Görüş Bildir
Haberler
Tane Tane Pirinç Pilavı Nasıl Yapılır? İşte Püf Noktaları ile Pirinç Pilavı Tarifi…

Tane Tane Pirinç Pilavı Nasıl Yapılır? İşte Püf Noktaları ile Pirinç Pilavı Tarifi…

Şebnem Sucu
14.09.2021 - 12:54

En sevilen lezzetlerden biri olan pirinç pilavını yapmak oldukça kolaydır, ancak kıvamı tutturması zor bir yemektir. Özellikle mutfağa yeni girenler pilavının lapa olmasından şikayet ederken tane tane pirinç pilavı yapmanın püf noktalarını araştırılar. Pirinç pilavı yapımında küçük ama önemli noktalar bulunur. Pilavlık kaliteli bir pirinç pilavınızın lezzeti ve görünümü açısından çok önemlidir. Bu sebeple ilk olarak dikkat etmeniz gereken doğru bir pirinç seçiminde bulunmaktadır. Şimdi hiç vakit kaybetmeyelim ve pirinç pilavının yapım aşamasına geçelim. Peki, tane tane pirinç pilavı nasıl yapılır? İşte püf noktaları ile pirinç pilavı tarifi…

İçeriğin Devamı Aşağıda

Türk mutfağında önemli bir yere sahip olan pirinç pilavı, gündelik yemeklerden davet sofralarına kadar birçok yemeğin yanına yakışan yiyeceklerin biridir. Akşam yemeklerinin vazgeçilmezidir ve şehriyeli, tavuklu, nohutlu, garnitürlü gibi pek çok çeşide sahiptir. Tüm çeşitleri ile lezzetinden ödün vermeyen bu besin, akşam yemeklerinin aranan lezzetlerinden. Yapımı kolay olmasına rağmen küçük ama önemli püf noktalar tane tane pirinç pilavı yapımında son derece önemli bir yer tutar. Peki, tane tane pirinç pilavı nasıl yapılır? İşte püf noktaları ile pirinç pilavı tarifi…

PİRİNÇ PİLAVI MALZMELERİ

- 2 su bardağı pirinç

- 2,5 su bardağı sıcak su

- 1 çorba kaşığı sıvıyağ

- 3 çorba kaşığı tereyağı

- Tuz

Pirinçleri ıslatmada;

- Pirinçleri üzerini geçecek ılık su

- Tuz

PİRİNÇ PİLAVI YAPILIŞI

1. Pirinci bir kabın içine alın ve üzerini geçecek kadar ılık su ilave edin. Bir tatlı kaşığı kadar tuz atarak en fazla 20 dakika bekletin.

2. Bekleme aşamasının ardından pirincin nişastası gidene kadar bol su ile yıkayın.

3. Pilav tenceresine tereyağı ve sıvı yağı ekledikten sonra erimesini sağlayın. Pirinçleri ilave ettikten sonra 5-6 dakika kadar kavurun.  Pirinçler tane tane dökülemeye başladığında kavurma işlemini sonlandırın.

4. Kavurulan pirinçlerin üzerine sıcak su dilerseniz de tavuk suyu ilavesi yapın. Daha hafif olması için yarı yarıya tavuk suyu ve sıcak su ekleyebilirsiniz. 

5. Son olarak pilavınızın tuzunu ekleyin ve hafifçe karıştırın.

6. Tencerenin kapağını kapatın ve ocağınızı yüksek ısıya alın. 

7. Kaynama noktasına geldiğinde ocağı altını en kısık ayara getirin. Pirinçler yumuşayıncaya ve suyunu çekinceye kadar pişirin.

8. Ocağınızın altını kapattıktan sonra havlu peçete ile üzerini örtün ve kapağını tekrar kapatarak 10-15 dakika kadar dinlenmeye bırakın.

9. Son olarak tahta kaşık yardımı ile pilavınızı karıştırın ve servis tabaklarına alın. Afiyet olsun.

Aşağıdakiler De İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
5
2
2
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın