Görüş Bildir
Haberler
Tarihten 15 Ürkütücü ve İlginç Deney

Tarihten 15 Ürkütücü ve İlginç Deney

Necmi TÜRKMEN
01.03.2015 - 03:04 Son Güncelleme: 03.03.2015 - 00:23

Bilim adamları deneyleri ile bilime birçok katkı sağlamış olsalar da zaman zaman bu işi psikopatlığa kadar götürmüşlerdir. İşte o akıllara zarar deneylerden bazıları;

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Gıdıklanmanın Nedeni Deneyi

1. Gıdıklanmanın Nedeni Deneyi

1933'te psikoloji profesörü Clarence Leuba, gıdıklamaya verilen tepki olan gülmenin, öğrenilen bir reaksiyon olup olmadığını kanıtlamak için yeni doğmuş oğlunu gıdıklarken kimsenin gülmemesini istedi. Yedi ay süren deney sonucunda çocuk gıdıklandığında gülüyordu. Böylece gülmenin gıdıklamaya karşı istemdışı bir tepki olduğunu tespit etti.

2. Frankenstein'ın "Çift Başlı Köpek" Deneyi

2. Frankenstein'ın "Çift Başlı Köpek" Deneyi

1954'te Sovyet cerrah Vladimir Demikhov, bir köpek yavrusunun başını, ön ayaklarıyla birlikte bir Alman kurt köpeğine naklederek çift başlı köpek elde etti. Her iki baş da ayrı ayrı süt içebiliyor hatta birbirlerinin kulaklarını ısırabiliyordu. köpekler bir aydan az yaşadı.

3. "Sarı Humma" Deneyi

3. "Sarı Humma" Deneyi

Sarı Humma'nın bulaşıcı bir hastalık olmadığını ispata çalışan stajyer doktor Stubbins Ffirth, bu hastalığa yakalanan bir kişinin kusmuğunu gözlerine, kendi yarasına sürdü ve sonunda da içti. Doktor sağlığını kaybetmedi çünkü sarı humma bulaşıcı değildi. Daha sonra bu hastalığın ancak virüs taşıyan sivrisineklerin ısırığıyla bulaştığı kesinleşti.

4. Ölüleri Diriltme Deneyi

4. Ölüleri Diriltme Deneyi

Robert Cornish 1930'larda tahtıravalliye benzer bir düzenek kullanarak ölü hayvanları canlandırmaya kalkıştı. Yeni ölen bazı köpeklerin damarlarına adrenalin ve anti-pıhtılaştırıcılar enjekte etti. Bazı denekler bir süreliğine ağır beyin hasarı ve körlükle hayata döndü.

5. Her Koşulda Uyuma İsteği Deneyi

5. Her Koşulda Uyuma İsteği Deneyi

1960 ta Lan Oswald, insanların her koşul altında uyuyup uyuyamayacaklarını tespit etmek için gönüllülerin göz kapaklarını açık kalacak şekilde yapıştırdı, gözlerine 50 santim öteden yanıp sönen ışıklar tuttu. Elektroşoka ve yüksek sesli müziğe maruz kalan üç denek de 12 dakika içinde uyudu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Evrensel Yüz İfadeleri Deneyi

6. Evrensel Yüz İfadeleri Deneyi

Evrensel yüz ifadelerini tespit etmek isteyen psikolog Carney Landis, deneklerinin yüz kaslarının hareketini takip etmek için yüzlerine yanık bir mantarla hatlar çizdi. Daha sonra deneklere amonyak koklatıldı, caz dinletildi, porno izlettirildi, elleri kurbağa dolu bir sepete sokuldu.

En sonunda tüm denekler canlı bir farenin kafasını kesmeye ikna edildi. Bu eylem sırasında çekilen fotoğraflarda denekler 'Deneyin Büyük Tanrısı'na kurban adayan garip bir tarikatın mensuplarına benzer yüz ifadelerine sahipti.

