Görüş Bildir
Haberler
Tatil Dönüşü Yıpranan Saçlarınızdan Kurtulun: İpeksi Saçlara Kavuşmanızı Sağlayan 13 Besin

Tatil Dönüşü Yıpranan Saçlarınızdan Kurtulun: İpeksi Saçlara Kavuşmanızı Sağlayan 13 Besin

merve özdağ
31.07.2017 - 18:21

Deniz, havuz suyu ve güneşin yıpratıcı etkilerinden saçlarımız da zarar gördü.  Yıpranmış saçlarınızı onarıp ipek gibi saçlara sahip olmaksa sandığınızdan daha ucuz ve kolay. İhtiyacınız olan her şey mutfağınızda. Tatilin saçlarınız üzerindeki yıpratıcı etkisine ilaç gibi gelen mucizevi besinleri şöyle sıraladık:

1. Yumurta

1. Yumurta

Çok iyi bir protein kaynağı olarak bilinen yumurta aynı zamanda  iyi bir demir deposudur. Saç köklerine oksijen taşınmasında görev alan demir sayesinde daha güçlü ve gür saçlara sahip olabilirsiniz.

2. Beyaz et

2. Beyaz et

Güçlü ve sağlıklı saçlar için gerekli olan hayvansal kaynaklı proteinin büyük bir kısmını tavuk ve hindi etinden karşılayabilirsiniz. Beyaz et, yeni saç oluşumunu destekler ve saç derisi hastalıklarıyla mücadele eder.

3. Yulaf

3. Yulaf

Yulaf, magnezyum ve potasyum yönünden oldukça zengin olduğu için saç dökülmelerine ve kopmalarına karşı iyi gelir. Saç derisindeki kaşıntıları giderir. Aynı zamanda saçlara canlılık ve parlaklık kazandırır.

4. Kabak çekirdeği

4. Kabak çekirdeği

Kabak çekirdeği E vitamini sayesinde saç köklerini besler saçların sağlıklı uzamasını sağlar.

5. Balık

5. Balık

Omega 3, mineral ve vitamin yönünden zengin olan balıklar kuru saç derisine karşı iyi gelirler ve yeni saç oluşumuna katkıda bulunurlar.

6. Ceviz

6. Ceviz

Ceviz, biotin bakımından zengin bir besindir. Biotin güneşin verdiği zararlardan saçları korur. Saç dökülmesini engeller. Saçların rengini korumasını sağlar. Aynı zamanda ceviz doğal saç boyası olarak da kullanılabilir.

7. Yer elması

7. Yer elması

Antioksidan ve beta karoten kaynağı olan yer elması saç derisi için gerekli yağların üretiminde kullanılır. A vitamini eksikliğinden kaynaklı kepek problemini ortadan kaldırır.

8. Hindistan cevizi yağı

8. Hindistan cevizi yağı

Hindistan cevizi yağını saçlarınıza ve saç diplerinize uygulayarak kuru ve yıpranmış saçlarınıza kaybettiği nemi geri kazandırabilirsiniz.

9. Süt ve süt ürünleri

9. Süt ve süt ürünleri

Süt ve süt ürünleri saç sağlığı için gerekli olan kalsiyuma sahiptirler. Saç sağlığınız için yeterli miktarda kalsiyum tüketmeniz önemlidir.

10. Soğan

10. Soğan

Soğan suyuyla saçlarınızı yıkayarak saçlarınızın daha hızlı uzamasını ve daha sağlıklı görünmesini sağlayabilirsiniz.

11. Domates

11. Domates

Domates, özellikle kırık uçlu ve cansız saçlara iyi gelmektedir.

12. Yeşil sebzeler

12. Yeşil sebzeler

Yeşil yapraklı sebzeler demir açısından oldukça güçlüdür. Demir eksikliğine bağlı saç dökülmesinin önüne geçer. İncelen ve dökülen saçları güçlendirir.

13. Tarçın

13. Tarçın

Tarçın, saç köklerini güçlendirerek saçların daha sağlıklı uzamasını sağlar.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
102
28
18
18
18
11
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Gizemli Tarifler

yumurta ve ceviz gerçekten işe yarıyor..