Görüş Bildir
Haberler
Tavşan Ne Yer, Nasıl Beslenir?

Tavşan Ne Yer, Nasıl Beslenir?

Müge Kakşi
21.10.2021 - 11:16

Leporidae (Tavşangiller) familyasını oluşturan memeli türler olarak bilinen tavşanlar yaklaşık 50 türe sahiptir. Tavşanların yavrularını bakması çok az bir zaman almaktadır ve anne tavşanlar yavruları doğduktan 7 gün sonra onları bırakırlar. Uzun kulaklar ve uzun arka bacaklara sahip olan bu tüylü hayvanların bazıları toprak altında kazdıkları oyuklarda yaşarlar. Yabani tavşan türleri hariç diğer tüm türleri ada tavşanı olarak adlandırılmaktadır. Ada tavşanları genel olarak başka hayvanların yuvalarında veya kendi kazdıkları yuvarlarda yaşarken diğer tavşanlar ot ve çalılık alanlarda yaşarlar. İnsanlar tarafından da sahiplenilen tavşanların ne yediği ise merak konusu oluyor. Peki, Tavşan ne yer? Tavşanlar nasıl beslenir? Tüm bu soruların cevaplarını haberimizde sizler için derledik...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Dikkat çekici özelliklere sahip olan beyaz tüylü sera tavşanı ise 21. yüzyıla damgasını vuran tavşan türü olarak bilinmektedir. Koku ve duyu özellikleri çok güçlü olan tavşanların özellikle bazı türlerinin kulakları çok iyi duymaktadır. Bu özellikleri sayesinde yabani ortamlarda hayatta kalmaları kolaylaşırken kendi türleri veya başka hayvanların yaklaşmasıyla irkilirler. Bu sevimli hayvanlar insanlar tarafından da bir o kadar tercih edilmektedir. Alışılmış evcil hayvanlar türlerinden farklı olan tavşanların nasıl beslendiği ve ne yediği ise internet üzerinden çokça araştırılan konular arasında yer alıyor. Tavşanların ne yediği ve nasıl beslendiğine dair tüm detaylara içeriğimizde sizler için yer verdik...

Tavşan Ne Yer?

Tavşan Ne Yer?

Çizgi filmlere konu olan ve şans getirdiğine inanılan tavşanlar hızlı hareketleriyle dikkat çeken hayvanlar arasında yer alıyor. Oldukça sevimli olan tavşanlar birçok kişi tarafından evcil olarak da besleniyor. Fakat ilk defa tavşan beslemeye karar verenler tavşanların ne yediğini ve nasıl beslendiğini merak ediyor. 

Tavşanlar otçul hayvanlar olarak bilindiğinden doğada da tüm bitki, sebze ve meyve türleriyle beslenebilirler. Evde beslenecek tavşanlarında doğadakilerden bir farkı yoktur. Eğer ilk defa tavşan alıyorsanız onun beslenebileceği iki seçenek bulunmaktadır. Bunlardan birincisi tavşanlar için özel olarak satılan içerisinde birçok vitamin ve mineralin olduğu tavşan yemleridir. Bir tavşan yemi tahsis ederek tavşanınızı bu yemle besleyebilirsiniz. 

Diğer bir seçenek ise evinizde olan tüm sebze ve meyveleri tavşanınızla paylaşabilirsiniz. Tavşanların sevebileceği sebzeler arasında marul, ıspanak, kıvırcık, lahana, maydanoz, roka, semiz otu, havuç, biber ve yeşil fasulye gibi birçok sebze türü bulunmaktadır. Tavşanınızın sevebileceği meyveler arasında ise elma, armut gibi meyveler bulunurken içerdiği yüksek kaloriden dolayı da az miktarda muz verilebilir.

Tavşan Nasıl Beslenir?

Tavşan Nasıl Beslenir?

Bu besinleri dilerseniz tavşan yemine takviye olarak ara ara da verebilirsiniz. Bununla birlikte tavşanlar sadece taze yeşillik tüketirlerse bağırsak sistemleri bozulabilir ve ishal olabilirler. Böyle bir durumla karşılaşmamak için tavşanınıza sebze vereceğiniz zaman yanında kuru ot ve kuru saman gibi besinlerde vererek dengelemeniz gerekmektedir. 

Ayrıca su tüketimine de önem verilmesi gereken tavşanlara su dışında süt gibi başka içecekler verilmemelidir. Yaşlı tavşanlara ise yüksek kalorili besinlerden çokça tükettirmeniz bünyelerini bozabileceğinden vereceğiniz besinlerin kalorisine dikkat etmeniz gerekmektedir. Tüm bunlara dikkat ederek tavşanınızın sağlıklı bir şekilde büyümesine destek olabilirsiniz.

Aşağıdakiler De İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
4
3
2
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın