Görüş Bildir
Haberler
Tarifi İlk Bulana Saydırırken Yasaklı Olduğuna Şükredeceğiniz Dünya Çapındaki Bi' Acayip Yiyecekler

Tarifi İlk Bulana Saydırırken Yasaklı Olduğuna Şükredeceğiniz Dünya Çapındaki Bi' Acayip Yiyecekler

Eren Yildiz
12.08.2020 - 06:15

Sorun yalnızca Çin'de değilmiş anlaşılan! 🤢

1. Kızarmış beyinli sandviç

1. Kızarmış beyinli sandviç

Geçmişte çok popüler olan bu sandviç, deli dana hastalığı bir korku haline gelene kadar Orta Amerika’da oldukça popüler bir yemekti. İnsanların hala tükettiği bir yemek olmasına rağmen 30 aylıktan büyük bir ineğin beyninin yemekte kullanılması ABD’de yasal değildir.

2. Escamole

2. Escamole

Agave bitkisinin köklerinden toplanan karınca larvaları ile yapılan bu yemek Meksika'da tüketilir. Hatta bazen bu yiyecek “böcek havyarı” olarak da anılır.

3. Hakarl

3. Hakarl

İzlanda’ya özgü tipik bir yemektir. Anthony Bourdain, bu yemeği yediğinde Hakarl'ı en kötü, en iğrenç ve en korkunç tadım olayı olarak nitelendirmiştir.

4. Bird’s Nest Soup

4. Bird’s Nest Soup

Yüzlerce yıldır Çinliler, bu çorbada ve yemeklerinde tükürük kullandılar. Birçok çeşit olan bu yiyecek dünyadaki en pahalı yiyeceklerden biridir. Kırmızı yuva çeşidi kase başına 10.000 $'a kadar fiyatlandırılır.

5. Surstromming

5. Surstromming

Fermente Baltık ringalarından oluşan kuzey İsveç yemeğidir. Genellikle fotoğraftaki gibi kutularda satılmaktadır. Son zamanlarda, Japonya'da yapılan bir araştırmada bu yiyeceğin zararlı kokular yaydığı tespit edilmiştir.

6. Sannakji

6. Sannakji

Birçok doğu yemeği gibi, Sannakji de ham servis edilir. Şef, gözünüzün önünde küçük bir ahtapotu susam yağıyla parçalara ayırır. Tabii bu süreçte ahtapot hareket halindedir.

7. Rocky Mountain Oysters

7. Rocky Mountain Oysters

Bu yiyecek, boğa/buzağı testisleri ile birlikte soyulmuş ve iyi kızarmış etlerden yapılmaktadır.

8. Kopi Luwak

8. Kopi Luwak

Dünyanın en pahalı kahve çeşitlerinden biridir.Kilo başına 150 dolar ödenmektedir. Güneydoğu Asya'ya özgü küçük bir memeli olan civets ile söndürülmüş kahve çekirdeğidir.

9. Stinkbugs

9. Stinkbugs

Endonezya'da oldukça fazla tüketilen bu yiyeceğin tadı tuzsuz ay çekirdeğine benzemektedir. Tadından rahatsız olmamanız için hızlıca çiğnemeniz gerekmektedir.

10. Casu Marzu

10. Casu Marzu

Casu Marzu, canlı böcek larvalarından yapılan koyun sütü peyniridir. Larvalar sadece yaklaşık 8 mm uzunluğunda olmasına rağmen bazen bu yiyeceğin içinde öyle beslenir ki uzunluğu 15 cm'ye kadar ulaşabilir.

11. Mopane

11. Mopane

Genellikle Mopane ağaçlarında bulunan bu tırtıl, Afrika'daki milyonlarca insan için önemli bir protein kaynağıdır. Genellikle, kurutulur ve gevrek bir çerez gibi tüketilir.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
181
70
67
12
7
3
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Jesus Cry

insan gerçekten acıkırsa yiyebileceklerinin limiti olmaz. Bkz. sovyet kıtlığında yemek için çocuklarını takas ede aileler.

Ahmet Burma

Biraz klişe olacak ancak o topraklarda doğup büyüseydik biz de bu garip yiyecekleri tüketiyor olacaktık. Ayrıca biz de koyunun neredeyse her yerini tüketiyoruz.

Hanutarial

#4 Kuşlar tarafından salya ile yapılan ve insan tüketimi için hasat edilen kuş yuvasıdır. Yani Çinliler kendi tükürükleriyle yapmıyor. Ayrıca verdiğiniz fiya... Devamını Gör