Görüş Bildir
Haberler
Teşvik Nedir? Teşvik Sorgulama Nasıl Yapılır?

Teşvik Nedir? Teşvik Sorgulama Nasıl Yapılır?

Müge Kakşi
12.10.2021 - 11:17

Ülkemizde milyonlarca işletme sahibini ilgilendiren konulardan biri de teşvik ve teşvik sorgulama işlemleri oluyor. Sosyal Güvenlik Kurumu'nun ülkemizdeki işsizliğin önüne geçmek amacıyla şirketlere belirli desteklerde bulunmasına teşvik denilmektedir. Sağlanan teşvikler ilgili kanunlarca belirlenmiş olup yararlanabilmek için istenilen şartları sağlamak gerekmektedir. Şartları sağlayan vatandaşlar ise teşvik için başvuruda bulunabilir ve internet üzerinden teşvik sorgulaması yapabilir. Peki, teşvik nedir? Teşvik sorgulama nasıl yapılır?

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından iş yerlerinde istihdamın arttırılması ve işsizliğin önüne geçilmesi için işverenlere çeşitli teşvikler sağlanmaktadır. Bu teşvikler için belirli şartlar aranırken bu şartları sağlayan ve teşvik almak için başvuruda bulunmuş iş sahipleri sorgulamalarını internet üzerinden yapabiliyor. 2018 yılında Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından erişime açılan teşvik sorgulama sisteminin nasıl kullanılacağını ve teşvikin ne olduğunu birçok vatandaş internet üzerinden araştırıyor. Teşvikin ne olduğunu ve teşvik sorgulamasının nasıl yapılacağına ilişkin adımlara dair tüm detaylara içeriğimizden ulaşabilirsiniz...

Teşvik Nedir? Teşvik Sorgulama Nasıl Yapılır?

Teşvik Nedir? Teşvik Sorgulama Nasıl Yapılır?

İlgili kanunlarca belirlenmiş ve Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından iş yerlerindeki istihdamın arttırılması, işsizliğin önüne geçilmesi adına işverenlere çeşitli teşvikler sağlanmaktadır. 

İstihdamın desteklenmesine katkıda bulunan tüm işverenler Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından teşvik alarak her ay sigortalı çalışanları adına yatırılan İşveren Priminde teşvik, destek ve indirimden yararlanabilmektedirler.

Teşvik programının tam açıklaması ise Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı Sigorta Primleri Genel Müdürlüğü tarafından şu şekilde açıklanmıştır;

“5510 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (a) bendi kapsamında sigortalı çalıştıran özel sektör işyeri işverenlerine, kayıtlı sigortalı istihdamının arttırılması, kadınlar, gençler ve engelliler gibi dezavantajlı grupların istihdamının arttırılması, bölgesel, büyük ölçekli yatırımlar ile stratejik yatırımların özendirilmesi, bölgesel gelişmişlik farklılıklarının azaltılmasını teminen çeşitli Kanunlarda yer alan sigorta primi teşvik, destek ve indirimlerden yararlanabilme imkânı sağlanmıştır.”

Teşvik Sorgulama Nasıl Yapılır?

Teşvik Sorgulama Nasıl Yapılır?

Kanunlarca belirlenmiş şartları taşıyan ve istihdamın artmasına destek olan tüm işverenler Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından sağlanan teşvik desteklerinden yararlanabilmektedir. Teşvik için Sosyal Güvenlik Kurumu'na başvuruda bulunan işverenler ise 2018 yılında hizmete açılan teşvik sorgulama sistemi ile sorgulama işlemlerini yapabilirler. Teşvik sorgulama için şu adımları izleyin;

  • Öncelikle tarayıcınızdan Sosyal Güvenlik Kurumu resmi web sitesine giriş yapın.

  • Ardından sayfanın üzerinden 'E-SGK' sekmesine tıklayın.

  • Açılan sayfada önce 'İşveren' sekmesi ardından 'İşveren Sistemi' ve 'Uygulamaya Giriş' adımlarını takip edin.

  • Sonrasında yine sırasıyla 'İşveren' ardından “Teşvikler ve Tanımlar”, sonrasında da “Potansiyel Teşvik Sorgulama” adımlarını takip edin.

  • Tüm bu adımları doğru bir şekilde takip ederek teşvik sorgulama işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

Aşağıdaki Haberler De İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın