Görüş Bildir
Haberler
Sistem Değişikliği Yolda: Erdoğan'dan 'TEOG'un Kaldırılması Lazım' Açıklaması

etiket Sistem Değişikliği Yolda: Erdoğan'dan 'TEOG'un Kaldırılması Lazım' Açıklaması

TEOG sistemin yanlış bulduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'TEOG'un kaldırılması lazım. Biz TEOG'la mı geldik? Ne TEOG vardı, ne bir şey vardı. Okursun, sene içinde notların bellidir, bu notlarınla beraber yürürsün. Gelirsin üniversite sırasına, orada da girersin üniversite imtihanlarına' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mabeyn Köşkü'nde ATV, A Haber ortak yayınına katıldı ve gündeme dair açıklamalarda bulunup soruları yanıtladı.

Cumhurbaşkanı ErdoğanIrak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani'nin referandum konusundaki açıklamasını yanlış bulduğunu belirtti. 27 Eylül'de yapılması gereken MGK toplantısının referandum kararı sonrasında 22'sine çekildiğini belirterek, 'Barzani nihai kararımızı 22 Eylül'deki MGK ve Bakanlar Kurulu'nun ardından çok açık, net görecek' dedi.

"FETÖ soruşturmasında geçen ifadeler şimdi burada geçiyor"

"FETÖ soruşturmasında geçen ifadeler şimdi burada geçiyor"

Eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan için ABD'de tutuklama kararı çıkarılmasına tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Zafer Bey'le ilgili ve bunun yanında Halk Bankası'nın alt yöneticileriyle ilgili kararın da yine nasıl bir organizasyonun neticesi olduğu ortaya çıkıyor. Bu, 17-25 Aralık sürecinde buradaki FETÖ ekibinin o soruşturmalarında geçen ifadeler neyse aynı şimdi burada geçiyor. Hiç mi hiç ilgisi alakası olmayan veya Bakanlık süreciyle, Bakanlık sürecinin dışındaki dönemleri kapsayan garip ifadeler var orada. Konuya da hakim değiller. Bu şekilde, Zafer Bey'le ve diğerleriyle ilgili o hazırladıkları soruşturma beyanının içerisinde bunlar var' ifadelerini kullandı.

"Bedelli gündemimizde yok"

"Bedelli gündemimizde yok"
İçeriğin Devamı Aşağıda

Bedelli askerliğin şu anda gündemlerinde olmadığını belirten Erdoğan, 'Ciddi manada asker kadrosunda eksilme var. Biz vatansever evlatlarımızı askere bekliyoruz. Hele hele üniversite bitirmiş, bedelli askerlik bekliyor. Zaten gelip yapacağın askerlik 6 ay. Bunun da yaklaşık bir 20 günü izin; 5 ay 10 gün. Gel askerliğini yap. Askerlik bir de sana bir çok kazanım sağlıyor.' diye konuştu.

"Yapmamız gereken, okullarda seviyeyi yükseltmek"

"Yapmamız gereken, okullarda seviyeyi yükseltmek"

Milli eğitimde bazı eksikliklerin olduğunu ve bunların da aşılacağını ifade eden Erdoğan, sözlerini söyle sürdürdü:

'Mesela en büyük eksiklerden bir tanesi, bugün arkadaşlarım söyledi, çünkü ben talimatım verildiği zaman bu talimatın biteceğini biliyordum. Mesela ben TEOG olayını istemiyorum ve bunu da artık yanlış buluyorum. TEOG'un kaldırılması lazım. Biz TEOG'la mı geldik? Ne TEOG vardı, ne bir şey vardı. Okursun, sene içinde notların bellidir, bu notlarınla beraber yürürsün. Gelirsin üniversite sırasına, orada da girersin üniversite imtihanlarına. Üniversite imtihanında da sosyalde, sayısalda başarı durumun neyse bu başarıya göre girmen gereken yer nereyse girersin. Bindirilmiş kıtalara dönüyoruz. Olmaz. Bir de ister istemez anneler babalar ne yapıyor? 'TEOG sınavı, çocuğumu kursa göndereceğim.' Bunlardan artık bizim sıyrılmamız lazım. Yapmamız gereken şey nedir? Bir, okullardaki seviyeyi yükseltmek. Başbakanlığım döneminde de bunun talimatını verdim. Hafta sonlarında biz bazı okullarımızda Milli Eğitim'in kendi öğretmenleri vasıtasıyla takviye dersleri verelim. Bu öğretmenlerimize bunun karşılığında da bir bedel ödeyelim. Hem öğretmenlerimiz bunun karşılığında da 3-5 kuruş daha fazla bir imkan elde etmiş olur hem de bu takviye kurslarına gelmek isteyen öğrenciler gelir, seviyelerini daha da yükseltirler.'

Erdoğan'ın TEOG açıklaması sosyal medyada da yankı buldu...

Erdoğan'ın TEOG açıklaması sosyal medyada da yankı buldu...
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
962
804
363
123
104
95
61
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
görüncek adam

Eğitim sistemi tayyipin o günkü ruh haline göre şekilleniyor.

Sadece Gerçekler

İmam hatiplilerin TEOG'da sıctığını anlayan Tayyoş, 4 yıl once kendi getirdiği sınavı kaldırıyor.

Biz TEOG'la mi geldik diye buyurmuş. Sen üniversite sinavina bile girmedin oyle ufak bir sıkıntı var. :)