Görüş Bildir
Haberler
Tatili Evde Geçirenler Dikkat! Son 5 Yılın Oscar Ödülü Kazanan En İyi Filmlerini Mutlaka İzlemelisiniz

Tatili Evde Geçirenler Dikkat! Son 5 Yılın Oscar Ödülü Kazanan En İyi Filmlerini Mutlaka İzlemelisiniz

'Otursak da şu Oscar film listesini bir temizlesek.' diyenlere güzel bir fırsat doğdu. Resmi tatil 5 gün, hatta bazıları tatilini 9 güne çıkardı bile. Klimayı vantilatörü açın, tatil beldelerinde ceplerinizi boşaltmayın, kültür zehirlenmesi yaşayın! Sadece En İyi Film ve En İyi Yönetmen ödüllü filmlerden oluşan bu kısa liste, epey kurtarıcı olacak.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Greenbook, 2019 - IMDb Puanı: 8.2

Greenbook, 2019 - IMDb Puanı: 8.2

Black Panther, Bohemian RhapsodyThe FavouriteRoma gibi filmleri geride bırakarak En İyi Film ödülünü aldı. Hatta En Orijinal Senaryo ve En İyi Yardımcı Erkek ödülünü de kaptı.

Amerikalı siyahilerin eşitlik mücadelesi verdiği 1960'lı yıllarda, Afrika kökenli piyanist Don Shirley (Mahershala Ali), Güney eyaletlerinde bir turneye çıkmıştır. Ona bu tur boyunca bar fedaisi Tony Lip (Viggo Mortensen) şoförlük yapacak, gittiği her yerde ona eşlik edecektir. Afrika kökenlilerle ilgili birçok önyargısı olan, eğitimsiz ve şiddete meyilli, ancak iyi kalpli ve yürekli Tony ile karşılaştığı bütün ayrımcı tavırlara rağmen şiddetin hiçbir sorunu çözmeyeceğine yürekten inanmış Don arasında sıcak bir dostluk kurulacak, birlikte mücadele edip birlikte yeni şeyler öğreneceklerdir.

Roma, 2019 - IMDb Puanı: 7.8

Roma, 2019 - IMDb Puanı: 7.8

Roma, en iyi film için de iddialıydı ama En İyi Yönetmen ödülünü alarak yine de adını Oscar'a yazdırdı. Ayrıca 'Yabancı Dilde En İyi Film'i de kazandı.

Film, yönetmenin 1960'larda ve 70'lerde Meksiko'da büyüdüğü yıllarda bölgede yaşanan olaylara dayanıyor. Siyah beyaz olarak filme çekilen Roma, 1970'lerin başında, Mexico'daki Roma mahallesinde geçiyor ve kişisel, sosyal ve politik çekişmeler sırasında bir ailenin dengesini korumaya çalışmasını konu alıyor. Orta sınıf bir ailenin evinde hizmetçilik yapan Cleo'yu merkezine alan filmde, aile evde yaşanan değişikliklerle boğuşurken, sokaklarda ise Meksika hükümetin desteklediği milisler ve öğrenci göstericiler arasında büyük bir çatışma vardır.

The Shape of Water, 2018 - IMDb Puanı: 7.3

The Shape of Water, 2018 - IMDb Puanı: 7.3

Call me By Your NameDarkest HourDunkirkGet Out ve daha birçok filmi geride bırakarak En İyi Film ödülünü aldı. Yetmedi En İyi Yönetmen ödülünü de kaptı.

Soğuk Savaş yıllarında Amerikan hükümetinin gizli bir araştırma tesisinde temizlikçi olarak çalışan dilsiz Eliza Esposito (Sally Hawkins), sıradan geçen günlerinde mesaisine devam ederken, günün birinde arkadaşı Zelda (Octavia Spencer) ile birlikte büyük bir sırdan haberdar olur. Laboratuar koşullarında dünyada eşi olmayan bir yaratık üretilmiştir. Hem karada hem de suda yaşayabilen yaratık, zamanla Eliza'yla çok yakın bir bağ kuracaktır. Aynı dili bilmeyen, aynı hayatlara sahip olmayan, hatta aynı genetikleri bile olmayan bu ikili, aralarında kurdukları tarifsiz bağ ile birbirlerinin hayatını değiştirecektir...

Moonlight, 2017 - IMDb Puanı: 7.4

Moonlight, 2017 - IMDb Puanı: 7.4

ArrivalFencesLion ve La La Land gibi filmlere ödül kaptırmadı, En İyi Film ödülünü aldı. En iyi Uyarlama Senaryo'da da ipi göğüsledi.

Ay Işığı filminde Chiron'un hayatının 3 dönemi anlatılıyor: Miami'de uyuşturucu bağımlısı ve ihmalkar annesi Paula ile birlikte yaşayan küçük Chiron'un çocukluk dönemi, etrafındaki yaşıtları tarafından sürekli fiziksel ve sözlü tacize maruz kaldığı ergenlik dönemi ve Atlanta'da uyuşturucu satıcılığı yaptığı yetişkinlik dönemi. Film, genç bir insanın hayatının farklı dönemlerini, toplumda yer bulma çabasını ve kendi kimliğini kabullenme sürecini işliyor.

La La Land, 2017 - IMDb Puanı: 8.0

La La Land, 2017 - IMDb Puanı: 8.0

La La Land'in Oscar'da alamadığı tek şey herhalde 'En İyi Film'di. En İyi Yönetmen, En İyi Kadın Oyuncu, En İyi Prodüksiyon, En İyi Görüntü Yönetmenliği, En İyi Film Müziği ve En İyi Orijinal Şarkı ödüllerini alarak Oscar'ı sildi süpürdü. Bu kadar beğendiyseniz en iyi filmi de verseydiniz ya...

