Görüş Bildir
Haberler
Taner Savut Kimdir, Nerelidir? Hatayspor Sportif Direktörü Taner Savut Hakkında Merak Edilenler

Taner Savut Kimdir, Nerelidir? Hatayspor Sportif Direktörü Taner Savut Hakkında Merak Edilenler

Dilara Bağcı
21.02.2023 - 15:38 Son Güncelleme: 21.02.2023 - 15:41

Hatayspor'un Sportif Direktörü olan Taner Savut'un enkaz altında olduğu biliniyordu. Taner Savut'un Kahramanmaraş merkezli deprem esnasında Rönesans Rezidans'ta bulunduğu ve enkaz altında kaldığı bildirilmişti. Savut'tan acı haber ise bugün geldi. Hatayspor'un hesabından yapılan açıklamada Taner Savut'un hayatı kaybettiği öğrenildi. Peki Taner Savut kimdir, nerelidir?

İçeriğin Devamı Aşağıda

Taner Savut kimdir?

Taner Savut kimdir?

Taner Savut 10 Ağustos 1974 tarihinde İzmir'de dünyaya gelmiştir. Sportif direktör ve eski futbolcudur. Kariyerine 1994 yılında İzmirspor altyapısında başladığı bilinmektedir. Daha sonra profesyonel olarak forma fiyme başlamıştır. Sırasıyla Fenerbahçe ve Göztepe formaları giymiştir.

Göztepe'ye transfer olan Savut, bir yıl sonra Siirtspor'da profesyonel hayatını sürdürmüştür.  Taner Savut daha sonra Sakaryaspor, Alanyaspor gibi takımlarda da forma giymiştir.

Taner Savut'un spor hayatı

Taner Savut'un spor hayatı

Taner Savut Feenerbahçe, Göztepe gibi takımlarda forma giymiş ve 18 yıl profesyonel futbol oynamıştır. Savut'un toplamda yaklaşık 500 resmi maça çıktığı bilinmektedir. Aktif futbol hayatını tamamladıktan sonra Sportif Direktörlük görevinde çalışmaya başlamıştır. 

Taner Savut toplamda 7 sezon boyunca 5 sezon Alanyaspor, 2 sezon Manisa Futbol Kulübü'nde Sportif Direktörlük görevinde bulunmuştur. Savut'un UEFA – B Antrenörlük Lisansı ve Türkiye Futbol Federasyonu Sportif Direktörlük belgesi sahibi olduğu da bilinmektedir.

Taner Savut'un Hatayspor'daki kariyeri

Taner Savut'un Hatayspor'daki kariyeri

Taner Savut 2022 yılında Hatayspor'a Sportif Direktör olarak görev almaya başlamıştır. Savut'un Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremde Hatay'da enkaz altında kaldığı bildirilmişti. Christian Atsu ile aynı binada enkaz altında kalan Savut'un vefat haberi ise Hatayspor resmi hesaplarından duyuruldu. Vefatının ardından forma giydiği takımlar ve sportif direktörlüğü yaptığı takımlar taziye mesajı yayınladı.

İlginizi Çekebilir ⬇️

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın