Görüş Bildir
Haberler
Telefonu Gece Yatarken Yanına Alıp Hayatının En Kötü Alarmıyla Uyanan Genç Adam

etiket Telefonu Gece Yatarken Yanına Alıp Hayatının En Kötü Alarmıyla Uyanan Genç Adam

Rinascita
06.04.2017 - 13:46

Hayatınız boyunca yaşayıp yaşayabileceğiniz en kötü alarmı sizler için Buzzfeed'den derledik.

Kaynak: https://www.buzzfeed.com/briannasacks...
İçeriğin Devamı Aşağıda

'İşte böyle ölüyorsun.'

Wiley Day'in gözleri kararmadan ve kalp atışlarının seslerini kulaklarında hissetmeden önce düşündüğü şey buydu. 

Sonrası hakkında bir şey hatırlamıyor fakat cep telefonu yüzünden 110 voltluk bir elektrik akımı bütün vücudunu sarmıştı. 

32 yaşındaki Alabama'da yaşayan genç adam, her gece yaptığı gibi 22 Mart gecesi de yatarken sosyal platformda gezinmek için iPhone 7 telefonunu şarja takmıştı. Uyurken künyesi, şarj aletinin çıplak uçları ile ara kablonun arasına kaydı. Isı ve elektrik şoku genci yere fırlattı adeta.

'Kolyem bir iletkene dönüştü. Hayatınız boyunca görüp görebileceğiniz en kötü alarm olduğunu söyleyebilirim.'

Boynundaki yoğun baskı ve vücudundaki elektrik şokundan birkaç dakika sonrasında evin karşısında oturan ailesine bağırdı. Yeğeni odaya girerken bir şekilde kolyeyi boynundan çıkarmayı başarabildi. 

Yeğeni, odaya girdiğinde Wiley'i bağırırken bulduğunu söyledi. Çarşaflarından dumanlar çıkıyordu ve boynunun bir kısmında deri yoktu.

"Ağzımın içinde resmen o yanık kablonun tadını hissedebiliyordum. Elimde hala zincir izi var."

"Ağzımın içinde resmen o yanık kablonun tadını hissedebiliyordum. Elimde hala zincir izi var."

Day, hemen doktora gitti, doktor da kendisini direkt bölgenin hastanesine sevk etti. Boynunda, göğsünde ve ellerinde ikinci ve üçüncü derece yanıklar tespit edildi genç adamın. Elektrik etkisinden ötürü sol omzunda hala yırtık doku var. 

Hastaneden hastanın yaraları hakkında detaylı bilgi verilmiyor, lakin salı günü kontrol randevusu olduğu onaylandı.

Dr. Benjamin Fail, 100 voltluk bir elektriğin bir insanı öldürebileceğini söyledi. Genç adamın ise 110 voltluk bir elektriğe maruz kaldığını bildirdi. 'Hayatta olduğu için şanslı' dedi doktor.

Apple ise bu konu hakkında yorum yapmayı reddetti, fakat sitesinde yazan 'Apple sertifikalı aksesuarların kullanılmasının önerildiğini' vurguladı. 

Day, ucuz ara kablolar alırken hiç düşünmediğini, zaten birçok insanın bunlardan kullandığını söyledi. Fakat verilere göre her yıl 4.700 yangın, neredeyse 50 ölüm ve 280 yaralanma bu kablolar yüzünden oluyor.

Gencin yaşadığı durum her ne kadar nadir olsa da, cep telefonlarından kaynaklanan ciddi sayıda yanma ve çarpılma raporları bulunuyor. Geçen yıl, genç bir kız LG telefonundan ötürü ikinci derecede yanığa maruz kalmıştı.

Jackie Fedro da duvar şarjına telefonunu takıp, elektrik akımına maruz kalan talihsizler arasında yer alıyor.

Jackie Fedro da duvar şarjına telefonunu takıp, elektrik akımına maruz kalan talihsizler arasında yer alıyor.

“İkinci derecede yanıkları vardı ve şimdi boynunun etrafında bir iz olacak.' O zamanlar Fedro metal bir kolye kullanıyordu. 

Avustralya'da hamile bir kadın ise, iPhone 7 telefonu şarjdayken kolunun üzerinde unutup uyudu ve Kasım ayında ikinci derece yanık dolayısıyla hastanelik oldu. Geçtiğimiz Ağustos ayında ise bir bisikletçi bisikletinden düştükten sonra iPhone 6 cep telefonunun alev aldığını ve bacağını ciddi bir şekilde yaktığını bildirdi. 

CNET'e göre ise 2013 yılında Çin'de bir kadın kusurlu şarj aleti yüzünden elektrik akımına maruz kalarak hayatını kaybetti. Apple sonrasında Çince internet sitesinden sahte şarj aleti kullanmamaları konusunda uyarıda bulundu.

Day, şimdi yaşadıklarını paylaşarak diğer insanları uyurken telefonlarını şarj etmemeleri konusunda uyarıyor. Yaşadıklarının öğrencileri için ikaz çağrısı olduğunu söylüyor.

'Durumum bir milyonda bir olduğu için Tanrı beni kurtardı diyebilirim.' dedi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
504
201
43
16
16
12
10
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Tyliebee

Peki neden ısrarla üstüne basa basa marka ve model vermek ? Karalama çabası mı nedir anlamadım, zaten olay telefondan değil ucuz kablodan kaynaklanıyorken bu... Devamını Gör

sehbalxo

yatacağım yeri pirizin olduğu yere göre seçiyordum ama şuan yatağımı pirizin yanından derhal kaldırdım aq