7. Ölüm ile Stres Arasındaki Bağ Deneyi

7. Ölüm ile Stres Arasındaki Bağ Deneyi

1960'larda 10 askeri taşıyan bir uçakta 'Motorumuz bozuldu, iniş takımlarımız da çalışmıyor. Okyanusa acil iniş yapacağız.' anonsu yapıldı. Ardından son anlarını yaşadıklarını düşünen askerlere 'Ordunun, ölümlerinde kusuru olmadığını' ilan eden bir sigorta formunu doldurmaları istendi. Askerlerin tamamı formu doldurdu. Deneydeki amaç stres yönetimiydi.

8. File LSD Aşılama Deneyi

8. File LSD Aşılama Deneyi

1962'de Tusko isimli bir file, tipik bir insan dozundan 3 bin kat daha fazla olan 297 miligram LSD enjekte edildi. Kendi çevresinde dönen fil bir saat sonra öldü. Deneydeki amaç, LSD'nin geçici bir deliliğe neden olup olmayacağını öğrenmekti.

9. Hindilerin Seks Deneyi

9. Hindilerin Seks Deneyi

Hindilerin seks yaşamını araştıran iki bilim adamı, dişi bir hindi maketini erkek hindilerin önünde parçalara ayırdılar. Modelden geriye bir tek çubuk kaldığında bile erkek hindiler arzuluydu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Tırnak Yeme Terapisi Deneyi

10. Tırnak Yeme Terapisi Deneyi

Lawrance Sheean, tırnak yiyen bir grup erkek çocuğunun uyuduğu odada her gece defalarca 'Tırnaklarım çok acı' cümlesini tekrarladı. Yaz tatili sonunda biten deneyde çocukların yüzde 40'ının tırnak yeme alışkanlığına son verdiği tespit edildi.

11. Zimbardo Deneyi

11. Zimbardo Deneyi

'Das Experiment' filmine de konu olmuş bir deney, denek gruplarının mahkum ve gardiyan şeklinde hapishanede rollere bürünmesi şeklinde gerçekleşecekti. Gardiyanların rollerini abartıp sadistik davranışlar göstermesi ve mahkumların fiziksel ve ruhsal olarak çok eziyet çekmeleri sonucu deney erken bitirildi.

12. MkUltra Cia’in Beyin Kontrol Deneyi

12. MkUltra Cia’in Beyin Kontrol Deneyi

Deneklere çoğu zaman Lsd ve diğer uyuşturucular verildi. Özellikle Cia’in denekleri bulma yöntemlerinin illegal olduğu çok açık ve net. 1973 yılında Mkultra projesine ait bütün belgeler yok edildi ve araştırma yapılmasını imkansız kıldı.

13. Öldürücü Zehir Deneyi

13. Öldürücü Zehir Deneyi

Bu zehir labovatuarı Sovyetler zamanında kuruldu. Sovyetlerin amacı, otopside bulunmayacak, tatsız, kokusuz bir zehir bulmaktı. Bunun için de gulag hapishanelerinde bulunan mahkumları denek olarak kullandılar.  Bütün bu istekleri içeren C-2 başarıyla üretildi, uygulanan mahkum 15 dakika içerisinde hayatını kaybediyordu.

14. Unit 731 Deneyi

14. Unit 731 Deneyi

1937 – 1945 yılları arasında insanlar üzerinde kimyasal silah geliştirme amacıyla Japonya’da yapılan deneyleri yapan birlik.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Alev silahına, bombaya dayanıklılık testleri, vücuttan koparılan parçaların başka yerleri dikilmesi, mahkumların uzuvlarının dondurularak tedavi edilmeyen kangrenlerin sonuçlarını izleme ve türlü türlü caniliği yapan birliğin lideri 67 yaşında boğaz kanserinde hapishanede çok yaşamadan öldü.

15. Nazi Deneyleri

15. Nazi Deneyleri

Canilikte Nazilerin eline kimse su dökemez. Mengele’nin ikizler üzerinde yaptığı genetik araştırmalarda 1500 ikizden sadece 200 tanesi hayatta kaldı.

Başka bir deneyde, hipotermi araştırmasında, mahkumlar 3 saat soğuk suda bekletiliyordu.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
157
83
50
15
13
8
6
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın