Görüş Bildir
Haberler
Sürpriz Sonlarıyla İzleyiciyi Ters Köşe Yapan Finaliyle 'Oha' Dedirten Filmler

Sürpriz Sonlarıyla İzleyiciyi Ters Köşe Yapan Finaliyle 'Oha' Dedirten Filmler

claude cahun
28.06.2022 - 13:16

Sinema tarihinde sürpriz sonlarıyla izleyiciyi ters köşe yapan filmlerden bir listeyle karşınızdayız. Bu listede heyecanı, adrenalini, çokça merakı ve bolca şaşırmayı bulacaksınız. Tahminleri altüst eden sürpriz sonlu filmler listemizde hâlâ izlemedikleriniz varsa mutlaka kaçırmayın ve bir şans verin. 

Hazırsanız, sizi finaliyle 'oha' dedirten filmler listemize ışınlıyoruz!

İçeriğin Devamı Aşağıda

20. The Vanishing (1993)

20. The Vanishing (1993)

Özet: 1988 yapımı aynı adlı filmin bu yeniden çevriminde eşi esrarengiz biçimde ortadan kaybolan bir adamın onu bulma arayışı anlatılıyor. Bir çift yol kenarında durur ve kadın, soğuk içecekler almak üzere benzinliğe girer. O andan sonra onu bir daha gören olmaz. Eşi tam üç yıl boyunca onu arar, öyle ki onu bulmayı takıntı hâline getirir. 

Oyuncular: Jeff Bridges, Kiefer Sutherland, Nancy Travis

Yönetmen: George Sluizer

19. Ölüm Listesi (Kill List, 2011)

19. Ölüm Listesi (Kill List, 2011)

Özet: Bir tetikçi, başarısız giden bir işten bir yıl sonra üç cinayet için görevlendirilir. Bu iş başlarda kolay gelse de olayların çözülüş biçimiyle tetikçinin kalbinin karanlığı da gün yüzüne çıkacaktır.

Oyuncular: Neil Maskell, MyAnna Buring, Harry Simpson

Yönetmen: Ben Wheatley

18. Toprak Altında (Buried, 2010)

18. Toprak Altında (Buried, 2010)

Özet: Irak'ta çalışan ABD'li kamyon şoförü Paul, bir grup Iraklının saldırısına uğrar. Uyandığında ise kendisini bir tabutun içinde diri diri gömülü olarak bulur. yanında sadece bir çakmak ve bir cep telefonu olan Paul, bu klostrofobik ölüm tuzağından kaçmak için zamana karşı bir yarışacaktır.

Oyuncular: Ryan Reynolds, Robert Paterson, José Luis García Pérez

Yönetmen: Rodrigo Cortés

17. Öldüren Sis (The Mist, 2007)

17. Öldüren Sis (The Mist, 2007)

Özet: Stephen King'in aynı adlı romanından uyarlanan filmde, tüm kasabayı ablukaya alan sisin gizemi anlatılıyor. Şiddetli bir fırtınadan sonra kasabaya çöken yoğun sisle birlikte kana susamış varlıklar da serbest kalır. Sise bir süpermarkette yakalanan ve içerde mahsur kalan bir grup insan bir yandan çıkış yolu ararken bir yandan da aralarında dini çatışmalar yaşanır. 

Oyuncular: Thomas Jane, Marcia Gay Harden, Laurie Holden

Yönetmen: Frank Darabont

16. Cehenneme Bir Adım (The Descent, 2005)

16. Cehenneme Bir Adım (The Descent, 2005)

Özet: Kuzey Amerika'nın Apalaş Dağları'ndaki bir mağarayı keşfe giden bir grup genç kadın için başlarda her şey güzeldir. Ne var ki mağarada yaşadıkları bir kaza sonucu derin bir yerde mahsur kalırlar. Toprağın altında gizlenen kana susamış yaratıklarla karşılaşan kadınlar bir yandan ölüm kalım savaşı verirken bir yandan da kendi aralarında zıtlaşmaya başlarlar.

Oyuncular: Molly Kayll, Natalie Jackson Mendoza, Shauna Macdonald

Yönetmen: Neil Marshall

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Karanlığın Gölgesi (Don't Look Now, 1973)

15. Karanlığın Gölgesi (Don't Look Now, 1973)

Özet: Kızlarının ölümüyle hayatları altüst olan bir çift, sıra dışı olaylar yaşamaktadır. Kadın, Venedik'te medyum olan iki kız kardeşten yardım isterken adam, bu duruma karşıdır. Çiftin arasındaki ilişkinin gerilimi gün geçtikçe artarken Venedik'in ara sokaklarında garip ölümler yaşanmaktadır. Çözülemeyen seri cinayetler, sanrılar ve gerçeklikten uzak doğa üstü fenomenler denklemi çifti esrarengiz birine götürecektir.

