Görüş Bildir
Haberler
Tatilciler Dönüş Yolunda

Tatilciler Dönüş Yolunda

ATKN
27.09.2015 - 17:10

Kurban Bayramı tatilini tamamlayanların dönüşe geçmesi ile otoyollarda başlayan trafik yoğunluğu devam ediyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

D-100 karayolu ve Bolu Dağı TEM otoyolu Düzce kesimlerinde akıcı bir yoğunluk gözlenirken, zaman zaman meydana gelen maddi hasarlı kazalar ve araç arızaları nedeniyle trafikte aksamalar yaşanıyor.

Bolu kesiminde ise Karadeniz bağlantı yolu olan Gerede gişelerinden TEM otoyolunun İstanbul istikametine seyredenler akıcı bir yoğunluğa neden olurken, Ankara yönünde ise ulaşım normal seyrediyor.

Gerede gişeleri ile TEM otoyolu girişinde bulunan kesimde araç kuyruklarının olduğu, trafiğin akşam saatlerinde daha da artacağı tahmin ediliyor.

Bolu Emniyet Müdürlüğüne bağlı trafik ekipleri, güzergahlardaki kontrollerini aralıksız sürdürüyor.

Bandırma Feribot İskelesi'nde araç kuyrukları oluştu

Ege Bölgesi ve Edremit Körfezi'den dönüşe geçen ve deniz yolunu tercih eden tatilciler, Bandırma Feribot İskelesi'nde uzun araç kuyrukları oluşturdu. 

Kurban Bayramı tatilinin son gününde dönen tatilcilerin araçları, Bandırma Feribot İskelesi'nde yoğunluğa yol açtı. İskele önünde kilometrelerce araç kuyrukları oluştu.

İDO artan talebi, ek seferlerle karşılamaya çalışırken, İstanbul (Yenikapı)-Balıkesir (Bandırma) arasında bugün karşılıklı 8 deniz otobüsü ve 8 feribot olmak üzere toplam 16 sefer yapılacak.

Bandırma'dan İstanbul'a sabah saat 09.45'te başlayan seferler, 03.00'e kadar devam edecek. Bu seferlerde yaklaşık 11 bin 600 yolcu ile 8 bin aracın taşınması bekleniyor.

D-100 karayolunda yoğunluk yok

Bayramın son günü yola çıkanlar, TEM otoyolunun Sakarya kesiminde özellikle İstanbul istikametinde dünden beri devam eden araç yoğunluğunun daha da artmasına neden oldu.

Yoğunluk, otoyolun özellikle Arifiye-Sapanca kesiminde gerçekleşirken, trafikte herhangi bir aksama yaşanmıyor. Araçları arızalanan vatandaşlar, emniyet şeridinde sorunu çözmeye çalışıyor. 

D-100 karayolunda ise çok fazla yoğunluk yaşanmıyor.

Trafik ekipleri kontrollerini sürdürürken, yoğunluğun ilerleyen saatlerde daha da artabileceği öngörülüyor.

D-100 karayolu Kocaeli geçişinde trafik aksıyor

D-100 Karayolu'nun Kocaeli geçişi İstanbul yönünde akıcı bir yoğunluk gözlenirken, zaman zaman meydana gelen maddi hasarlı kazalar ve araç arızaları nedeniyle trafikte aksamalar yaşanıyor.

TEM Otoyolu'nun İstanbul istikameti Bekirdere rampası, Gültepe ve Hereke tünel girişleri ile Dilovası mevkisinde ulaşım zaman zaman aksarken, güzergahın akıcı bir yoğunluğa sahip olduğu görüldü.

Kocaeli Emniyet Müdürlüğüne bağlı trafik ekipleri de yollardaki kontrollerini sürdürüyor.

Lapseki ve Çanakkale feribot iskelelerinde yoğunluk

Ege ve Akdeniz bölgelerinden gelip, Çanakkale Boğazı'nı kullanarak Trakya ve İstanbul yönüne giden tatilciler, kent merkezi ile Lapseki ve Çanakkale feribot iskelelerinde yoğunluğa neden oldu. 

Kurban Bayramı tatilini Ege ve Akdeniz bölgelerinde geçiren, dönüş yolunda Çanakkale Boğazı'nı kullananlar, Demircioğlu Caddesi ve Cumhuriyet Meydanı'nda trafik polislerinin koordinasyonunda zaman zaman bekletilip, kontrollü şekilde Feribot İskelesi'ne gönderiliyor.

Gelibolu güzergahını tercih eden tatilciler ise Lapseki'de yoğunluk oluşturuyor.

Tatilcilerin mağdur olmaması için boğaz hattında 11, Gökçeada-Kabatepe ile Geyikli-Bozcaada arasında ise ikişer feribot ve araba vapuru, tarifedeki saatleri göz önünde bulundurmadan seferlerini sürdürüyor.

Topçular İskelesi'nde araç kuyrukları oluştu

Yalova'daki Topçular Feribot İskelesi'nde, 25 Eylül Cuma günü akşam saatlerinde itibaren başlayan yoğunluk, artarak devam ediyor. Tatil dönüşünü son güne bırakan tatilcilerin kullandıkları araçlar nedeniyle, iskele alanı tamamen dolarken, gişelerde de uzun kuyruklar meydana geldi.

İstanbul Deniz Otobüsleri AŞ (İDO) ise yoğunluğu dikkati alarak 12 olan feribot sayısını 18'e çıkardı.

Yolcular yaya devam ettiBayrampaşa'daki Büyük İstanbul Otogarı'nda yaşanan yoğunluk sürüyor.

Otogar girişinde uzun otobüs kuyrukları oluştu. TEM Otogar bağlantı yolu istikametinde saatlerce bekleyen otobüslerin yolcuları, araçlardan inerek yollarına yaya devam etti.

Bazı vatandaşlar, otoyolda bariyerlerden atlayarak karşıya geçmeye çalıştı. Kimi vatandaşların da ellerindeki valizlerle yürüdüğü gözlendi. Valizleriyle uzun süre yürümek zorunda kalan vatandaşlar, bu duruma tepki gösterdi. 

AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0