Görüş Bildir
Haberler
Tacizi Engellemek İsterken Öldürülen Grammeşin Davasında Sanıklar Birbirini Suçladı

Tacizi Engellemek İsterken Öldürülen Grammeşin Davasında Sanıklar Birbirini Suçladı

Onedio Medya
11.02.2016 - 17:04

Kadıköy'de 9 Mayıs 2015 günü bir tacizi engellemek isterken çete saldırısıyla hayatını kaybeden öğretmen Bahadır Grammeşin cinayetine ilişkin davanın görülmesine bugün başlandı. Birbirini suçlayan saıklarından Murat Topraktepe, bir diğer sanık Erkan Çınar'ın, kendisine, avukatı aracılığıyla 'suçu üstlenin size bakacağım' dediğini söyledi. Mahkeme tutuklu sanıkların tutukluluğunun devamına karar verirken dava 30 Mart tarihine ertelendi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İstanbul Kadıköy’de 9 Mayıs 2015 günü kadınlara yönelik tacizi engellemek isterken bir çetenin saldırısıyla hayatını kaybeden Özgürlük ve Dayanışma Partisi ve Haziran Hareketi üyesi Öğretmen Bahadır Grammeşin cinayetine ilişkin davanın ilk duruşması bugün Anadolu 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nde başladı.

Grammeşin’in öldürülmesine ilişkin davada, Batı Yakası isimli mekânın sahibi E. Ç. için, kasten öldürme, ruhsatsız silah bulundurma, kasten öldürmeye teşebbüs ve silahla tehdit suçlarından müebbet hapis istenirken, C. D., M. N., M. T., ve Y. B. A. ise kasten öldürmeye yardım etme ve yaralama suçlarından yargılanıyor. E. Ç., M. T., Y. B. A., ve M. N., dava kapsamında tutuklu bulunuyor.

Grammeşin'i öldürdüğü için müebbet hapis cezası istemiyle yargılanan E.Ç., savunmasında 'Allah'a küfür ettiler' ifadesini kullandı. Bu arada dört sabıkası bulunan tutuklu sanıklardan Y. B. A., mahkeme heyetinin 'Sabıkanız var mı' sorusuna, 'Hayır' cevabını verdi.

'Suçu üstlenin size bakacağım dedi'

Sanıkların birbirini suçlayan ifadelerinin dikkat çektiği duruşmada sanık M.T., 'Ben ayırmaya çalıştım, olay yerinden uzaklaştım. Küfür duyunca cebimdeki muşta ile vurdum. Bahadır'a 3 yumruk attım. Bir bıçak vardı bende 'kavgada kullanılmıştır' dedim. 'Yok edelim' dediler, 'hayır' dedim. Bahadır'ın bacağından kan çıktığını görünce bacağına ben de 3 defa muştayla vurdum. Sonra muştayı yaktım. Önce vuranı görmedim demiştim ama bıçaklayan Erkan Çınar'dı. Avukatla haber yolladı. 'Suçu üstlenin size bakacağım' dedi' şeklinde konuştu.

30 Mart'a ertelendi

Ara karar için verilen aranın ardından tutuklu sanıkların tutukluluğunun devamına, davanın 30 Mart 2016'ya ertelenmesine karar verildi.

Ne olmuştu?

Ne olmuştu?

Olay 8 Mayıs 2015 gecesi saat 00.00 sıralarında Kadıköy Osmanağa Mahallesi, Mühürdar Caddesi üzerinde meydana geldi.

Grammeşin ve altı arkadaşı cadde kenarındayken kalabalık bir grubun önce sözlü tacizine ardından da bıçaklı saldırına maruz kaldı.

Saldırıda dört kişi de bıçakla yaralandı. Yaralılar Haydarpaşa Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Ağır yaralanan Bahadır Grammeşin ise Siyami Ersek Kalp ve Damar Hastanesi’ne kaldırıldı. Grammeşin tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Bahadır Grammeşin’in bıçaklanma anı güvenlik kamerasına yansımıştı

İçeriğin Devamı Aşağıda

Cinayet sırasında Grammeşin’in yanında bulunan arkadaşı Deniz İhsan Taşdelen olayı şöyle anlattı:

“Biz altı arkadaş kilise meydanında otururken önce arkadaşlarımıza laf attılar sonra biz de olaya müdahil olduk. Biz kalkıp olay yerinden ayrılmak üzereyken 10-15 kişilik bir grup çıktı ellerinde sopa vardı. Onları geri püskürttük. İki dakika sonra döner bıçaklarıyla, satırlarla, palalarla üstümüze gelmeye başladılar. Bir arkadaşımız bıçaklandı. Hemen sonrasında da Bahadır Ağabeyi kasığından bıçakladılar. Yerde yatıyordu. Hastaneye götürdük, biz de oraya gittik. Ama Bahadır Ağabey kurtulamadı.”

Polis olayla ilgili çevrede bulunan güvenlik kameralarını incelemeye aldı, 12 şüpheli gözaltına alındı. 12 kişiden sekiz kişi mahkemeye sevk edilmesine gerek görülmeden serbest bırakıldı, dört kişi ise tutuklandı.

Bahadır Grammeşin cenazesi 10 Mayıs 2015 günü Edirne’de toprağa verilmişti.

Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP), Birleşik Haziran Hareketi (BHH) ve Eğitim- Sen üyesi Grammeşin, İstanbul’da özel bir rehabilitasyon merkezinde eğitim görevlisi olarak çalışıyordu.

BirGün, Ajanslar ve imctv

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Nur Kızıl

Görüntüler bu kadar net olmasa bu kadar bile itiraf etmezlerdi. Sopa ve satırla kovalıyor şerefsizler. Kızın teki nasıl kaçıyor korkudan. Her mahalleye bir İ... Devamını Gör

Sedat Yılmaz

orada 17-18 tane adam var.nasıl 4 tanesini tutuklamışlar?

Anarchy

beyaz üstelikli olanın varya......... erkeklik anlayısınızı s.keyim sizlerin allahsız soysuz kahpeler.