Oyuncular: Donald Sutherland , Julie Christie , Hilary Mason

Yönetmen: Nicolas Roeg

14. Predestination (2014)

14. Predestination (2014)

Özet: Zamanda yolculuk edebilen bir ajan, son görev olarak bugüne kadar kendisinden kaçmayı başarmış tek suçlunun peşine düşmelidir. 1970'li yıllarda New York'ta düzenlediği saldırıda binlerce insanın ölümüne yol açan bombacıyı yakalayabilmek için o yıllara geri dönen ajan, bir barda barmen olarak işe başlar ve bara gelen bir adamla derin bir sohbete koyulur.

Oyuncular: Ethan Hawke, Sarah Snook, Noah Taylor

Yönetmenler: Michael Spierig, Peter Spierig

13. Lanetli Ada (The Wicker Man, 1973)

13. Lanetli Ada (The Wicker Man, 1973)

Özet: Dedektif polisi Neil Howie, gizemli bir şekilde ortadan kaybolan bir kızı bulmak üzere İskoçya'ya gönderilir. Ancak bölgedeki yerel halk, böyle bir kızın varlığını reddetmektedir. Yerel halkın koyu Pagan geleneklere sahip olduğunu gözlemleyen Howie, bu gizemi çözmeye kararlıdır.

Oyuncular: Edward Woodward, Christopher Lee, Diane Cilento

Yönetmen: Robin Hardy

12. Kevin Hakkında Konuşmalıyız (We Need to Talk About Kevin, 2011)

12. Kevin Hakkında Konuşmalıyız (We Need to Talk About Kevin, 2011)

Özet: Eva, Kevin'ı dünyaya getirmek için kariyerini bir kenara bırakır. Ancak anne ve oğul arasındaki ilişki ilk yıllardan itibaren zordur. Kevin, on altıncı doğum gününden iki gün önce okulunda korkunç bir öfke patlaması yaşar. Olaydan sonra Eva, bu durumdan kendini sorumlu hisseder. Keder ve sorumluluk duygularının altında ezilen Eva, Kevin'ın babasıyla da iletişime geçecektir.

Oyuncular: Tilda Swinton, John C. Reilly, Ezra Miller

Yönetmen: Lynne Ramsay

11. Diğerleri (The Others, 2001)

11. Diğerleri (The Others, 2001)

Özet: Eşi savaşa giden Grace, ışığa duyarlı iki çocuğuyla eski bir evde yaşayan dindar bir kadındır. Çocukların özel durumundan dolayı evin sürekli karanlık kalmasına özen gösteren Grace, yeni hizmetkârların gelmesiyle tuhaf olaylar yaşamaya başlar. Grace, evin hayaletli olduğundan şüphelenmeye başlayınca ne pahasına olursa olsun çocuklarını korumak için savaşır. Ancak gerçekler göründüğünden çok daha farklıdır.

Oyuncular: Nicole Kidman, Elaine Cassidy, Christopher Eccleston

Yönetmen: Alejandro Amenábar

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. İlk Korku (Primal Fear, 1996)

10. İlk Korku (Primal Fear, 1996)

Özet: Prestijli bir avukat olan Martin Vail, son derece zor bir davayla karşı karşıyadır. Martin, bir piskoposun esrarengiz cinayetine adı karışan Aaron adlı genci savunmakla görevlidir. Tüm deliller Aaron'ı suçlu gösterse de Martin onun suçsuzluğuna inanmaktadır. Peki Aaron sahiden de suçsuz mudur?

Oyuncular: Richard Gere, Laura Linney, Edward Norton

Yönetmen: Gregory Hoblit

9. Pan'ın Labirenti (El laberinto del fauno, 2006)

9. Pan'ın Labirenti (El laberinto del fauno, 2006)

Özet: 1944 yılında İspanya'da, peri masallarına delicesine bağlı ve tam bir kitap kurdu olan 10 yaşındaki Ofelia, hamile annesiyle birlikte yeni bir hayata adım atar. Babasının vefatından sonra annesi faşist bir subayla evlenir ve eski hayatlarını bırakarak onun yaşadığı büyük çiftliğe taşınırlar. Ofelia çok geçmeden çiftliğin yakınlarında büyülü bir labirent keşfeder. Labirentin içindeyse onun kaderini tayin edecek olan Pan yaşamaktadır. 

Oyuncular: Ivana Baquero, Sergi López, Doug Jones

Yönetmen: Guillermo del Toro

8. Zindan Adası (Shutter Island, 2010)

8. Zindan Adası (Shutter Island, 2010)

Özet: Uzak bir adadaki akıl hastanesinde bir mahkûmun ortadan kaybolması, iki ABD polisinin orada bir soruşturma başlatmasına neden olur. Fakat işler beklendiğinden daha karmaşıktır. Şimdi polislerin aklında, bu gizemli hastane ve içinde yaşayan insanların karıştığı olaylarla ilgili birçok soru işareti vardır. Ayrıca ilginç bir biçimde rüya ve gerçek arasındaki keskin çizgi bulanıklaşmaya başlar.

Oyuncular: Leonardo DiCaprio, Mark Ruffalo, Ben Kingsley

Yönetmen: Martin Scorsese

7. Altıncı His (The Sixth Sense, 1999)

7. Altıncı His (The Sixth Sense, 1999)

Özet: Cole, ölmüş insanları gören ve onlarla konuşabilen içine kapanık bir çocuktur. Cole'un durumdan endişelenen annesi, psikiyatr Crowe'dan yardım ister. Tedavi ilerledikçe ortaya çıkan gerçekler, ikisin hayatını da derinden etkileyecektir.

Oyuncular: Bruce Willis, Haley Joel Osment, Toni Collette

Yönetmen: M. Night Shyamalan

6. İhtiyar Delikanlı (Oldeuboi, 2003)

6. İhtiyar Delikanlı (Oldeuboi, 2003)

Özet: Sıradan bir iş insanı olan Oh Dae-Soo, tam 15 yıl boyunca bir odada esir tutulur. Sonra bir gün hiçbir açıklama yapılmadan serbest bırakılır. Başına gelenlerin sebebini öğrenip kendisine bunu yapanlardan intikam almaya ant içen Oh Dae-Soo, düşündüğünden çok daha büyük bir planın içinde olduğundan henüz habersizdir.

Oyuncular: Choi Min-sik, Yoo Ji-Tae, Kang Hye-jeong

Yönetmen: Park Chan-wook

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Akıl Defteri (Memento, 2000)

5. Akıl Defteri (Memento, 2000)

Özet: Leonard, dışarıdan şaşalı bir yaşam sürüyormuş gibi görünen, ancak tek gayesi eşinin katilini bulmak olan bir adamdır. Katili bulmak için elinden geleni yapsa da onu engelleyen bir durum vardır. Çok nadir görünen ve henüz tedavisi olmayan bir hafıza kaybı problemi, Leonard'ın işini oldukça zora sokar.

Oyuncular: Guy Pearce, Carrie-Anne Moss, Joe Pantoliano

Yönetmen: Christopher Nolan

4. Olağan Şüpheliler (The Usual Suspects, 1995)

4. Olağan Şüpheliler (The Usual Suspects, 1995)

Özet: Olağan Şüpheliler'de rutin bir polis kontrolü sırasında tesadüfen bir araya gelen beş suçlunun planladığı büyük soygun planı anlatılıyor. Hikâyeyi hayatta kalan tek kişiden dinliyoruz.

Oyuncular: Chazz Palminteri, Kevin Spacey, Gabriel Byrne

Yönetmen: Bryan Singer

3. Sapık (Psycho, 1960)

3. Sapık (Psycho, 1960)

Özet: Patronunun müşterisin kendisine emanet ettiği parayı alıp kaçan Marion Crane, geceyi geçirmek için Bates Motel'e gelir. Burada, annesiyle oldukça zor bir ilişkisi ve güçlü bir bağı olan otel sahibi Norman'la tanışır. Sadece şehri terk etmek isteyen Marion, büyük bir tehditle karşı karşıya olduğundan habersizdir. 

Oyuncular: Anthony Perkins, Janet Leigh, John Gavin

Yönetmen: Alfred Hitchcock

2. Yedi (Se7en, 1995)

2. Yedi (Se7en, 1995)

Özet: Kibir, açgözlülük, şehvet düşkünlüğü, kıskançlık, oburluk, yıkıcılık ve tembellik Hıristiyan inancından yedi ölümcül günah olarak geçmektedir. Bir seri katil de bu yedi ölümcül günahı işlediğine inandığı kişileri tek tek öldürmektedir. İki dedektifin katili yakalamaktan başka şansı yoktur.

Oyuncular: Brad PittMorgan Freeman, Gwyneth Paltrow

Yönetmen: David Fincher

1. Dövüş Kulübü (Fight Club, 1999)

1. Dövüş Kulübü (Fight Club, 1999)

Özet: Chuck Palahniuk'in aynı adlı romanından uyarlanan Dövüş Kulübü'nde birbirine taban tabana zıt iki adamın sıra dışı dostluğu anlatılıyor. Jack, sıradan bir sigorta memuru olmasının yanı sıra uykusuzluk ve depresyonla mücadele eden bir adamdır. Bir gün sabun tüccarlığı yapan Tyler'la tanışır ve hayatı tümden değişir. İkili bir yeraltı dövüş kulübünde ölesiye kavga edip deşarj olur ve bu durum onları birbirine yakınlaştırır. Ta ki Marla adlı bir kadın hayatlarına girene kadar...

Oyuncular: Brad Pitt, Edward Norton, Helena Bonham Carter

Yaratıcı: David Fincher

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
10
2
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?