yatırım deneyimlerimizle hepsiburada.com’un büyüme stratejisine katkı sağlayacağız” diye konuştu.

ORTAKLIK HEYECANLANDIRIYOR

Abraaj Grubu Ortağı, Türkiye ve Orta Asya Bölge Başkanı Selçuk Yorgancıoğlu Türkiye’deki online perakende sektörünün 2007 yılından beri, geleneksel perakende sektörüne kıyasla 7 kat daha hızla büyüdüğünü belirterek “Fakat bu büyüme hızına rağmen online perakendenin toplam perakendedeki payı halen Avrupa ülkelerinin beşte biri seviyesindedir. Hepsiburada.com, Türkiye e-ticaret sektörünün genişlemesine liderlik eden öncü kuruluştur ve sektörün en büyük oyuncusudur. Başarılı bir yönetici ve girişimci olan Hanzade Doğan Boyner tarafından yönetilen bu dinamik işletmeye ortak olmak bizi çok heyecanlandırıyor” dedi.

Rakamlarla Hepsiburada

Rakamlarla Hepsiburada
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
0
0
0
0
0