Oyuncu olabilme hayaliyle yanıp tutuşan Mia (Emma Stone) ile klasik cazı günümüzde sürdürmeye çalışan Sebastian (Ryan Gosling) trafiğin sıkışık olduğu bir gün tanışırlar. İkisinin de hayallerinin gerçeğe dönüşmesi imkansız gibidir. Sebastian gelenekseksel jazzın kolonlardan yükseldiği bir kulüp açma hayalinde, Mia ise kafesinde çalıştığı film platosunda kendine uygun tüm oyunculuk seçmelerine katılarak bir rol kapma telaşındadır. Bu iki insanın kalpleri birbiri için atmaya başladığında ortaya çıkan manzarayı hayat şartları bozacak, onları yavaş yavaş hayallerinden uzaklaştırmaya başlayacaktır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Spotlight, 2016 - IMDb Puanı: 8.1

Spotlight, 2016 - IMDb Puanı: 8.1

Hem En İyi Film hem de En İyi Özgün Senaryo'yu kaptı. En iyi film ödülünü de o sene The Big ShortBridge of SpiesBrooklynMad Max: Fury RoadThe MartianThe Revenant ve Room gibi çok iyi filmlerin elinden kaptığını belirtelim.

2001 yılında The Boston Globe gazetesi, Marty Baron'ı (Liev Schreiber) editör olarak işe alır. Baron bir gün gazetede pedofil bir rahiple ilgili bir haber görür. Bunun üzerine gazetenin araştırmacı haber ekibi Spotlight'ın başındaki Robby Robinson'ı (Mihcael Keaton), bölgedeki kiliselerde uzun süredir devam eden çocuk tacizi iddialarıyla ilgili araştırma yapmaya yönlendirir. Spotlight'ın usta gazetecileri, soruşturma derinleşip daha fazla bilgiye sahip oldukça, konunun sadece Katolik Kilisesi'nin üst düzey yetkililerine değil, devlet kurumlarının da önemli kişilerine uzanan bir ağ oluşturduğunu farkeder. Ancak hasıraltı edilen dosyaları gün yüzüne çıkarmadan önce büyük baskılara göğüs germeleri gerekecektir.

The Revenant, 2016 - IMDb Puanı: 8.0

The Revenant, 2016 - IMDb Puanı: 8.0

Yıllaaaaaaar yıllar sonra kara talihini yenerek Leonardo Di Caprio'ya En İyi Erkek Oyuncu ödülü kazandıran film olarak tarihe geçecek. Filmin kendisi de En İyi Yönetmen ve En İyi Görüntü Yönetmeni ödüllerini de kaptı.

İskoç kökenli bir avcı olan Hugh Glass (Leonardo DiCaprio) bugün Dakota adıyla bilinen bölgede gerçekleştirilen bir av gezisinde bir ayının saldırısına uğrayarak ölümcül bir şekilde yaralanır. Hayatta kalma umudu çok zayıf olan Glass, ekipte yer alan John Fitzgerald (Tom Hardy) tarafından vahşi doğada ölüme terkedilir, oğlu da öldürülür. Müthiş bir dayanma gücüyle hayatta kalmayı başaran Glass, oğlunu öldüren Fitzgerald'dan intikamını alabilmek için zorlu bir yolculuğa başlar.

Birdman, 2015 - IMDb Puanı: 7.7

Birdman, 2015 - IMDb Puanı: 7.7

Hem En İyi Film hem de En İyi Yönetmen ödülünü alarak 2015 Oscar törenini paramparça etti. Üstelik o senenin rekabeti de çok güçlü. En iyi filmde American SniperBoyhood, The Grand Budapest HotelThe Imitation GameSelmaThe Theory of Everything ve Whiplash gibi son yılların en güçlü adaylarını yıktı. Hatta yetmedi, En İyi Özgün Senaryo ve En İyi Görüntü Yönetmenliğ'ni de aldı.

Bir dönemin 'Birdman' adlı süper kahraman filmleri serisiyle ünlenen oyuncusu Riggan, Broadway'de kendi yönettiği ve başrolünde yer aldığı bir oyunun son hazırlıklarını yapmaktadır. Ancak provalar esnasında oyunculardan biri beklenmedik bir biçimde yaralanır ve yerinin acil olarak doldurulması gerekir.  Riggan kendine yeniden prestij kazandırmasını beklediği bu oyununun, beklentilerin aksine olumlu tepkiler kazanması için elinden geleni yapacaktır. Hem de elinde birbirine girmiş bir kadroyla...

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
69
20
11
6
5
4
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Green Book, La La Land, Spothlight çok güzeldi. Kusura bakmayın ama ben Birdman'ı hiç beğenmemiştim. :/

se.de

şuraya bi whiplash koysaydınız tek başına yeterdi başlığı kurtarmaya.

Pasif Kullanıcı

Aynen WHIPLASH hepsinden daha iyiydi. Oskar aldı mı bilmiyorum ama, baterist çocuğun azim ve sabrına hayran kalmıştım :)

Happy Quokka

Birdman çok kötüydü aklıma geldikçe ona harcadığım saatlere üzülüyorum :(

nina K.

az once bitirdim.bitirmekte denemez tabi atladim surekli.hakkin var kotu film...