Görüş Bildir
Haberler
Suriye Ordusu Handarat'ı Aldı, Halep'te Çember Daralıyor

Suriye Ordusu Handarat'ı Aldı, Halep'te Çember Daralıyor

Yüksel Venedik
03.10.2014 - 18:28 Son Güncelleme: 03.10.2014 - 18:29

Suriye Ordusu Handarat'ı Aldı, Halep'te Çember Daralıyor

Suriye ordusu, Halep'in kuzeyindeki Handarat bölgesini alarak çok kritik bir başarıya imza attı. Ordu, Halep'in çetelerin elindeki bölgelerini kuşatma altına alabilecek. Öte yandan halk da, çetelerle mücadele için savunma güçleri oluşturuyor.

(soL - Dış Haberler) Suriye ordusu, Halep'in kuzey cephesindeki çok kritik bir bölgeyi ele geçirdi.

Ordunun kuzey doğuda ilerlemesi ve bölgedeki Şeyh Naccar endüstri kompleksini ele geçirmesi, çetelere Halep'te büyük bir darbe vurmuştu. Şimdi de, kuzeydeki Handarat'ın ordu tarafından ele geçirildiği bildiriliyor. Handarat'ın, Halep'teki çetelerin son tedarik yolunu keseceği konuşuluyor. Çetelerin tedarik yolunu uzattığı söyleniyor. Handarat'ın alınmasıyla birlikte, Suriye ordusu çetelerin Halep'teki bölgelerini kuşatma altına alabilecek.

Çatışmalar Halep'in 8 km kuzeyindeki Sıfat ve Duvir el-Zeytun'da devam ederken, İslami Cephe tüm bileşenlerini kuzeydeki ordu ilerleyişini durdurmaya çağırdı. SANA , Til Rıfat, el-Mansura ve Kafr Hamra'da da çetelere büyük darbe vurulduğunu yazdı.

Öte yandan, El Menar televizyonu, Suriye ordusunun Halep kırsalındaki son operasyonlarının ardından silahlı grupların işgalinden kurtarılan bölgelerdeki halkın militanların dönüşünü engellemek için silahlandığını bildirdi.

YDH'nin aktardığına göre, El-Menar muhabiri Husam el-Ali, bölgeden çektiği görüntüler eşliğinde verdiği haberinde “Görüntülerini izlediğiniz bu kişiler Suriye ordusu üniforması giymiş olsalar da asker değiller. Halep kırsalında yaşayan bu siviller, Suriye ordusunun kırsaldaki ilerleyişinin ardından yaşadıkları bölgelerin yeniden silahlı gruplar tarafından işgal edilmesini önlemek için silahlanıp Yerel Savunma Güçlerini kurdular” dedi.

Kaynak: http://haber.sol.org.tr/dunyadan/suri...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0