Görüş Bildir
Haberler
Kaplumbağa Ne Yer, Nasıl Beslenir?

Kaplumbağa Ne Yer, Nasıl Beslenir?

Müge Kakşi
18.10.2021 - 11:23

Testudines takımını oluşturan kaplumbağalar yada diğer bir adıyla tosbağalar sert, kemiksi bir kabuğa sahip, ağır hareket eden dört ayaklı sürüngenlerdir. Kendilerinin yavaş ve ağır olması kadar tarih boyunca gelişimleri de bir o kadar yavaş olmuştur. Diğer sürüngenlerle birlikte Mezozoik'in ilk döneminde ortaya çıkan kaplumbağaların varlığı çok eski çağlara dayanmaktadır. Dünyada soyu tükenmemiş en eski hayvan türleri arasında olan kaplumbağaların vücutları bu tarihsel süreçte belirgin bir değişime uğramamıştır. Günümüzde evcil olarak da bakılan kaplumbağaların nasıl beslendiği ise merak konusu oluyor. Peki, kaplumbağalar ne yer? Kaplumbağalar nasıl beslenir? Tüm bu soruların detaylarını haberimizde sizler için derledik...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Tarihsel süreçte çok eski çağlardan beri varlığını sürdüren kaplumbağalar yavaş hareket eden hayvanlar olarak bilinmektedir. Kemiksi bir kabuğun içerisinde yaşayan kaplumbağalar aynı zamanda açlığa da çok uzun süre dayanabilmektedirler. Uzun ömürlü olarak bilinen kaplumbağalar yaklaşık olarak yüz, yüz elli yıl kadar yaşayabilmektedirler. Günümüzde soyunu devam ettiren 250 çeşide yakın kaplumbağa türü bulunmaktadır. Genel olarak denizde yaşayan ve karada yaşayan kaplumbağa olarak iki tür bilinse de bunlar aralarında çok çeşit olarak ayrılmaktadırlar. Ayrıca günümüzde evcil olarak evde beslenen kaplumbağalarda mevcuttur. Bunlar dışarıda gördüğümüz kaplumbağalara göre epey küçüktür. Evde kaplumbağa besleyenlerin merak ettiği konulardan biri de kaplumbağaların ne yediği oluyor. Kaplumbağaların ne yediği ve nasıl beslendiğine dair tüm detaylara içeriğimizden ulaşabilirsiniz...

Küçük Kaplumbağalar Ne Yer?

Küçük Kaplumbağalar Ne Yer?

Kedi ve köpek gibi diğer evcil hayvan türlerinden farklı olan kaplumbağalar oldukça sevimli hayvanlar olarak karşımıza çıkıyor. Uzun ömürlü olarak bildiğimiz kaplumbağalar öyle ki geçmişte hikayelere ve çizgi filmlere bile konu olmuş durumda. Kaplumbağa sahiplenenlerin merak ettiği konulardan biri de bu zekası ve uzun ömürleriyle bilinen minik dostlarımızın neyle beslendiği. 

Kaplumbağalar hem etçil hem otçul hayvanlar olarak bilinmektedir. Bu yüzden kaplumbağanıza balık ve et ürünlerini rahatlıkla verebilirsiniz. Kurtlar, küçük yumuşakçalar, cırcır böceği, çekirge benzeri hayvan türleri ve küçük balık çeşitlerini kaplumbağanız oldukça sever. Bunun dışında da kaplumbağalar birçok bitki türünü yemekten keyif alır. Burada dikkat etmeniz gereken en önemli nokta verdiğiniz besinlerin %25'inin protein olması gerekmektedir. Çünkü kaplumbağaların günlük protein ihtiyacı bu şekildedir ve sağlıklı bir şekilde hayatını sürdürebilmeleri için bu miktarı almaları gerekir. Bu yüzden kaplumbağanızı hem et hem de yeşillikle dengeli bir şekilde besleyebilirsiniz.

Kaplumbağalar Nasıl Beslenir?

Kaplumbağalar Nasıl Beslenir?

Bunun dışında kaplumbağaların sevdiği besinler arasında havuç, doğranmış lahana, marul, bezelye, brokoli ve bal kabağı yer alırken doğranmış meyve ve meyve kabuklarından da hoşlanmaktadırlar. Bunun dışında kaplumbağanızı aldığınız yerden hazır olarak satılan kaplumbağa yemleri de alabilirsiniz. 

Ayrıca kaplumbağaların tüketmemesi gereken şeyler arasında süt ve süt ürünleri bulunmaktadır. Bunun dışında yemeyi oldukça seven hayvanlar oldukları için onları beslerken dengeli ve oranlı beslemeye özen göstermeniz gerekmektedir. Tüm bunlara dikkat ederek sağlıklı ve uzun ömürlü bir dosta sahip olabilirsiniz.

Aşağıdakiler De İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
3
2
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın