Görüş Bildir
Haberler
Taraftarlardan Yeni Meclis'e Çağrı: 'Passolig'i Çöpe Atın'

Taraftarlardan Yeni Meclis'e Çağrı: 'Passolig'i Çöpe Atın'

Ulaş
25.06.2015 - 21:15
onedio.com
İçeriğin Devamı Aşağıda

Taraftar grupları ve Taraftar Hakları Dernekleri ortak bildiri yayımlayarak Passolig’in kaldırılması için yeni Meclis’i göreve çağırdı. Bildiride“Kafalarınızı kuma gömmekten vazgeçin ve sorunların çözümü için samimiyetinizi gösterin” denildi

Futbola olan ilgiyi azaltan ve geçen koca bir sezonda tribünleri boş bırakan Passolig’in kaldırılması için Taraftar Hakları Dernekleri, Taraf-Der ve 46 taraftar grubu ortak bir bildiri yayımladı. Aralarında çArşı, Sol Açık, Vamos Bien ve Tek Yumruk gibi muhalif grupların da imzası olan bildiride Passolig’in yanı sıra deplasman yasağının nedeni olan 6222 sayılı Sporda Şiddet Yasası’nın da kaldırılması istendi.

SİLAH HALİNE GELDİ

Açıklamada 6222 sayılı kanunun uygulanışının keyfi olarak kolluk güçlerine bırakıldığı belirtilerek “Çıktığı günden itibaren uygulanışı kolluk güçlerinin keyfi inisiyatifine bırakılan; il-ilçe güvenlik kurullarınca deplasman yasakları uygulamasıyla hak mağduriyeti ve engellemelere sebep olan 6222 sayılı yasa kaldırılmalıdır. Baskıcı ve yasakçı bir anlayışın ürünü olan bu yasa, ülkemiz spor alanlarının ve tribün yapısının gerçeklikleriyle uyuşmamaktadır. Tek suçlu olarak taraftarları gören, çözümü de yasak ve cezalarda arayan bu anlayış şiddeti ve düzensizliği önleyemediği gibi, bizzat sorunun kendisi haline gelmiştir. Kolluk kuvvetlerince düzenlenen tutanaklara istinaden verilen seyirden men cezaları adeta taraftarlara karşı kullanılan bir silah haline gelmiştir” ifadeleri kullanıldı.

ŞİDDET AZALMADI, ARTTI

ŞİDDET AZALMADI, ARTTI

Passolig ve 6222’nin uygulanmaya başladığı tarihten itibaren şiddet olaylarının azalacağına arttığını belirten ve yeni milletvekillerini göreve çağıran açıklamanın devamı şu şekilde: “Passolig kullanıcılarının kişisel bilgileri herkesin erişimine açık ve pazarlanabilir bir meta haline gelmiştir. Passolig; bir bankaya para kazandırmaktan başka bir anlam ifade etmeyen ve taraftarların takımlarına olan bağlılıklarını suistimal ederek ekonomik ranta dönüştüren, sürdürülmesinin anlamsızlığı herkesçe görülen bir uygulamanın adı olmuştur artık… Seyirlik bir oyun olan futbol, renkli tribünler ve dinamik taraftarlar olmadan düşünülemez. Bizler, spor alanlarımız ve tribünlerimizdeki sorunların çözümünde masaya oturmaya hazırız. Kafalarınızı kuma gömmekten vazgeçin ve sorunların çözümü için samimiyetinizi gösterin. Ve ilan ederiz ki; 90+4’te gelen golü bekler gibi son düdüğe yani bu maçı alana kadar susmayacağız… Bu davayı kazanacağımıza olan inançla taraftarları omuz omuza olmaya çağırıyor, TBMM’nin 25. Dönem Milletvekilleri’ni göreve davet ediyoruz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0