Görüş Bildir
Haberler
Hamster Ne Yer, Nasıl Beslenir?

Hamster Ne Yer, Nasıl Beslenir?

Müge Kakşi
13.10.2021 - 10:13

Cricetidae familyasına ait hamsterlar farelere benzerliğiyle bilinen kemirgen hayvanlar arasında sayılmaktadırlar. Suriye Yahudi Üniversitesi Zooloji Dalı profesörü tarafından 1930 yılında keşfedilen hamster türü daha sonradan aynı profesörün hamsterları çiftleştirmesiyle ilk insan tarafından evcilleştiren hamster yavruları elde ediliyor. Dr. Menahem'in elde ettiği bu hamster ailesi günümüzdeki evcil hamsterların atası olarak bilinmektedir. Günümüzde birçok kişi evcil hayvan sahiplenmek isterken tercihini hamsterlardan yana kullanıyor. Fakat hamsterlar kedi ve köpek gibi alışılmış evcil hayvanların dışında farklı özelliklere sahip. Birçok hamster sahibi hamsterların ne yediğini ve nasıl beslendiğini merak ediyor. Peki, hamsterlar nasıl beslenir? Hamsterlar ne yer? Tüm bu soruların cevaplarını haberimizde sizler için derledik...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Avrupa ve Asya Kıtası'nın batısında yer alan bozkır toprakları kazarak altındaki kurdukları yuvalarda yaşayan hamsterlar günümüzde evcil hayvanlar olarak satılmaktadırlar. Ayrıca doğal ortamlarında atmaca, baykuş ve gelincik gibi hayvanlara yem olan hamsterlar insanlar tarafından da avlanmaktadırlar. İyi birer tırmanıcı olarak bilinen bu sevimli hayvanların derileri vücutlarına tam yapışmamış olduğundan bol bir elbise gibi gözükebilirler. Ayrıca hamsterlar zeki hayvanlar oldukları gibi buldukları yemekleri yanaklarında bulunan keselerde biriktirerek depo alanlarına götürüp saklarlar. Hamsterların evcilleştirilmesinin ardından birçok kişi hamster sahipleniyor. Fakat hamsterların ne yediği ve nasıl beslendiği ise merak konusu. Hamsterların ne yediğine ve nasıl beslendiğine dair tüm bilgilere haberimizin içeriğinden ulaşabilirsiniz...

Hamster Ne Yer, Nasıl Beslenir?

Hamster Ne Yer, Nasıl Beslenir?

1930 yılında keşfedilen ve sonrasında insan müdahalesiyle evcilleştirilen ilk hamsterların üretilmesi sonrasında birçok evde hamster beslenmeye başladı. Oldukça sevimli olan bu dostlarımız hem zeki hem de çok titiz hayvanlar olarak bilinmektedirler. Farelere benzetilen hamsterların farelerden en büyük farkı ise gözükmeyecek kadar küçük kuyruğa sahip olmasıdır. Hamster besleyenlerin en çok merak ettiği konulardan biri de hamsterların beslenmesi oluyor. 

Kemirgen hayvan türünde olan hamsterlar daha çok sert besinlerle beslenirler. Yumuşak besinlere de hayır diyemeyen hamsterlar için bu tür besinler sonrasında olumsuz sonuçlara neden olabiliyor. Sert besinler dişlerinin törpülenmesini sağlarken yumuşak besinler bir süre sonra dişlerinin uzamasına neden olurken ileriki zamanlarda besinleri yiyememesine kadar gidebilir. Ayrıca sindirim sistemleri yumuşak besinlere uygun değildir. 

Bunun dışında hamsterlar daha çok fındık, fıstık, ceviz, buğday, kuruyemiş, ay çekirdeği, bayat ekmek ve kraker gibi besinleri oldukça severler. Bunlar dışında hamsterlar salatalık, kıvırcık, marul, ıspanak, lahana, havuç, patates, elma ve haşlanmış yumurta gibi birçok vitamin ve mineraller bakımından zengin besinlere bayılırlar. 

Hamsterlarınızı yumuşak besinler dışında bu tür birçok besin ile besleyebilir ayrıca hamsterlar için satılan hamster yemlerini de verebilirsiniz.

Aşağıdakiler De İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
10
7
4
4
2
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın