Görüş Bildir
Haberler
Taylor Swift'in Yeni Klibindeki Gizli Ayrıntıları Bir Bir Masaya Yatırıyoruz!

etiket Taylor Swift'in Yeni Klibindeki Gizli Ayrıntıları Bir Bir Masaya Yatırıyoruz!

Berke Ak
05.09.2017 - 19:55 Son Güncelleme: 06.09.2017 - 09:22

Her şeyden önce, izlemediyseniz sizi böyle alalım...

"Zombi" Taylor ile başlıyoruz...

"Zombi" Taylor ile başlıyoruz...

Klibin başında Taylor, bu klibinden bir önceki klibi 'Out of The Woods'daki elbisesiyle bir mezar kazıyor. Burada eski halinin öldüğünü söylemeye çalışmış ve arkasında 'Nils Sjöberg' adında brinin mezarı var. Peki ya kim bu Nils Sjöberg?

Nils Sjöberg, Taylor Swift'in eski sevgilisi Calvin Harris'in Rihanna ile işbirliği olan 'This Is What You Came For' şarkısının yazarlarındaki gizli ismi! Yani Swift, bu popüler şarkının yazılmasında yardımcı olmuş ama kendi adını kullanmak yerine bir kod adı kullanmış. Fakat klipte bunu da öldürmüş!

Bir dolar!

Bir dolar!

Mezarın içindeki eski Taylor, bir anda elmaslarla dolu bir küvetin içinde yatan güçlü ve zengin Taylor'a dönüşüyor! Ayrıca küvette Taylor Swift'in geçtiğimiz yıllarda açmış olduğu, yeni sonuçlanan taciz davasından kazandığı temsili bir dolar da yer alıyor! Zombi Taylor, Swift'in '1989' albüm döneminin başladığı görünümü gömüyor. Ayrıca küvet sahnesinde yerde Taylor Swift'in eski sevgilisi Calvin Harris'in Taylor'a ilişkilerinin 1. yıl dönümünde aldığı kolye var.

Ayrıca bu sahne 2015 yılında Swift için çıkan 'mücevher dolu bir küvette ağlıyor' dedikodusuna da bir gönderme olmuş.

Swift, 2016 yılında Grammy Müzesi'nde verdiği mini konserde bu dedikodudan bahsetmişti:

Yılan Taylor Swift!

Yılan Taylor Swift!

Bu sahnede yılanların içinde bir tahtta oturan Swift, kendisine 'yılan' diyenlere güzel bir cevap vermiş. 

Geçtiğimiz yıllarda Kanye West ve Kim Kardashian, Taylor Swift'e ait olduğuğunu söyledikleri telefon konuşmasını yayınladıktan sonra tüm dünya Taylor Swift'in sosyal medya hesaplarındaki yorumları yılan emojileriyle doldurmuştu. Swift oldu Snake! Taylor ise bu lakabı fırsata çevirip kendi için kullanarak karşı tarafa daha fazla fırsat vermemiş oldu.

"Sen de mi Brütüs?"

"Sen de mi Brütüs?"

Ayrıca Swift'in oturduğu tahtta Julius Sezar'ın son sözleri olan 'Et tu, Brute?', yani 'Sen de mi Brütüs?' yazmakta. Çünkü Taylor'a yılan diyenler arasında kendi arkadaşlarından bir kaç kişi de vardı.

Krizi fırsata çevirmek, Swift'in işi!

Krizi fırsata çevirmek, Swift'in işi!

Nakarata giriş yaparken Swift, bir araba kazasına uğruyor fakat kazadan elinde Amerikan müzik piyasasının en önemli ödülü olan Grammy ödülü ile çıkıyor. Burada anlatılana göre Swift, hayatında yaşadığı büyük zorluklar ve kırılmaların sonunda bir şarkı yazarak o şarkı sayesinde Grammy kazanıyor.

Soyguncu, paragöz Taylor Swift!

Soyguncu, paragöz Taylor Swift!

Geçtiğimiz yıllarda Swift, Apple Music sanatçılara gereken değeri göstermiyor ve sanatçıların şarkılarını onlara hiç bir ödeme yapmadan bedava yayınlıyor diye mektup yazmıştı. Başka bir müzik dinleme platformu olan Spotify ise her 1000 dinlenmeye karşılık 7 dolar gibi komik bir rakam ödüyordu. Bunun üzerine Swift, bu platformdan tüm albümlerini kaldırtmıştı. Swift'in bu kararlarından sonra medya Swift'e 'paragöz', 'soyguncu', 'aç gözlü' denmeye başlamıştı. Ayrıca sahnede giydiği kazakta 'Blind for Love' yani 'Aşk için Kör' yazıyor. Bu söz de medyanın Swift için söylediği laflardan biriydi.

