Görüş Bildir
Haberler
Tanju Özcan’ın Vukuatları: Bolu Belediye Başkanını İhraca Götüren Süreç

Tanju Özcan’ın Vukuatları: Bolu Belediye Başkanını İhraca Götüren Süreç

CHP'li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, kesin ihraç istemiyle partisinin disiplin kuruluna sevk edildi. Belediye başkanı seçildikten sonra hem yaptıkları hem de açıklamalarıyla sık sık gündeme gelen Tanju Özcan’ı ihraca götüren süreçle ilgili detaylar haberimizde…

Tanju Özcan'ın disiplin kuruluna sevk edilmesinin detayları 👇

İçeriğin Devamı Aşağıda

Tanju Özcan'ın vukuatları

Tanju Özcan

2009 yerel seçimlerinde Bolu Belediye Başkanlığı yarışını kaybeden Tanju Özcan, 10 sene sonra 31 Mart 2019 yılındaki yerel seçimde Bolu Belediye Başkanı seçilmişti.

Başkan Tanju Özcan, göreve geldiği ilk günden bu yana yaptıklarıyla çok konuşuldu. Mülteciler için astığı afişler ve belediye meclisindeki konuşmaları sosyal medyada uzun süre tartışılmıştı.

Yabancılara 10 kat pahalı su

Tanju Özcan Açıklama

Seçim çalışmalarında da mülteci karşıtı açıklamalarıyla dikkat çeken Tanju Özcan, kentte yaşayan yabancı uyruklu kişilerin su faturalarına ve katı atık vergisine 10 kat zam yapıldığını duyurmuştu.

Ayrıca ilde evlenmek isteyen yabancı uyruklular için nikah ücretinin de 100 bin lira olacağı açıklanmıştı.

Tanju Özcan alınan kararı şu şekilde savunmuştu;

'Arkadaş, yardımı kesiyorsun gitmiyorlar. 'İş yeri ruhsatı vermiyorum' diyorsun gitmiyorlar. Biz yeni önlemler almaya karar verdik. Gitsinler istiyoruz. Gönderelim gitsin. Bana 'faşist' diyecekler. Hiç umurumda değil”

Tanju Özcan’ın aldığı bu karar sonrasında Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlatmıştı. Belediye meclisinden geçen bu kararlar, mahkeme tarafından iptal edilmişti.

İl genelinde Arapça afişlerle çağrı: Dönün ülkenize!

İl genelinde Arapça afişlerle çağrı: Dönün ülkenize!

Tanju Özcan, il genelinde panolara astırdığı Arapça yazılarla mültecilere ülkelerine dönmeleri gerektiğini duyurmuştu.

Tanju Özcan’ın isminin yazılı olduğu, ‘Bolu Belediyesi’nden geçici sığınmacılara son çağrı’ başlıklı Türkçe ve Arapça yazılan ilanda, şu ifadelere yer verilmişti;

“Geçici sığınmacılara sesleniyorum; 11 yıl önce ülkemize misafir olarak geldiğinizi söylediniz. Türk milleti de kıt kaynakları ile yılardır size sahip çıkıyor. Artık bu misafirlik fazla uzadı. Ülkemizdeki ekonomik buhranı görüyorsunuz. Gençlerimiz işsiz, aileler açlık sınırının altında yaşıyor. Bu şartlarda artık sizinle paylaşacak ekmeğimiz ve suyumuz kalmadı. Geldiğiniz gibi gitme zamanınız geldi. Artık istenmiyorsunuz, dönün ülkenize.”

İlgili içerik 👇

Belediyede başörtüsü polemiği

Bolu Belediyesi Binası

Tanju Özcan’ın çok konuşulan olaylardan birisi de bir belediye çalışına verdiği uyarı ceza cezası olmuştu. 

Belediyede çalışan avukat H.N., Tanju Özcan’ın kendisine başörtüsü yüzünden mobing uyguladığı sebebiyle dava açmıştı.

Soruşturmanın başlamasından sonra Tanju Özcan kendisini şu şekilde savunmuştu;

“Tesettürle yıllarca çalışan bir belediye çalışanımız başını açtığı için bu cezayı verdim. Bu arkadaşımız daha önce bizi defalarca şikayet etti. ‘Sayın Cumhurbaşkanım Tanju Özcan size o kadar çok kin duyuyor ki ben tesettürlüyüm diye bana mobbing uyguluyor’ diye şikayetler yazmış. Bunu yazan bir hanımefendi aniden başını açıyor. Kendisine yazılı olarak başını açması konusunda bir baskı oldu mu? diye sordum. Kişisel tercihi olduğunu söyledi. Hem başı kapalı olduğu için mobbinge uğradığını iddia ederek beni şikayet edeceksin, hem de başını açacaksın. Burada çok ciddi bir siyasi kumpas vardı. Ben de başını açtığı için bu cezayı verdim.'

Haberin detayları için 👇

‘Tüp bebek’ açıklaması ile uyarı cezası almıştı

Tanju Özcan Belediye Meclisi

Tanju Özcan, Armağan Çağlayan’ın programına konuk olmuş ve orada anlattığı bir anısı tepki çekmişti.

Bolu'da yanına tesettürlü bir kadının yanaştığını söyleyen Tanju Özcan’ın tepki çeken açıklaması şu şekildeydi;

'Bir açılış yapıyoruz Bolu'da acelem de var. Bir tesettürlü bayan geldi. 'Tanju bey bir konu var konuşabilir miyiz' dedi. Ben de 'Hemen Ankara'ya dönmem lazım. Özel değilse burada konuşabilir misiniz?' dedim. 'Sıkıntı yok' dedi. 'Benim bebeğim yok. Bana yardımcı olur musunuz?' 'Hanımefendi ben size nasıl yardımcı olabilirim' dedim. Meğer kadın tüp bebek tedavisi olmak istiyormuş. Tabi öyle konuya böyle girince çevredekiler gülüyor. Benim böyle çok fazla anım var....'

Tanju Özcan, bu açıklamaları sonrasında partisinde disiplin kuruluna sevk edilmiş ve uyarı cezası almıştı.

Uyarı cezası sonrasında Tanju Özcan'ın tepkisi 👇

İçeriğin Devamı Aşağıda

Belediye meclisinde çay atmıştı

Tanju Özcan basın açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yangın bölgesini ziyareti sırasında halka çay atmasından sonra, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan da Bolu Meclisinde Ak Partililere çay atmıştı. O çay atma olayından sonra 'Hakaret ettin' eleştirilerine maruz kalan Tanju Özcan da mecliste, 'Cumhurbaşkanına hakaret ettin mi demek istiyorsunuz, o da attı' şeklinde cevap verdi.

Tanju Özcan'ın belediye meclisinde çay fırlatmasının görüntüleri 👇

‘Evli barklı bir adamım’ açıklaması

Tanju Özcan

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, belediye meclisinde kadın üyeye yönelik söylediği, “Bana niye el sallıyorsunuz, ben evli barklı adamım ayıp oluyor” ifadeleri de çok konuşulmuştu.

Tanju Özcan, bu sözleri sonrasında belediye önünde protesto gösterileri yapan vatandaşlara da el sallayarak ve ritim tutarak karşılık vermişti.

İlgili haber 👇

Tanju Özcan'ın özel hayatına dair bilgiler 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
101
45
26
13
8
3
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Turgut Arslan

Hepsinde de haklıymış amk

Taka Minko

çoğu hareketi haklı, her zaman söyledim yine söylüyorum, klıştaroğlu da dahil olmak üzere tüm büyük muhalefet partileri reiz var olsun diye varlar. boş beleş... Devamını Gör

Resho

Millet olarak şunu bir türlü anlayamadık. Bir adamın her yaptığı doğru da olamaz yanlış da. Tanju Özcan'ın çoğu hareketini desteklesek de saçma çıkışları ve ... Devamını Gör