Görüş Bildir
Haberler
Taciz Zanlısı 'İtibarım Zedeleniyor' Dedi, Mağdurun Ailesine Soruşturma Açıldı

Taciz Zanlısı 'İtibarım Zedeleniyor' Dedi, Mağdurun Ailesine Soruşturma Açıldı

FreiGeist
22.09.2015 - 09:46 Son Güncelleme: 22.09.2015 - 13:44

Manisa'nın Ahmetli ilçesinde iki yıl önce gerçekleşen küçük çocuğa cinsel taciz davası tuhaf bir hal aldı. Taciz zanlısı, bir kadın derneğinin açtığı stantta dağıtılan bildiride kendisine hakaret edildiğini savunarak mağdurun tüm ailesinden şikayetçi oldu. Taciz zanlısı tutuksuz yargılanırken, mağdurun ailesi hakkında soruşturma başlatıldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Radikal'den İsmail Saymaz'ın haberine göre, Manisa’nın Ahmetli ilçesindeki taciz vakası 2012’de meydana geldi. İddiaya göre, bugün dokuz yaşında olan İ. adlı kız çocuğu iki yıl önce “dede” diye seslendiği 68 yaşındaki P.Ö.A. tarafından birden çok kez cinsel istismara uğradı.

P.Ö.A.’ya Türk Ceza Kanunu’nun (TCK) 103/6. maddesine göre, “çocuğun cinsel istismarı” suçundan dava açıldı. Manisa 1. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki davaya gönderilen Adli Tıp Kurumu raporunda, İ.’nin “ruh salığının kalıcı ve sürekli olarak bozulduğu” belirtildi. Savcılığın esas hakkındaki mütalaasında, P.Ö.A. hakkında suçu zincirleme şekilde işlediği gerekçesiyle 14 yıldan 28 yıla kadar hapis verilmesi istendi. Buna rağmen P.Ö.A.’nın tutuklanması talebi reddedildi.

BÜTÜN AİLE KARAKOLLUK OLDU

Bu duruşmadan sonra Manisa’da faaliyet gösteren Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, 18 Ağustos’ta ilçede stant açarak imza kampanyası başlattı. Kampanyaya, CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer de destek verdi ve bir basın açıklaması yapıldı. Açılan standa, istismar mağduru küçük İ.’nin annesi N., babası H., babaannesi M., dedesi V., anneannesi H., halası B., avukatları Nilay Geylan Yorgancıoğlu, CHP İlçe Başkanı Kamuran Keskin ile İlhan Meşe de vardı.

Stantta. halktı imza vermeye çağıran bir bildiri dağıtıldı. “Çocuk tacizcizi tutuklansın, küçük kızımız özgür ve güvenli büyüsün” başlıklı bildiride, delillere rağmen istismarcı P.Ö.A.’nın tutuklanmadığı vurgulandı. Bildiride, “Bu kampanyayla küçük İ.’yi istismar eden kişinin özgürce sokakta gezmesini, kızımızı ve başka çocukları istismar edip daha kötü zararlar vermesini önlemek istiyoruz. P.Ö.A.’nın tutuklanması için Adalet Bakanlığı’na sesimizi duyurmaya çalışıyoruz. Lütfen İ.’nin ve diğer çocukların özgürce ve yarından endişe etmeksizin yaşayabilmesi için kampanyamızı imzala” denildi.

Komşusu aracılığıyla bildiriyi edinen P.Ö.A., aynı gün emniyete başvurarak, suç duyurusunda bulundu. Hakkındaki davanın sürdüğünü ve kesin bir hüküm verilmediğini belirten P.Ö.A., “Davanın başından beri müştekiler mahkeme heyetini etkilemek için çeşitli yollara başvurmaktalar. Bu şekil bir olay yapılarak, toplum içerisinde aşağılanıyorum, küçük düşürülüyorum, itibarım zedeleniyor” dedi. Aileden şikayetçi olan P.Ö.A., izinsiz dağıtıldığını söylediği bildiri ve imza kampanyasının toplatılmasını istedi. Bunun üzerine sekiz kişi hakkında “hakaret” iddiasıyla soruşturma açıldı. Ahmetli Emniyet Müdürlüğü’ne çağrılan ailenin tek tek ifadeleri alındı. İ.’nin ailesi, yapılan açıklama ve dağıtılan bildiride kimsenin küçük düşürülmediğini ifade etti.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
12
6
5
1
0
0
0