DİKKAT: Bu arkadaş grubuna sadece mükemmel insanlar girebilir.

DİKKAT: Bu arkadaş grubuna sadece mükemmel insanlar girebilir.

2015 yılında Taylor Swift, 'Bad Blood' klibinde de oynattığı arkadaş grubuyla gündemi oldukça meşgul etmişti. Meslektaşları yani ünlü, şarkıcı ve mankenlerlle sık sık görüntüleniyor diye insanlar garipsemişti. Medya Swift'in ünlü olmayan arkadaşlarını göz ardı ederek sadece ünlü, güzel, zayıf ve beyaz; kısaca mükemmel (!) insanlarla arkadaş olduğu için hakkında oldukça kötü şeyler yazmıştı.

Bu sahnede de Swift, 'mükemmel' görünümü ile oyuncak kusursuz bebek arkadaşlarının başındaki lider olarak medyaya bir kez daha gönderme yapmış.

Sahnenin devamında Swift, 'oyuncak bebek' arkadaşlarından bir kaç tanesiyle yerde yatıyor. Ona yılan diyen eski arkadaşlarını temsil eden oyuncak bebekler ise kırılmış. Bu sahnede kendisine ihanet eden arkadaşlarına bir kez daha gönderme yapılmış.

Eski sevgilileri ve Taylor Swift

Eski sevgilileri ve Taylor Swift

İkinci nakarata girdiğimizde ise Taylor Swift, 8 dansçısıyla dik bir şekilde duruyor. Bu sekiz dansçıların her biri medyanın bir hayli kafaya takmış olduğu Swift'in eski sevgililerini temsil ediyor. 

Geçtiğimiz zamanlarda Taylor Swift, Tom Hiddleston ile bir ilişki yaşamıştı. İkilinin denizde eğlenirkenki çekinlen fotoğraflarında ise Hiddleston, bir 'I <3 TS', yani 'Taylor Swift'i seviyorum' tişörtü giymişti. Bunun üzerine medya, Swift'in sevgilileri üzerinde üstünlük sağlamak istediğini yazmıştı.

Bu sahnede de dansçılara 'I <3 TS' tişörtü giydirilip o olaya gönderme yapılmış.

Eski Taylor öldü. Merhaba yeni Taylor!

Eski Taylor öldü. Merhaba yeni Taylor!

Sıradaki sahnede yeni albümü 'Reputation'ı temsil eden bir kıyafetle güçlü bir şekilde zirvede duran yeni Taylor Swift, eski Taylor Swift'lerin üstünde. Eskiden Taylor Swift kendisine denilen laflar karşısında hep susar, karşılık vermezdi. Taylor, insanların aklında saf ve masum olarak kalan eski imajını bu şekilde eski görünümlerinin üzerinde yerle bir ediyor. 'Eski Taylor' olarak nitelendirilen görünümlerde Swift'in eski kliplerindeki tipleri var.

'We Are Never Ever Getting Back Together' klibindeki Swift, 'Fearless' turnesindeki Swift, 'Red' Turnesindeki Swift, 'Shake It Off' klibindeki Swift.

Hepsi tarihe karıştı!

Taylor Swift'in yıllar önce giydiği kıyafetleri, taktığı takıları yeniden bulup klibinde yer edindirmesi takdir edilesi.

"Üzgünüm, eski Taylor telefona gelemez..."

"Üzgünüm, eski Taylor telefona gelemez..."

Bunun ardından gelen sahnede Swift, bir telefon konuşmasında 'Üzgünüm, eski Taylor telefona gelemez. Neden mi? Çünkü o öldü.' diyerek eski saf, masum imajını tamamen bıraktığını ilan etmiş oldu.

O zaman dans!

O zaman dans!

Son nakaratta ise Swift kendisi için 'Dans edemiyor', 'Şovları çok sıkıcı' diyenlere lafını geri iade ettirecek bir şekilde dans ediyor.

Ayrıca dansçılarının çoğunun siyahi olduğunu göz ardı eden medya, Swift bir klibinde siyahileri oynatmadığı için kendisine 'ırkçı' demişti. Bu klipte ise oldukça siyahi aktör yer alıyor.

Reputation: Eskisiyle, yenisiyle tüm Taylor'lar bir arada!

Reputation: Eskisiyle, yenisiyle tüm Taylor'lar bir arada!

Swift, klibe mizahlı, kinayeli bir son vermek istemiş. Son sahnede eski ve yeni Taylorlar bir arada ve birbirlerini eleştiriyorlar, medyanın Swift'i eleştirdiği gibi.

