Görüş Bildir
Haberler
Tahir Elçi Cinayeti: Polis Taksiyi 8 Km Boyunca Takip Etmiş

Tahir Elçi Cinayeti: Polis Taksiyi 8 Km Boyunca Takip Etmiş

Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin öldürülmesinden önce 2 polisi öldürerek kaçan PKK'lıların bindiği taksiyi, polisin 8 kilometre boyunca takip ettiği ortaya çıktı. Diyarbakır Barosu, taksinin birçok noktada durdurulma olanağı varken Elçi'nin vurulduğu yere yakın Balıkçılarbaşı Meydanı'na kadar takip edilmesini şüpheli olarak nitelendirdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Doğan Haber Ajansı'nın haberine göre 28 Kasım’da iki polisi şehit ederek Tahir Elçi’nin öldürüldüğü sokağa kaçan saldırganların bulunduğu taksi, olay yerine ulaşana kadar 8 kilometre boyunca polis tarafından takip edildi. Mobese kayıtlarında 2 şüphelinin Kayapınar İlçesi'nden itibaren gri renkli sivil polis aracı tarafından takip edildikleri görüldü.

Kayıtlarda şüphelileri taşıyan aracının Bağlar Polis Merkezi önünden geçtiği de saptandı.

Mobese kayıtlarında, sivil polis aracının 2 polisin öldürüldüğü sırada da şüphelilerin bindiği taksinin peşinde olduğu belirlendi.

Görüntülerde, polislere ateş açılması sırasında Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube aracındaki 3 polisten biri araçtan inerek işyerlerinin olduğu tarafa koşuyor. Daha sonra 2 kez araca binen bu polis, şehit polislerin yanına giderek ölüp ölmediklerini kontrol ediyor.

Görüntülerde takibi yapan aracın kısa bir süre sonra olay yerinden ayrılması da dikkat çekti.

Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şubesi'ne ait sivil polis aracının plakasının Ankara'da farklı marka bir araca kayıtlı olduğu saptandı.

Baro ‘şüpheli’ dedi

Baro ‘şüpheli’ dedi

Soruşturmayı izleyen Diyarbakır Barosu Komisyonu, 8 kilometre takip edilen aracın birçok noktada durdurulabilme olanağı varken Balıkçılarbaşı Meydanı'na kadar getirilmesinin şüpheli olduğunu belirtti.

Aracın polis merkezi önünde alınabileceğini belirten avukatlar, taksinin birçok yerde trafik ışığında durduğunu, istenmesi halinde olay yerine gelmeden yakalanabileceğini ifade etti

‘Taksi 8 kilometre boyunca neden durdurulmadı?’

‘Taksi 8 kilometre boyunca neden durdurulmadı?’
İçeriğin Devamı Aşağıda

Diyarbakır Barosu avukatları, 8 kilometre boyunca taksinin istihbarat aracınca takip edilmesine rağmen durdurulmamasına anlam verilemediğini söyledi.

Bir istihbarat polisinin ifadesinde 'Taksi ile aramıza 5-6 araç girdi. O nedenle takip edemedik' diye ifade verdiğini belirten avukatlar, görüntülerde aralarında 2 araç olduğunu ve polis aracının bunları rahatlıkla geçtiğini ifade etti.

Baro yetkilileri, taksinin çıkış yaptığı nokta ve Balıkçılarbaşı Meydanı'na giriş yolu olan Mardinkapı semtinin mobese kamera kayıtlarının ise dosyada bulunmadığını belirtti.

Saldırganlar Balıkçılarbaşı Meydanı'nda polise ateş açıyor

Taksinin istihbarat ekibince birçok noktada yakından takip edildiğini kaydeden yetkililer, takipteki istihbaratçıların ifadesinin bile alınmadığını söyledi. Bu polislerin kim olduklarını bile bilmediklerini vurgulayan yetkililer, takipteki ekibin ifadesinin alınması için savcılığa başvuracaklarını söyledi. Baro yetkilileri, şöyle dedi:

'Dip dibe bir takip söz konusu. Olay yerine gelmeden önce birçok nokta olmasına rağmen araç durdurulmuyor. Hatta Polis Merkezi önünde trafik ışığında bile araç alınabilirdi. Bu polisler olay yerine yakın noktada aralarına 5-6 araç girdiğini söylemiş. Oysa görüntülerde polislere saldırı anında istihbarat aracı taksinin arkasında duruyor. Bu çok şüpheli bir durum.'

DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0