Görüş Bildir
Haberler
TELE 1’in Cezası Belli Oldu: 'Katledilen Demokrasi'

TELE 1’in Cezası Belli Oldu: 'Katledilen Demokrasi'

RTÜK, TELE 1’e üç günlük ekran karartma cezası verdi. RTÜK Üyesi İlhan Taşçı, bir sonraki aşama olarak kanalın lisansının iptal edileceğini duyurdu.

TELE 1’in ceza alacağı yönünde hazırlık yapıldığından bu içerikte bahsetmiştik;

İçeriğin Devamı Aşağıda

Karar açıklandı

Karar açıklandı

RTÜK’te yapılan oylamada, TELE 1 için üç günlük ekran karartma cezası çıktı. Karar, oyçokluğu ile alınırken RTÜK üyesi İlhan Taşçı sosyal medya paylaşımında şu ifadeleri kullandı;

“RTÜK, Tele1 kanalının 1 yıl içerisinde 2 kez 6112 sayılı yasanının 8/1/b bendindeki “dil, din, ırk ayrımı gözeterek yayın yaptığı” gerekçesiyle 3 gün ekranının kapatılmasına oyçokluğuyla karar verdi. Bir sonraki aşama kanalın yayın hayatına son verilmesi! Katledilen demokrasidir.”

‘Hedef seçim öncesi karartılmış ekran’

‘Hedef seçim öncesi karartılmış ekran’

RTÜK bugün bir kanalın yayın ihlalini değil Türkiyeyi yöneten anlayışın basına,çok sesliliğe,düşünce özgürlüğüne bakışını oyladı sonuç demokrasi ve çok seslilik katledildi. Hedef seçimlerde karartılmış ekran, susturulmuş, karanlığa boğulmuş Türkiye! Durum vahim ama umutsuz değil. Danıştay 13. Dairesi, RTÜK’ün aynı maddeden verdiği cezayı “Kurulun basın özgürlüğüne yapılan müdahalesinin demokratik bir toplumda gerekli olmadığı” gerekçesiyle iptal etmişti. Zorlama rapora dayanan bu karar da iptal edilecektir/edilmelidir. Bu düşünce özgürlüğünün gereğidir.”

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
89
39
8
8
3
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
dasdasd

demokrasi katletmeye mühürsüz oy pusulası kullanmak dahil midir?

Trabuzeni

Kainatın en hoşgörülü inancına sahip kainatın en hoşgörülü insanları TV lerde dinsizlere hakaret ediliyor onlara neden ceza verilmiyor.

Kadir Doğan

Senin sus la, senin kafan karışık. İran'ı İslam sanan adamsın. Senin yorumunun önemi yok.

Kadir Doğan

Söyleyecek kelimem kalmadı, sadece bıktım diyebiliyorum ama onu söyleyince de içim soğumuyor...