Ayrıca sahnedeki 15 Taylor, albümdeki 15 şarkıyı temsil ediyor.

Sahnede 2009 yılında yayınlanan 'You Belong With Me' klibindeki şaşırıp duran Taylor Swift'e, 2016 yılında yayınlanan 'Out of The Woods' klibindeki Zombi Taylor ve 2014 yılında yayınlanan 'Shake It Off' klibindeki Balerin Taylor tepki gösteriyor: 

'O şaşırmış yüz ifadesini yapmayı kes, bu çok sinir bozucu' diyen isyan eden Zombi Taylor'a Balerin Taylor 'Evet, her seferinde o kadar şaşırmış olamazsın.' diyerek katılıyor.

Bu diyaloğun geldiği yer ise, ödül törenlerinde ödül aldığı zaman şaşkınlığını hiçbir zaman gizleyemeyen Taylor'a insanların 'Taylor Swift yalandan şaşırmış gibi yapıyor', 'Sinir Bozucu' demesi. Taylor bir nevi şaşırdığı için kendisini eleştirenlerin parodisini yapmış.

Bu sahnede ise Red Turnesindeki Taylor, Fearless Turnesindeki zararsız, herkese karşı iyi olan Taylor'a 'Bu kadar iyiymiş gibi davranmayı kes, çok sahtesin' diyerek medyanın Swift hakkındaki bir görüşünü daha dile getiriyor. Bu eleştirinin ardından ağlayan Fearless dönemi Taylor'a tepki yeni Taylor'dan geliyor: 'Bakın işte, yine kurbanı oynuyor.' 

Medya, Taylor hakkında atılan iftiralar karşısında açıklama yaptığı zaman Taylor için her zaman 'Kurbanı oynuyor' diyordu. Burada ona da gönderme yapılmış.

Bu sahnede ise Met Gala'daki görünümündeki Taylor, Kim Kardashian edasıyla, zengin, kafasını telefonundan ayırmayan Taylor'a ne yaptığını soruyor ve 'Paralarımı alıyorum. Bunu daha sonra düzelteceğim' cevabını alıyor.

2014'de Swift'in herkesi dava ederek para kazandığı ileri sürüldüğü için böyle bi gönderme yapılmış. Aralarında ise 2009 Video Müzik Ödüllerindeki Taylor Swift duruyor.

Son sahnedeyse 2009 yılında Video Müzik Ödülleri zamanında giydiği kıyafetlerle duran Taylor, hepsinin arasında 'Bu saçma olaydan ayrı kalmayı tercih ediyorum' derken tüm Taylor'lar 2009 Taylor'ı 'Kapa çeneni' diyerek susturuyor ve bu efsanevi klip sona eriyor. 

Swift, 2009 Yılında Video Müzik Ödülleri sırasında 'En İyi Kadın Klibi' ödülünü 'You Belong With Me' klibi ile kazanmıştı. O zamanlar daha 19 yaşında genç bir kız olan Swift'in konuşması sırasında o zaman 32 yaşında olan Kanye West, büyük bir terbiyesizlik yaparak sahneye atlamış, Swift'in elinden mikrofonu almış ve en iyi kadın klibini Beyonce'nin hakettiğini söylemişti. Bu olayın üzerine klipte bunu canlandırarak klibi bu şekilde bitirmişler.

Tebrikler, Taylor!

Kendisi hakkında 10 yıldır saçma iddialar ve iftiralar ortaya sürülen Taylor Swift'in, tüm bu denilenlere çirkinleşmeden, terbiyesini koruyarak ve sadece sanatını kullanarak cevap verdiği, klibinde bizlere her şeyi anlattığı ve bunun için hiç bir masraftan kaçınmayan Swift'e teşekkür ediyoruz. Klip şu anda 43.2 milyon izlenmeyle YouTube tarihinin bir günde en çok izlenen videosu olarak PSY'ın rekorunu kırdı. Tekrar tebrikler!

*Bu galeride bahsedilen göndermeler Taylor Swift tarafından Tumblr hesabında onaylanmıştır.

BONUS: Taylor Swift'in yeni klibi için yeniden canlandırdığı görünümleri!

BONUS: Taylor Swift'in yeni klibi için yeniden canlandırdığı görünümleri!

Daha fazlası için buraya bu tweete atılan yanıtları kontrol edebilirsiniz.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4332
1714
465
247
135
91
44
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
portlekgoz

Saygı ve hayranlık duydum fanı değilim ama efsane cevap vermiş

Swiftie Girl

Ah Taylor'ım yine mükemmel :)

A.N

Taylor'ı hiç sevmesem de yönetmen ve produksiyon iyi iş çıkarmış, klip görsellik açısından çok iyi.