Görüş Bildir
Haberler
Taksim Dayanışması Üyelerinin Yargılandığı Gezi Parkı Davası Ertelendi

Taksim Dayanışması Üyelerinin Yargılandığı Gezi Parkı Davası Ertelendi

FreiGeist
14.04.2015 - 12:42
İçeriğin Devamı Aşağıda

Duruşmada söz alan Avukat Arzu Becerik, 1 Mayıs davasındaki beraat kararını emsal gösterererk beraat istedi. Bilirkişi raporu henüz hazırlanarak mahkemeye ulaşmadığı gerekçesiyle duruşma 29 Nisan’a ertelendi.

Taksim Gezi Parkı’nın İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu tarafından açıldığı 8 Temmuz 2013’te meydana gelen olaylarda gözaltına alınan Mimarlar Odası Çevre Etki Değerlendirme Kurulu 2. Başkanı Mücella Yapıcı ve İstanbul Tabip Odası Genel Sekreteri Ali Çerkezoğlu’nun da aralarında bulunduğu 26 kişinin yargılandığı davanın 6. duruşması görüldü.

İstanbul Adalet Sarayı’nda bulunan İstanbul 33. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya Mücella Yapıcı ve Ali Çerkezoğlu’nun da aralarında bulunduğu 14 tutuksuz sanık katıldı.

Duruşmada söz alan Avukat Arzu Becerik mahkemeye yazılı dilekçe sunarak, “1 Mayıs’da Taksim’de miting yapılması konusunda yapılan çağrı hakkında İstanbul 28. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davada beraat kararı verilmiştir. Çağrının barışçıl olduğu, ifade özgürlüğünden ibaret olduğu belirtilmiştir. Bu davada da aynı nitelikte çağrı söz konusudur” diyerek sanıkların beraatini istedi.

Hakim Onur Özsaraç, dosya içerisinde bulunan CD’nin çözümü için bilirkişiye verildiği, ancak henüz bir rapor düzenlenmediğini belirtti. Daha önceki celselerde tutuksuz sanık Volkan Özer’in, dosyada bulunan görüntülerdeki kişinin kendisi olmadığını belirtmesi üzerine bilirkişi raporu alınmasına karar verilmişti.

Bilirkişi raporunun ibraz edilmesinin beklenilmesine karar veren mahkeme duruşmayı 29 Nisan saat 9.30’a erteledi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Yapıcı ve Çerkezoğlu’nun da aralarında yer aldığı 5 kişi hakkında “Suç işlemek amacıyla örgüt kurma”, “Kanuna aykırı toplantı ve yürüyüşlere silahsız katılarak ihtara rağmen kendiliğinden dağılmama” ve “Halkı kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşüne kışkırtma” suçlarından 5’er yıldan 13’er yıla kadar hapis cezası isteniyor. Diğer 21 kişinin de “Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na muhalefet ettikleri” iddiasıyla 1 yıl 6 aydan 3 yıla kadar hapis talep ediliyor. 

DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0