Görüş Bildir
Haberler
Muhabbet Kuşu Nasıl Yıkanır? Muhabbet Kuşu Nasıl Temizlenir?

Muhabbet Kuşu Nasıl Yıkanır? Muhabbet Kuşu Nasıl Temizlenir?

Müge Kakşi
20.10.2021 - 12:14

Bilimsel adı Melopsittacus undulatus olan muhabbet kuşları papağan türüne bağlı evcil bir kuş türü olarak bilinmektedir. Melopsittacus cinsinin içerisinde yer alan tek tür olan muhabbet kuşlarının ana vatanı ise Avustralya Kıtası'dır. Diğer kuş türlerine göre daha küçük olan muhabbet kuşları yabani ortamlarında sarı ve yeşil renkte olurken tüylerinin arasında da siyah çizgiler bulunmaktadır. Ancak evlerde beslenen muhabbet kuşlarının beyaz, sarı, yeşil ve mavi gibi farklı renklere sahip olduğunu görebilirsiniz. Arkadaş canlısı olan muhabbet kuşları dünyanın birçok bölgesinde evlerde tercih edilen hayvanlar arasında yer alıyor. Evine yeni muhabbet kuşu alan kişiler ise muhabbet kuşlarının nasıl temizlendiğini ve yıkandığını merak ediyor. Peki, muhabbet kuşu nasıl yıkanır? Muhabbet kuşu nasıl temizlenir? Tüm bu soruların cevaplarını haberimizde sizler için derledik...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Birbirinden farklı can alıcı renklere sahip olan muhabbet kuşları arkadaş canlısı olmalarıyla ve çıkardıkları seslerle dikkat çeken hayvanlar arasında yer alıyor. Doğal ortamlarında daha çok tohumlarla beslenen muhabbet kuşları ana vatanı olan Avustralya'nın kurak bölgelerinde ve zorlu koşullarında yaklaşık olarak beş milyon yıldır varlıklarını sürdürmektedirler. Dünyanın birçok bölgesinde evcil olarak beslenen muhabbet kuşlarının ortalama ömrü ise 15 yıl kadardır. Birçok kişi kedi ve köpeğe göre daha kolay bir bakıma sahip olduğundan muhabbet kuşu beslemeyi tercih ediyor. Fakat muhabbet kuşlarının nasıl temizlendiği ve nasıl yıkandığı internet üzerinden araştırılıyor. Muhabbet kuşunun yıkanması ve temizlenmesine dair tüm detaylara içeriğimizden ulaşabilirsiniz...

Muhabbet Kuşu Nasıl Yıkanır?

Muhabbet Kuşu Nasıl Yıkanır?

Oldukça sevimli olan bu minik dostlarımızın bakımı kolay olduğu kadar bazı dikkat edilmesi gereken noktaları da vardır. Bu önemli noktalardan biri de muhabbet kuşlarının temizliğidir. Hassas bir yapıya sahip muhabbet kuşlarının temizlenmemesi beraberinde çeşitli hastalıklar getirebiliyor. Muhabbet kuşunuzun temizlenmek istediğini ise sürekli olarak tüylerini gagasını arasına almasından ve temizlemeye çalışmasından anlayabilirsiniz. Normal şartlarda 2 haftada bir yıkanabilen muhabbet kuşları mevsime göre ayda bir kere de yıkanabilmektedir.

Muhabbet kuşları diğer hayvanlara göre suyu daha çok sevdiklerinden yıkanma konusunda da size zorluk çıkarmayacaklardır. Fakat bunun için ilk yıkarken onu ürkütmemeli ve bazı noktalara dikkat etmelisiniz. Öncelikle muhabbet kuşunu iki farklı şekilde temizleyebilirsiniz.

Bunlardan birincisi kuş banyoluğudur. Muhabbet kuşları için özel olarak satılan kuş banyoluğu temin ederek kuşunuzun yıkanmasını kolaylaştırabilirsiniz. Aldığınız banyoluğun içine ılık su koyup ardından suyun içine kuşunuzun sevdiği birkaç oyuncak ve yem atarak içine girmesini sağlayabilirsiniz. Muhabbet kuşunuz suya alıştıktan sonra kendi kendini yıkayacaktır. Burada önemli olan suyun ne çok soğuk ne de çok sıcak olmasıdır. Parmak yakmayacak kıvamda ve ılık olması gerekiyor.

Muhabbet Kuşu Nasıl Temizlenir?

Muhabbet Kuşu Nasıl Temizlenir?

Diğer bir yöntem ise muhabbet kuşunuzu musluk altında yıkamak olacaktır. Fakat burada önemli bir nokta ise yine su ne soğuk ne sıcak olmalıdır. Ilık su açtığınızdan emin olmalı ve bununla birlikte suyun çok sert akmadığını kontrol etmelisiniz. Kısık akan ılık bir suyun altına kuşunuzu sokarak tüylerini yumuşak bir şekilde ovalayabilirsiniz. Onu ürkütmediğiniz sürece buna karşı koymayacaktır hatta kendi yıkanmak isteyecektir. 

Tüm bunları yaparken kesinlikle sabun, şampuan vs. gibi kimyasal maddeler kullanmayın. Muhabbet kuşlarının temizlenmesi için sadece su yeterliyken özellikle musluk altında yıkama yönteminde kuşunuzun ağzına ve gözlerine su gelmemesine dikkat edin. Ayrıca banyo keyfinden sonra kuşunuzu bir havlu ile sararak tüylerinin suyunun iyice geçmesini bekleyin mümkünse peteğin üzerine koyun kesinlikle cereyandan uzak tutun. Hassas olan muhabbet kuşlarının cereyanda kalması ölümle sonuçlanabilmektedir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
10
8
4
2
2
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın