Görüş Bildir
Haberler
Temizlikte Yeni Trend: Mikrofiber Bezler ve Kullanım Alanları

etiket Temizlikte Yeni Trend: Mikrofiber Bezler ve Kullanım Alanları

Ma Belle
08.04.2024 - 14:01

Mikrofiber bezler piyasada uzun zamandır satılmasına rağmen pek çoğumuz farkında değildik. Ancak son zamanlarda nasıl olduysa pek çok kişi tarafından kullanılmaya başlandı ve artık neredeyse herkesin evinde bir mikrofiber bez var. Peki bu bezler nerelerde kullanılıyor? 👇

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Cam ve ayna temizliğinde kullanılır.

Mikrofiber bezler, cam ve ayna temizliğinde kullanmak için idealdir. Özellikle cam temizleyici ürünler kullananlar için can kurtaran bir ürün olan mikrofiber bezler, bu tür temizleyicilerin kullanılmasını en aza indiriyor. Camı temizlerken ayna, aynayı temizlerken cam gibi yapıyor diyebiliriz. 😅

2. Şöööyle bir toz almak istediğinizde mikrofiber bez kullanabilirsiniz.

Mikrofiber bezler, elektrostatik bir özelliğe sahip. Yani temizlediği tozu çeker ve içine hapseder. Tozlu herhangi bir yüzeyi mikrofiber bez ile temizlediğinizde tozu nasıl içine hapsettiğini göreceksiniz.

3. Mutfak temizliğinde aranan ilk kahraman!

Evin her yeri temiz tutulmalıdır ama özellikle mutfak temizliği, hijyenik alanların başında gelmeli. Tezgah ve ocaklardaki inatçı kir ve lekeler, mikrofiber bezler sayesinde daha kolay temizleniyor. Tabii önce yüzeye farklı bir temizleyici döktükten sonra mikrofiber bezler işin içine dahil oluyor.

4. Banyo ve lavabo temizliğinde de mikrofiber bez kullanabilirsiniz.

Sabun, şampuan ve suyun içinde bulundurduğu kireç, banyoda kalıntı bırakabiliyor. Mikrofiber bezler, pek çok alanda olduğu gibi banyoda da kullanıldığında hijyenik bir temizlik sağlıyor.

5. Moplara takacağınız mikrofiber bezler etkili bir temizlik sağlıyor.

Mikrofiber bezler zemin temizliğinde de etkili bir rol oynuyor. Yeri temizlemek için kullandığınız mop ile mikrofiber bez birleştiğinde, oldukça etkili bir zemin temizliği sağlıyor. Hele ki temizleme suyuna bir kapak yüzey temizleyici döktünüz mü temizliğin tadından yenmez! 🌸

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Mutlaka arabalarda mikrofiber bezler bulundurmalısınız. Neden mi? 👇

Arabaların iç ve dış yüzeylerinde biriken toz ve kiri mikrofiber bezler ile kolaylıkla temizleyebilirsiniz. Biriken tozlar, yüzeyde çizilme ve aşınmaya sebep olur ama mikrofiber beziniz varsa bundan pek de korkmanıza gerek yok!

7. Telefonların dış yüzeyini temizlemek istediğinizde mikrofiber bez yardımınıza koşar.

Mikrofiber bezler, ekranlar ve diğer hassas elektronik cihazların temizliğinde çiziklere yol açmadan kullanılabilir. Telefonunuzun ekranına ekran koruyucu takacağınız zaman genelde bir kuru ve bir ıslak minik bez verilir. İşte o bezler mikrofiber bezler aslında. Statik elektriği çekerek tozu ve kirleri kolaylıkla temizler.

8. Bilgisayar ve televizyon ekranları için ideal bir temizleyicidir.

8. Bilgisayar ve televizyon ekranları için ideal bir temizleyicidir.

Sadece telefon ekranları değil, aynı zamanda bilgisayar ve televizyon ekranları da toz tutmaya müsait alanlar. Bu ekranlar hassas bir temizliğe ihtiyaç duydukları için başvurabileceğiniz ilk şey mikrofiber bezler olmalı.

9. Gözlük camlarının temizliğinde sıkça kullanılır.

imgur.com

Gözlük kullanıyorsanız veya profesyonel bir fotoğrafçıysanız, kamera lensleri ve gözlükleri mikrofiber bezlerle temizlemelisiniz. Bu yüzeyler hassas oldukları için hemen tozlanabiliyor ve bundan dolayı hemen çizilebiliyorlar. Tozu içine hapseden yapısı sayesinde mikrofiber bezleri kolaylıkla kullanabilirsiniz.

10. Spor ekipmanları da mikrofiber bezlerle temizlenebilir.

10. Spor ekipmanları da mikrofiber bezlerle temizlenebilir.

Spor ekipmanları şüphesiz en çok kirlenen şeyler arasında. Spor yaparken döktüğümüz terler, ekipmanları kirleterek pek de hijyenik olmayan bir alan yaratıyorlar. Ama mikrofiber bezler sadece tozu değil, aynı zamanda ıslak yüzeylerdeki kirleri de içine hapsederek temiz bir alan yaratıyor.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın