Görüş Bildir
Haberler
Tayland Turizm Bakanlığı İlginç Bir Kripto Projesine Başlıyor, Kripto Piyasasına Yeni Bir Soluk Getirebilir!

etiket Tayland Turizm Bakanlığı İlginç Bir Kripto Projesine Başlıyor, Kripto Piyasasına Yeni Bir Soluk Getirebilir!

Kripto piyasası gün geçtikçe tüm dünyaya yayılıyor. Özellikle her sektöre adapte olmaya başlayan piyasanın yeni durağı Tayland. Tayland Turizm Bakanlığı yeni bir proje sunarak dünyada bir ilki gerçekleştirmek istiyor.

Gelin projenin içeriğini birlikte inceleyelim.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Dünyada bir ilk olacak.

Dünyada bir ilk olacak.

Tayland için turizm oldukça önemli bir kaynak ülkenin ihracat gelirinin büyük bir bölümü turizm sektöründen geliyor. Geçtiğimiz günlerde de Tayland Turizm Bakanlığı, egzotik ülkeyi turistler ve kripto yatırımcıları için daha çekici hale getirmek amacıyla kendi kripto para birimini çıkarmayı planladığını açıkladı. Ayrıca dünyada turizm sektörü adına ilk olacak proje.

Hangi amaçla çıkarılıyor?

Hangi amaçla çıkarılıyor?

Yeni çıkacak coinin ismiyse ''TAT Coin” olacağı duyuruldu. Turizm Bakanlığı yatırımcılardan ve turistlerden yararlanmayı amaçlıyor. Kurum şu anda Tayland Menkul Kıymetler Borsası ile görüşmelerini sürdürüyor. Turizm Bakanlığı’nın daha önce kripto operatörleri için lisans verme konusunda isteksiz davranan ülkenin Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’ndan izin ve düzenleyici onay alması gerekecek. Onay alma konusunda zorluk yaşayacakları tahmin edilse de yakın bir sürede gerçekleşeceği düşünülüyor.

Turizm bakanı Yuthasak Supasorn, fintech ve kripto paraların dünyayı değiştirdiğini ve Tayland’ın da bu değişime ayak uydurması gerektiğini söyledi ve şunları ekledi:

Mevcut geleneksel sistem yeni teknolojilere ayak uyduramıyor. Bu yüzden kendi kripto projemizi başlatmak için turizm operatörlerimizle dijital altyapı ve dijital okuryazarlık çalışmalarına hazırlanıyoruz.

Ek proje...

Ek proje...

Aynı zamanda kurum ek bir proje de duyurdu. Projenin konusu havalimanlarında “kripto yolcularının” seyahatleri sırasında kullanabilecekleri bir Bitcoin banka kartı sunarak “kripto kullanımını” geliştirmek.

Tayland'da daha önce kripto karşıtı yasaklar getirilmişti.

Tayland'da daha önce kripto karşıtı yasaklar getirilmişti.

Tayland hükümeti geçtiğimiz bir kaç ayda kripto karşıtı bir tutum sergiliyordu. Örneğin Mart ayında merkez bankası yerel para birimini tehlikeye atacağını iddia ederek THT adlı bir Tayland Bahtı Stablecoin‘i yasakladı. Ama pandeminin getirdiği olumsuz etkilerden turizm sektörü sert şekilde etkilendiği için geri adım atacakları düşünülüyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Tayland Turizm Bakanlığı'nın yaptığı yeni proje ülkemiz içinde örnek olabilir. Kripto piyasası gün geçtikçe dünyaya adapte olurken bizimde geri kalmamamız gerekiyor. Eğer bu tarz bir yeniliğe hızlı uyum sağlarsak turizm adına büyük bir gelişme gösterebiliriz.

Kripto para konusundaki tüm işlemlerinizi Dünyanın Lider Kripto Borsası OKX ile gerçekleştirebilirsiniz!

Kripto para konusundaki tüm işlemlerinizi Dünyanın Lider Kripto Borsası OKX ile gerçekleştirebilirsiniz!

OKX, her seviyeden traderlar için tamamen özelleştirilebilir bir kripto borsası sunar!

OKX ile Bitcoin ve diğer alt coinlerin alım satımını yapmak için tıklayın!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın