Görüş Bildir
Haberler
TFF-Ülker Futbol Köyleri Sezonu Açtı

TFF-Ülker Futbol Köyleri Sezonu Açtı

Enver K.
30.07.2015 - 14:17
İçeriğin Devamı Aşağıda

Türkiye Futbol Federasyonu ile Ülker tarafından hayata geçirilen Futbol Köyleri projesi 2015 sezonunu açtı.

İstanbul, İzmir, Erzurum (Kız ve erkek), Sinop, Isparta, Sakarya, Nevşehir (Kız ve erkek) ve Elazığ'da kurulan 10 futbol köyünde 400 oyuncu 24 Ağustos'a kadar ileri seviyede futbol eğitimi alacak.

Kampların son 3 gününde düzenlenmesi planlanan, herkese açık futbol köyü programı ile her kampa katılacak 40'ar çocuk olmak üzere toplamda 800 çocuk uzmanlar tarafından eğitilecek. Futbol eğitimleri 12 yaş grubu çocuklara özgü içeriklerle gerçekleşecek.

Beslenme eğitimleri Sabri Ülker Gıda Araştırmaları Vakfı'nın yürüttüğü yemekte denge programı öğretmenlerince uygulanacak. Çevre eğitimleri için İl Çevre Müdürlükleri ve Deniz Temiz Derneği TURMEPA'dan destek alınırken, satranç eğitimleri Türkiye Satranç Federasyonu uzmanları, yaratıcı drama eğitimleri ise Milli Eğitim Bakanlığı lisanslı Ekol Drama tarafından verilecek. Toplum Gönüllüleri Vakfı gönüllüsü gençler köylerde 10 gün boyunca çocuklarla yakından ilgilenecek.

Bir sporcu kamp boyunca 22.5 saat futbol eğitimi, 10.5 saat yaratıcı drama, 10.5 saat kitap okuma, 4.5 saat satranç, 1.5 saat ilk yardım, 1.5 saat çevre bilinci, 1.5 saat beslenme eğitimi alacak.

AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın