Görüş Bildir
Haberler
Tatilde Okunabilecek Kitap Önerileri

etiket Tatilde Okunabilecek Kitap Önerileri

Merve Aydın
19.07.2023 - 10:10 Son Güncelleme: 25.08.2023 - 16:26

Yaz sıcağında balkonda, plajda, havuz başında okunacak ilham veren 15 roman önerisi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Tatil için dinlendiren kitaplar:

Tatil için dinlendiren kitaplar:

1. William Faulkner “Yaz Sıcağında Söğüt Ağacı”-Bu sıra dışı roman, Mississippi'de geçiyor ve bir aşk üçgenini anlatıyor. Faulkner'ın akıcı üslubu ve karakterlerin derinliği, sizi sürükleyici bir yolculuğa çıkaracak.

2. Guillaume Musso “Hep Seni Aradım”- Bu romantik gerilim, New York ve Paris arasında geçen karmaşık bir aşk hikayesini konu alıyor. Musso'nun akıcı anlatımı, sizi sırlarla dolu bir maceraya götürecek.

3. Jojo Moyes “Mavi Nehirler”- Bu duygusal roman, iki farklı zamanda geçen bir aşk hikayesini anlatıyor. Moyes'ın sıcak üslubu ve karakterlerin duygusal yolculuğu, plajda keyifli bir okuma deneyimi sunacak.

4. Nikos Kazancakis “Adanmışlık”- Bu klasik, ünlü filozof ve yazar Kazancakis'in hayatına odaklanıyor. Yunanistan'ın güzel adalarında geçen kitap, sizi derin düşüncelere sevk edecek.

5. Jodi Picoult “İkinci Şans”- Picoult'un sürükleyici romanı, eski sevgililerin bir araya gelmesini ve geçmişle yüzleşmelerini konu alıyor. Bu kitap, aşk, affetme ve ikinci şanslar hakkında düşündürecek.

6. Louis de Bernières “Kaptan Corelli'nin Mandolini”- Bu tarihi roman, İkinci Dünya Savaşı döneminde Yunanistan'ın güzel adalarında geçiyor. Romantizm, müzik ve savaşın iç içe geçtiği bu kitap, unutulmaz bir okuma deneyimi sunacak.

7. Louisa May Alcott “Küçük Kadınlar”- Bu klasik eser, dört kız kardeşin büyüme serüvenini anlatıyor. Alcott'un canlı karakterleri ve sıcak anlatımı, sizi bu sevimli hikâyenin içine çekecek.

8. Khaled Hosseini “Uçurtma Avcısı”- Bu duygusal roman, dostluk, ihanet ve kurtuluş hikayesini anlatıyor. Afganistan'ın tarihi dokusunu yansıtan bu kitap, sizi duygusal bir yolculuğa çıkaracak.

9. Yuval Noah Harari “Sapiens: Büyük Düşünürlerin Taş Devri”- Bu popüler bilim kitabı, insanlığın evrimini ve tarihini ele alıyor. Harari'nin sade ve ilgi çekici üslubu, plajda keyifle okuyabileceğiniz bir deneyim sunacak.

10. Sabri Orman “Şeffaf”- Bu yerli polisiye roman, bir gazetecinin sıra dışı bir cinayeti çözmek için verdiği mücadeleyi anlatıyor. Sürükleyici kurgusu ve heyecan dolu sayfalarıyla sizi etkileyecek.

11. Aldous Huxley “Cesur Yeni Dünya”- Bu distopya romanı, gelecekteki bir toplumu konu alıyor. Huxley'in düşündürücü betimlemeleri ve sosyal eleştirisi, plajda düşünce provokasyonu yapacak.

12. Gabriel García Márquez “Yüzyıllık Yalnızlık”- Bu büyülü gerçekçilik klasiği, tek bir aile üzerinden yüzyıllar boyunca süren bir hikâyeyi anlatıyor. Márquez'in büyüleyici üslubu, size unutulmaz bir okuma deneyimi sunacak.

13. Dave Eggers “Koca Sevimli Dünya”- Bu distopik roman, sosyal medyanın hâkim olduğu bir gelecekte geçiyor. Eggers'ın kara mizah dolu üslubu, sizi güldürüp düşündürecek.

14. İpek Ongun “Tatlı Rüyalar”- Bu yerli romantik komedi romanı, bir kadının hayalleri ve aşk arayışını konu alıyor. Ongun'un akıcı üslubu ve eğlenceli karakterleri, sıcak bir yaz gününde keyifle okuyabileceğiniz bir seçenek olacak.

15. Frances Hodgson Burnett “Saklı Bahçe”- Bu çocuk edebiyatı klasiği, bir çocuğun gizemli bir bahçeyi keşfetmesini anlatıyor. Burnett'ın zarif anlatımı ve doğanın iyileştirici gücünü vurgulaması, size iç açıcı bir hikâye sunacak.

Instagram

Bu makalede öne sürülen fikir ve yaklaşımlar tamamıyla yazarlarının özgün düşünceleridir ve Onedio'nun editöryal politikasını yansıtmayabilir. ©Onedio

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
25
18
3
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Merffy

Yuval Noah Harari ile İpek Ongun'un aynı listede oluşu bir miktar beni de şaşırttı. Ben bülbülü öldürmek'i şiddetle tavsiye ederim. Sana gül bahçesi vaad etm... Devamını Gör

mamamia

sana gül bahçesi vaadetmedim olağanüstü güzel bı kitap bana göre. bülbülü öldürmek beni etkileyen kitaplardandir, hadi bı de ben tavsiye edeyim diyecem de ço... Devamını Gör

Arwen

Zülfü Livaneli - Mutluluk 🤍

mamamia

buradaki birkaç kitabın tatilde okunmaya uygun olmadığını düşünüyorum üzerinde düşünülmesi gereken kitaplar mesela cesur yeni dünya ve sapıens gibi. . neyse ... Devamını Gör

B S

Her daim önerim John Steinbeck kitapları ama yaz için bence biraz insanın içini açacak huzurlu kitaplar lazım diye düşünüyorum Marcus Aurelius Kendime Düşünc... Devamını Gör