Görüş Bildir
Haberler
Tatil Fotoğraflarına İç Geçirerek Bakanlara Özel Seyahat Edebilmek İçin Bütçe Ayarlama Rehberi

Tatil Fotoğraflarına İç Geçirerek Bakanlara Özel Seyahat Edebilmek İçin Bütçe Ayarlama Rehberi

Penny
09.06.2018 - 11:59

Yaz geldi ve millet çılgınca tatil yapmaya başladı. Ülkenin ve hepimizin ekonomik durumu malum. Peki bu insanlar nasıl tatil yapıyor? Uzun zamandır seyahat eden ve sayısız ülke gezen Türk Gezgin Zeynep Cansoylu'nun tavsiyelerine kulak vermelisiniz!

Kaynak: http://zeynepcansoylu.com/seyahat-etm...

1. Aylık gelirinizin belli bir kısmını kesin ve net bir şekilde bir kenara atın.

'Zaten bunu yapabilseydik...' diyebilirsiniz ama yapın. Harcadınız sayın, kaybettiniz sayın, görmezden gelin ama bir şekilde mutlaka yapın. Tasarrufun ilk ve en büyük adımı bu. Belirlediğiniz tutarı maaşınız yatar yatmaz vadeli bir hesaba atın. Motive edici olması için açtığınız hesaba, hedefinizle ilgili isimler verebilirsiniz.

2. Kredi kartı harcamalarınızı yakın takibe alın.

Kredi kartı nakit para gibi değil, sadece rakam ve bu da harcama yapmayı oldukça kolaylaştırıyor. Harcarken cebinizden çıkışını görmediğiniz için rahat hissettiğiniz bu paralar maaş yatınca yüzünüze tokat gibi çarpacak. Bir de kesinlikle aylık gelirinizin altında, minimal bir kredi kartı limitiniz olsun.

3. Pahalı spor salonu üyeliklerinden vazgeçin.

Düzenli olarak spora başlamaya karar verip bir salona üye olduktan sonra, o spor salonunu en fazla 2-3 kere görmektense hiç böyle bir şeye girişmeden evde, videolarla kendinize uygun egzersizler yapabilirsiniz. Bu sizi hem spor salonu ücretinden kurtaracak hem de ücretsiz bir zaman geçirme yönteminiz olacak.

4. Dışarıda kahve içmek yerine termos taşıyın.

Bir hafta içinde dışarda kahveye verdiğiniz parayla kilolarca kahve ve yanına bir de termos alabilir, bu sayede gerçek anlamda tasarruf sağlamış olabilirsiniz. Küçük bir hesaplamayla siz de farkı net bir şekilde görebilirsiniz.

5. 'Bozulmadan değiştirme!'

Telefonununuzun bir üst modelinin, elinizdekinden bir farkı olmadığını kabullenin. Özellikle telefon fiyatları uçmuşken.

6. Tarifenizi ve üyeliklerinizi gözden geçirin.

Dizi - film siteleri, müzik uygulamaları, televizyon kanalları ve en önemlisi kullandığımız telefon tarifeleri küçük miktarlar olduğundan gözümüzden kaçıyor. Çoğunlukla hiç girip bakmadığımız uygulamalara para ödüyoruz. Öncelikle size en uygun, avantajlı, düşük ücretle sahip olabileceğiniz telefon tarifeler seçin ve tüm üyeliklerinizi gerçek anlamda gözden geçirin. Bu küçük detaylar gerçekten çığ gibi büyüyebiliyor.

7. Bir şeyi sepete atmadan önce '10-20 saniye' bekleyin.

Alışverişe çıkmadan önce mutlaka liste yapın. Eliniz listenin dışında bir şeye gittiğinde bir süre bekleyin. Bu sırada ona gerçekten ihtiyacınız olup olmadığını düşünün ve mümkünse çoğunlukla, bırakın.

8. Zararlı alışkanlıklardan uzak durun.

Bu tarz alışkanlıklar paramızın büyük bir kısmını hızlı bir şekilde eritiyor. Tasarrufa bu zararlı alışkanlıklardan kurtularak başlayıp bir taşla iki kuş vurabilirsiniz. Özellikle sigara için, bıraktığınız andan itibaren kaç para biriktirdiğinizi hesaplayan uygulamalar mevcut. Bu tür uygulamalar bu konudaki motivasyonunuzu arttırmaya fazlasıyla yardımcı olacaktır.

9. Kütüphanede vakit geçirin.

Evden çıktığınız an para harcamaya başlıyorsunuz. Evde bunalıp kendinizi dışarı attığınızda kütüphaneler aklınızın bir köşesinde olsun. Kitap okumak zaten en uygun fiyatlı aktivitelerden biri. Bu sebeple kitap okumak ve kütüphanelerde vakit geçirmek tasarruf planınız için önemli bir alışkanlık olacaktır.

10. Faturalarınızı gözünüzün önünde tutun.

Ayın farklı günlerinde ödediğimiz faturalar, bizi çok zorlamıyor gibi gözükebilir. O ay içinde ödediğiniz bütün faturaları bir araya toplayıp ay sonunda neye ne kadar para gittiğini hesap edin. Bu sizin harcamalarınızı yeniden gözden geçirmeniz için önemli bir adım olacaktır.

11. Yolculuk ve konaklama ücretlerini minimuma indirmeye çalışın. Kampanyaları takip edin. Uçak biletini ucuza getirmenin yolları için;

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
70
13
6
3
2
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
tosarık

zengin koca bulup evlenin daha kolay ya da hostes / host falan olun. hem ülke ülke gezin hem para kazanin. YA DA EVDE OTURUN BENIM GIBI SINIRDEN PATLICAM COK... Devamını Gör

Yeliz

Daha 1. şıkta çuvalladı. Aylık gelirden kenara atılacak kadar artıyor mu acaba -_-