Görüş Bildir
Haberler
TEOG Tartışmalarında İlk Alternatif Erdoğan'dan: 'Liseler Kendi Sınavlarını Yapar'

etiket TEOG Tartışmalarında İlk Alternatif Erdoğan'dan: 'Liseler Kendi Sınavlarını Yapar'

Batuhan
17.09.2017 - 20:31

Geçtiğimiz gün TEOG sistemin yanlış bulduğunu belirterek, 'TEOG'un kaldırılması lazım.' çıkışında bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan gündemin bir numaralı maddesine yine ülkemizdeki eğitim sistemini koymuş oldu.

Sosyal medyada da tartışmalara neden olan açıklama sonrası Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, bugün de TEOG sınavının kalkmasının önünde bir engel olmadığını belirterek “Liseler kendi sınavlarını yapar” açıklamasında bulundu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Erdoğan, geçen günlerde katıldığı bir televizyon programında TEOG sistemine karşı olduğunu ve kaldırılması gerektiğini söylemişti. Cumhurbaşkanı, dün de İstanbul’da Başbakan Binali Yıldırım’la görüşmesinde bu konuyu gündemine almıştı.

Diken'de yer alan habere göre, Erdoğan’a ABD ziyareti öncesinde Atatürk Havalimanı’nda düzenlediği basın toplantısında TEOG soruldu. 

“Dün sayın başbakanla bu konuyu etraflıca görüştük ve uygulamaya girmesi konusunda herhangi bir mani yok” diyen Erdoğan, bunun çok basit olduğunu, başbakanla ilgili bakanın hemen adım atmasının mümkün olduğunu söyledi.

'Bu konuyu süratle ülke gündeminden çıkartmak istiyoruz'

'Bu konuyu süratle ülke gündeminden çıkartmak istiyoruz'

Erdoğan şöyle devam etti: “Sayın başbakanla dün mutabakatımız da oluştu. Temenni ediyorum ki hemen, süratle bunu ülke gündeminden çıkarmak, düşürmek bütün aileleri, yavrularımızı rahatlatacaktır. Bizim bir defa bu konuyu gündemimizden çıkarırken çocuklarımızın daha çok okul derslerine yönelmelerinin önünü açmamız ve yarışı okullarında yapmasını sağlamamız çok daha isabetli olacaktır. Bütün mesele, orta kısımları bitirdikten sonra liseye geçerken tercihlerinde ne yapacakları konusu, okullarda atılacak adımlardır.”

'Liseler kendi imtihanları kendi yapar'

'Liseler kendi imtihanları kendi yapar'

Erdoğan, TEOG’un kalkması durumunda alternatifi de anlattı: “Gidecekleri liselere yönelik, gidecekleri liselerde yapılacak hazırlıklarla atılacak adımlardır. Ve bu liseler, özellikle Milli Eğitim’in kontrolü altında yapılacak imtihanlarla, bir fen lisesine mi gidecek, düz liseden anadolu lisesine mi gidecek, bu liseler kendi imtihanları kendi yapar. Ve bu sorular MEB tarafından hazırlanır. Ama o sınavlar yapılırken MEB’in kontrolü altında yapılır. Çocuklarımız TEOG denen, ciddi manada sıkıştıran ve paraların akıtıldığı bu süreçten inşallah çocuklarımızı kurtarırız diyorum.”

İçeriğin Devamı Aşağıda

İşte Erdoğan'ın açıklamaları 👇

Sosyal medya tepkileri...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ayrıca bakınız 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
874
527
164
122
53
52
36
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
alpagut-han

kendi getirdiği sistemi sanki başkaları getirmiş gibi eleştiriyor ve tabanı olucak asalaklar bunada alkış...sizin değil size oy veren her akp linin amk...

Lütfican Arslan

TEOG KALDIRILACAK ÇÜNKÜ İMAM HATİPLER BAŞARISIZLIKTAN KIRILIYOR . ONUN YERİNE İMAM HATİP ORTA OKULUNDA ŞİŞİRME PUANLAR VERİLİP İMAM HATİPİN YETENEKSİZ YETERS... Devamını Gör

Ilker Ilerler

Param olsun yeminle bir okul açacağım Türkiye Cumhuriyetini (yeni Türkiye elbette) umursamadan gelişmiş ülkelerden denklik alacağım (eğer imkanı varsa) adam ... Devamını Gör

Aktivistci

ne güzel dediniz ya yemin ediyorum imkanım olsa ben de yapardım da onu da kaldırırlardı