Görüş Bildir
Haberler
Yeni Hakim Tahliye Kararlarını Geri Çekti

Yeni Hakim Tahliye Kararlarını Geri Çekti

İçeriğin Devamı Aşağıda

32 Asliye Ceza Mahkemesi'nin yeni hakimi, mahkemenin Hidayet Karaca ve 63 polis sanık için verdiği 'tahliye kararları'nın 'yok hükmünde' sayılmasına karar verdi. Tutukların avukatlarından Ömer Turanlı Anayasa Mahkemesi'ne gideceklerini söyledi.

Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca ile 22 Temmuz ve devamında yapılan operasyonlarda tutuklanan aralarında Yurt Atayün ve Ali Fuat Yılmazer'in de bulunduğu 63 polisin, 4 gündür süren tahliye karmaşası bugün son buldu. 

İstanbul 32. Asliye Ceza Mahkemesi'nin tahliye kararları, Hakim Mustafa Başer'in HSYK tarafından açığa alınmasının ardından geçici olarak görevlendirilen Hakim Erdoğan Şimşek tarafından yeniden ele alındı. 

DHA'nın aktardığı bilgiye göre, Hakim Şimşek, mahkemenin önceki tahliye kararlarının açıkça usul ve yasaya aykırı olduğunu belirterek bu tahliye kararlarını yok hükmünde sayılmasına karar verdi. Kararın sonuç bölümünde, kararın kesin olduğu vurgulandı.

"Anayasa Mahkemesi'ne başvuracağız"

"Anayasa Mahkemesi'ne başvuracağız"

Tutuklu polislerin avukatlarından Ömer Turanlı

Hidayet Karaca ile tutuklu polislerin avukatları, 32. Asliye Ceza Mahkemesi'ne atanan yeni hakimin tahliye kararını yok hükmünde saymasına tepki gösterdi. 

Avukatlar, tahliye kararının uygulanması için yarın Anayasa Mahkemesi'ne başvuracaklarını açıkladı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0